Őrizetbe vett a rendőrség két férfit a Dél-Baranyában az elmúlt időszakban uzsorakamatra folyósított kölcsönökkel összefüggésben - közölte a baranyai rendőrség.

A bűncselekményeket tagadó alsószentmártoni és siklósnagyfalui férfiak ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt indult eljárás. A rendőrség kedden vette őrizetbe őket és már kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - mondta Murai Ágnes a baranyai rendőrség szóvivője.

Az ügyben még júniusban, Drávapiski polgármesterének feljelentése alapján indult nyomozás. Mali Zoltán azután fordult a rendőrséghez, hogy tudomására jutott, ismeretlenek Siklós környéki községek lakói számára folyósítottak kölcsönt 50-100 százalékos kamatra.

Ha az érintettek a kölcsönt nem, vagy csak részben tudták törleszteni, ingatlanjaikra a hitelezők fenyegetéssel vagy más módszerrel tulajdonjogot szereztek, kisemmizve az adósokat.

Az Új Dunántúli Napló július 10-én arról írt, hogy 80 olyan Siklós környéki, ormánsági ház van, amely a közelmúltban ilyen módon került az "ingatlanmaffia" tulajdonába.

Az ingatlanok megszerzésében az az üzlet, hogy bármennyire is a "világvégén" vannak, forgalomképesek. Ki lehet adni megszorult albérlőknek, akiket újabb kölcsönök felvételére lehet ösztönözni.
(MTI)
Kuruc.info: hogy honnan tudjuk, (természetesen) cigányokról van szó? Az ork-ellenes rászízmussal igazán nem vádolható LMP Mali Zoltánja volt az, aki az ATV nyilvánossága előtt több ízben is kijelentette (lásd pl. EZT), az Ormánságban kivétel nélkül (!) minden egyes uzsorás mokka származású.