Lakitelek | Valószínűleg gyilkosság áldozata lett az a 72 éves lakiteleki férfi, akit csütörtökön reggel kilenc óra körül testvére talált meg Vörösmarty utcai lakásában.

Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az idős férfi beteges volt, a testvére gondoskodott róla. Ma reggel is ő jött hozzá, azonban hiába kopogtatott, nem nyitott ajtót a bácsi. Ezért testvére betörte a régi típusú ajtó kis ablaküvegét, hogy be tudjon menni hozzá.

A férfit az ágyában találta holtan. Azonnal értesítette a rendőrséget és a körzeti orvost, aki megállapította a halál beálltát. A rendőrség vizsgálja a halál okát. Információnk szerint a férfi kezeit összekötözték, és az arcára egy párnát tettek. A családhoz tartozók azt is tudni vélik, hogy az udvaron lévő MTZ traktort akarták elvinni, mert már több alkalommal is jártak nála vevők. A traktorban azonban nem volt akkumulátor, így azt nem tudták beindítani. A rendőrség mindenesetre ott is nyomok után kutatott.
 
(HEOL)

Egy jellemző (helyi) hozzászólás a cikk alól – csak hogy képben legyünk abban a tekintetben, ezt a gyilkosságot is kik követ(het)ték el:

"Az a rengeteg cigány, aki járkál a faluban. Miért engedik itt őket? Ki néz utána, hogy hol laknak, van-e bármilyen tartózkodási engedélyük? Hogyan kell ezután élnünk? Rettegésben?"