Az alábbi cikk egyik legfontosabb mondanivalója az, hogy a börtönök 70%-ban cigányokkal vannak tele, valamint, hogy az “éjszakai életet” is ők tartják kézben. Gyengébbek kedvéért: ők a maffiózók.

Eddig is voltak börtönstatisztikáink. Pl. Dr. Póczik Szilveszter történész, kriminológus Roma integrációs problémák Magyarországon könyvében leszögezi, hogy 1998 és 2002 között etnikai megoszlás tekintetében a fogvatartottak között a cigány származásúak aránya 56,5% volt. Ehhez nagyon hasonló eredményt produkált az ettől a vizsgálattól teljesen független, Dr. Kiszelyné Gábor Enikő-féle, 2006-os adatokat idéző tanulmány. Ha valaki esetleg kételkedne ezen 70% valódiságában...
A STOP cikke:
Nem véletlenül köszönte meg az ORFK bűnügyi főigazgatója az alvilág segítségét a roma sorozatgyilkosságok ügyében. Azok a gyilkosságok, amelyeket gyermekek vagy anyák ellen követnek el, az éjszakai életben megbocsáthatatlanok. A STOPnak nyilatkozó éjszakai nehézfiúk elmondták, hogyan nyomoztak és mi várhat a börtönben a négy gyanúsítottra.

Nem mindennapi módon kezdte néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztatóját dr. Házi István bűnügyi főigazgató. Kollégái után az alvilágnak mondott köszönetet, amiért megpróbáltak segíteni a nyomozásban. Mielőtt találkoztunk volna riportalanyunkkal, azt gondoltuk, rendőrök és rosszfiúk esküdt ellenségek. Tévedtünk. János, aki becsületes nevét nem árulta el nekünk, egy budai bevásárlóközpontban szakított ránk fél órát.

"Az éjszakába' dolgozókat név szerint ismerik a nyomozók. Mi is ismerjük őket. Tiszteljük egymást, és nem futunk le felesleges köröket. Azok, akik megcsinálták ezeket a szerencsétlen cigányokat, az én szememben gyáva férgek. Mentek a telefonok jobbra-balra, és aki gyanúsan nagy fasiszta volt, azt felnyomtuk" - mesélte az egyik Pest-közeli szórakozóhely biztonsági főnöke, aki szinte percenként felvette megcsörrenő telefonját a beszélgetés közben. Mint elmondta, az üzlet a legfontosabb, ezért ne vegyük tőle "parasztságnak".

A romák ellen elkövetett bűncselekmények valóban megmozgatták még a bűnözőket is. Ha valamilyen bűncselekmény történik, arról általában tud az alvilág. Járnak a hírek. Sokszor még egy ellopott autót is könnyebben visszakaphat a tulajdonosa, ha egy éjszakai körökben forgó ismerősének szól. Ez az ügy azonban más volt. Itt mindenki egy emberként azon volt, hogy megfogják a bandát.

"Ezek jobb, ha felkötik magukat még előzetbe'". A böribe' addig fogják őket kínozni, míg vért nem könnyeznek. Míg végül ott kötik fel magukat. Bent egyébként is szadulnak a gyerekgyilkosokkal. 10 emberből 7 cigány. Szerintetek mit csinálnak majd velük?" - folytatta hatalmasat hahotázva a megtermett nehézfiú.

Rendőrségi források szerint két gyanúsított DNS-e megegyezik a helyszínen rögzítettekkel, és borítékolható, hogy a fegyverszakértő sem fog mellényúlni. Bár a bíróság még össze sem ült, a fent említett bizonyítékok szinte megdönthetetlenek. Úgy tűnik, János jóslatai be fognak teljesülni.