Megint bebizonyosodotott, hogy Európa Japánjában, a mintaország Finnországban a cigányok ugyanolyan barbár, bűnöző (például: a rablási arányuk, a hivatalos (!) bűnelkövetési statisztikák fényében, a fehér finnek  száznyolcvanszorosa), civilizálatlan életmódot folytatnak és ugyanazokat a mieinktől évezredekkel elmaradó hagyományokat őrzik (mint pl. a vérbosszú intézménye – további, kapcsolódó infók ITT), mint mindenhol máshol.

Vajon miért gyűlölik az őslakosok olyan szinten a mokkákat, hogy a rendőrök cinkosan “félrenéznek”, ha egy finn vagy egy lapp lelő egy bűnözőcigányt? Valami oka csak van, nem? Miből eredhet az, hogy a finnországi cigányok túlnyomó többsége analfabéta – pedig az ország a PISA-felmérésekben rendre az első helyezést kapja és messze jobb közoktatással rendelkezik, mint pl. hazánk? Vajon miért lehet az, hogy még a finnek sem voltak képesek a saját cigányaikat megszelidíteni, rendes, adófizető, dolgozó állampolgárrá átnevelni? Pedig nekik aztán van pénzük, paripájuk és fegyverük, és náluk csak ötvenedannyi ork él, mint nálunk...

Idézzük az ITTENI cikket:

A rendőrség közzétette a szombaton a Nokia településen a lövéseket leadó testvérpár adatait. A támadásban egy 1955-ös születésű tamperei férfi komoly sérüléseket szerzett, amikor fejbe-, ill. mellkason lőtték.

Az első lövést piros lámpánál adták le. Ezután az elkövetők üldözni kezdték az áldozatot, aki a közeli benzinkútra hajtott. Ott szintén meglőtték.

Az áldozatot a tamperei egyetemi kórházban ápolják. A bűntény hátterében két roma család közti békétlenség áll. (Kuruc.info: az eredetiben: "kahden romanisuvun välinen riita" – igen, kiírták az elkövetők származását, akárcsak a például ITTENI [„Poliisin mukaan kyse oli romanien välienselvittelystä.”] és sok egyéb más cikkben, többek között a közszolgálati(!) médiában, az YLE-n ["Poliisin mukaan sekä ampujat että uhri ovat romaneja, ja tunsivat toisensa."]… Balliberálisok, indulás feljelenteni a finneket, köztük, még egyszer, a közszolgálati adókat, hogy ők bizony megírják, elmondják az ilyet; vagy leállni azzal az ótvar, hazug dumával, hogy “az EU-ban szigorúan tilos bárkinek az etnikai hátterét ecsetelni." És még mi vagyunk a rászístákok…)

A rendőrség keresi Leonhard Hedmant és Aaro Hedmant. A pirkanmaa-i rendőrség az információkat a 071 874 5545 telefonszámon várja.






Más, kapcsolódó cikkekből (pl. ITT; lásd: “Epäillyistä on jotain merkintöjä poliisin rekisterissä”) kiderül, hogy mindkét elkövető priuszos – ahogy a finnországi cigányok túlnyomó többsége (megint csak: vesd össze integráció, a nemzet számára hasznos, dolgozó, adófizető, nem bűnöző kisebbség.)

Szintén INNEN kiderül az is, hogy a lövéseket délelőtt 11.45-kor adták le, azaz amikor sokan voltak az utcán, mégpedig egy, az anyósülésről kihajoló ember az előtte levő kocsi vezetőjére, azaz jópár méter távolságból. Nagy volt akkor a forgalom, ráadásul a pályaszakasz erősen beépített: kórház, boltok stb. vannak ott szép számmal. A már emiatti (több méterről lőttek) közveszélyokozást csak tetézi az, hogy a lövöldözést egy benzinkúton folytatták. Ugye, nem kell ecsetelni, mekkora tragédiát (tüzet, robbanást stb.) okozhatott volna egy eltévedt golyó...


Az eredeti cikk:


Poliisi julkaisi Nokian ampujaveljesten kuvat

Poliisi on julkaissut Nokian lauantaisesta ampumavälikohtauksesta epäiltyjen veljesten kuvat. Vuonna 1955 syntynyt tamperelainen mies haavoittui vakavasti, kun häntä ammuttiin päähän ja ylävartaloon.

Ensimmäinen laukaus ammuttiin liikennevaloissa. Ampujat ajoivat vielä takaa uhriaan, joka pakeni läheiselle huoltoasemalle. Siellä häntä ammuttiin taas.

Uhri on hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Teon taustalla lienee kahden romanisuvun välinen riita.


Poliisi etsii murhan yrityksestä epäiltyinä 1962 syntyneitä Leonhard Hedman ja Aaro Hedman. Pirkanmaan poliisi pyytää yleisöltä havaintoja epäiltyjen tavoittamiseksi. Vihjeet voi ilmoittaa numeroon 071 874 5545.

(MTV3)