Kiderült, hogy összefüggés van a Jászapátiban szerdán történt szurkálás és egy májusi esemény között. Utóbb említett ügy vizsgálata azóta is tart.

Egy testvérpár zárta le szurkálással a kialakult nézeteltérést szerda késő délután Jászapátiban. Ahogy azt honlapunkon megírtuk egy bevásárlóközpont parkolójában volt verekedés, amelynek következtében több sérültet is kórházba szállítottak.

Mint azt Hajduné Budai Orsolya rendőrhadnagy, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferense a Szoljon.hu érdeklődésére elmondta egy testvérpár veszett össsze egy jászapáti és egy budapesti lakosú fiatallal, a nézeteltérés végén a 18 éves testvérek közül az egyik hátba szúrta haragosaikat. A tíz centis pengéjű késekkel könnyebb sérüléseket okoztak. Az előzetesen kialakult verekedésben egy személy súlyosan megsérült. A jászapáti rendőrök csoportos garázdaság miatt állították elő őket, és az ügyészségnél kezdeményezték őrizetbe vételüket.

A szurkáló testvérpár egyébként nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Idén május 1-jén ugyanis ugyancsak ők kerültek szóváltásba Jászapátin egy vendéglőben az ott tartózkodókkal. Valószínűleg a vitát nem sikerült végérvényesen lezárni, mert másnap a testvérek anyjukkal és apjukkal (illetve több családtaggal, ismerőssel) a hivatalos közlés szerint „több száz ezer forintos kárt okozva rongálták meg a helyiséget”. Az ügy vizsgálata azóta is zajlik.

A szerdán történt szurkálás után az ügyészség egyelőre még nem adott választ az őrizetbe vétel kezdeményezésére, így egyelőre az elkövetők szabadlábon védekezhetnek.
(SZOLJON)

Kuruc.info: megismételjük a legfontosabbat: “A szerdán történt szurkálás után az ügyészség egyelőre még nem adott választ az őrizetbe vétel kezdeményezésére, így egyelőre az elkövetők szabadlábon védekezhetnek.” Ehhez nem kell különösebb kommentár, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy  barcsi cigánypofozó srácokat azon nyomban (!) előzetesbe vágták – és több, mint fél évig ott is tartották. Még a vizsgáikra sem engedték ki őket... Esteleg emlékezünk arra a fehér környezetvédőre, akit azért sitteltek le, mert autókat karcolt meg? Ők magyarok voltak, ezek meg cigányok.

Azt sem mondhatjuk, hogy ez az őrizetbe nem vétel vagy az előzetesből való kiengedés ne lenne általános cigány elkövetők esetében. Kozák Rajmund esete, ugyebár – vagy említhetnénk a csepeli lincselőket is. Egyéb példák ITT, a kommentárban.