Tovább dagad a sajókazai iskolalátogatási botrány (előzményekért, információkért lásd EZT). Az alább olvasható MTI-hírből a következők derülnek ki:

- Drazsé felfüggesztette az “anya” büntetését, amivel felzárkózott az ebben a tekintetben (is) jogellenes cselekményre uszítók (extrém esetben: hazaárulók) közé. Felelős, hazájának jövőjéért  felelősséget érző politikus, értelmiségi egyszerűen nem támogathat olyanokat, amelyek nem csupán a maguk gyerekeinek jövőjét teszik tönkre, nem csak bennünket kényszerítenek arra, hogy azokat teljes életük során eltartsuk (mert analfabétaként akkor sem talál majd munkát, ha esetleg keresne), hanem egyenesen a többi deviánscigány elé egy olyan (rossz) példát állítottak, hogy “tessék, szabad a vásár, nem kell iskolába járatni a purgyét, ilyenért nem ítélünk el senkit”. Az eredmény borítékolható: tovább nő az analfabéta,  teljességgel hasznavehetetlen cigányok számaránya. Ennek a nemzetgazdaságra, illetve a közbiztonságra gyakorolt negatív hatását (még egyszer: az ilyen, mert nem lesz munkája, vagy segílyes lesz, vagy bűnöző, vagy mindkettő) nem kell ecsetelnünk.

A kormányváltás után ezeket az “embereket” minimum bűnpártolásért (ha éppenséggel nem hazaárulásért) kell elítélni.

- A Népszabadság, az MTI, ill. a cigányfajvédők elképesztő módon hazudnak - pl. akkor, amikor azt állítják, hogy még soha senki szülőt nem ítéltek el egyszerre (dehogynem, ráadásul pont két nappal a cikk megjelenése előtt), vagy akkor, amikor 10 hónapos börtöntbüntetéseket 16-nak mondanak. Mindkét ordas hazugságot átvette és terjeszti az MTI. Van bárkinek bármi ellenvetése az ellen, hogy az MTI-t teljes egészében feloszlassuk a kormányváltás után? Ahol Hidvégi-B. Attila (további infó ITT) az év tudósítója lehet, ahol tombol a hírhamisítás és még az angol nyelv ismeretének is teljes hiánya (kezdőhivatkozás ITT), ahol a “csókos”, természetesen balliberális magánmédiumokat reklámozzák (a mi pénzünkből), olyan, közpénzből fenntartott “hírügynökségre” egyszerűen semmi szükség.

- Az MTI-ről (immár sokadszorra) kiderült, hogy ingyenes reklámfelületként szolgál a csókosoknak (lásd a Népszabadság megemlítése akkor, amikor ugyanazt a hírt más médiumok már két nappal a lap cikkének megjelenése előtt leközölték).

Az MNO MTI-átvétele következik, plusz kommentárjainkkal:

Elhalasztották a sajókazai anya büntetésének végrehajtását

Elhalasztotta a büntetés végrehajtását a kegyelmi kérelem elbírálásáig Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter annak a sajókazai anyának az ügyében, akinek két gyermeke nem járt rendszeresen iskolába.

A tárca hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a minisztériumba megérkezett a sajókazai ügy iratainak egy része. „Ezek alapján az igazságügyi és rendészeti miniszter emberiességi szempontokat figyelembe véve, a csecsemőkorú gyermek ellátása érdekében, az édesanya büntetésének végrehajtását a kegyelmi kérelem elbírálásáig elhalasztotta” – áll a közleményben.

A Népszabadság múlt pénteki számában arról számolt be (Kuruc.info: kérdés: az MTI miért a Néphazit reklámozza? Egy sor másik médium [pl. az RTL, amit azon nyomban át is vettünk] is beszámolt ugyanerről – ráadásul két nappal (!) a Népszabó anyaga előtt, 9-én. Tessék, lehet ellenőrizni a dátumot ITT. Ezen felül a hivatkozott Ónody-cikk inkább volt véleménycikk, mint híradás), hogy kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt másodfokon is elítéltek egy roma származású szülőpárt: az apának és az anyának 16 hónapra (Kuruc.info: ne tessenek átvenni a Néphazi csúsztatásait, jó? Tíz-tíz hónapra. Nesze neked “korrekt” MTI...) kell börtönbe vonulnia, mert két gyerekük kerülte az iskolát. A családban hat gyerek van, közülük egy még csecsemő, három rendszeresen jár iskolába. A két idősebbnél merültek fel a gondok még akkor, amikor alsó tagozatosok voltak (Kuruc.info: miért, most már nem azok? A második osztály tudtommal még alsó…): rendszeresen elindultak az iskolába, de nem érkeztek meg, vagy a szünetben ellógtak. A lap felhívta a figyelmet arra: példa nélküli Magyarországon, hogy az apának és az anyának egyszerre kelljen börtönbe vonulnia. (Kuruc.info: ez bizony szemenszedett hazugság, de már megszoktuk a fajvédőktől. Csak egyetlen, friss példa arra, hogy a “szülők” egyszerre mennek börtönbe: a Csonka János-féle gyilkosság. Az ítéletről két nappal a Népszabó-cikk megjelenése előtt számolt be a sajtó normálisabb része. A Népszabdság, a Népszava és a zsIndex persze egy szót sem szólt az esetről, ahogy a pesterzsébeti lincselésről is sokáig kussoltak, hogy aztán csak egy eldugott rovatban, pár mondatban számoljanak be róla.)

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kegyelmi kérvényt írt az ügyben Sólyom László köztársasági elnöknek. A szervezet indoklása szerint nem a szülők kötelességszegése miatt hiányzott sokat igazolatlanul a két gyerek, hanem azért, mert folyamatosan nagyon rosszul érezték magukat az iskolában. „Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt nemegyszer komoly fizikai atrocitásoknak is” – idézte a kérvényt a napilap. (Kuruc.info: erre megint csak a múltkori érvünket tudjuk elsorolni: 1.) az adott iskolában 90% felett van a cigány-arány. Az a néhány fehér, aki még ott van, nem fog cigányokat egrecíroztatni, mert akkor nekik annyi. 2.) kik az "elkövetők"? A 7-8 éves osztálytársaik? “Életszerű”, hogy egy 7 éves terrorizálni tudja a 13 évest…) A cikkben kitértek arra: a köztársasági elnök döntéséig az igazságügyi miniszternek jogában áll felfüggeszteni a büntetés végrehajtását. A TASZ a kegyelmi kérvényt Draskovics Tibornak is elküldte.

(MTI)