A cigány származású Raduly József (a 100 Tagú Cigány Együttes elnöke-producere), valamint Schuszter Lóránt volt a tegnapi Éjjeli Menedék két vendége. Téma: cigánybűnözés.

Raduly személyével kapcsolatban el kell mondani, hogy Matúz Gábor talán jobban járt volna, ha nem hívja meg. Nem, semmiképp nem volt olyan rossz a műsor, mint a múltkor, amikor Csík Tamás volt a vendége. Raduly ugyanis egy cigányfajvédő – már a tényszerű “cigánybűnözés” kifejezés ellen is kikelt. Ezt (még) Matúz igen helyesen leszerelte / hárította, hivatkozva a “gyerekbűnözés”, “fiatalkorú bűnözés” stb. kifejezésekkel való analógiára. Sajnos ezt később nem folytatta, Radulyból meg csak tört elő a hülyeség, a megszokott cigánysajnáltató ária – gyakorlatilag a műsorblokk túlnyomó részében pofázhatott, miközben a másik vendég, Schuszter Lóránt, alig kapott szót (ahogy Matúz se nagyon).

Elhiszem, hogy – akárcsak Csík Tamás – Raduly “nagy név”, de akkor sem kellene a jobb célokra is felhasználható adásidőt balliberálisba hajló, cigányfajvédő propagandának szentelni. Helyesebb lenne talán olyan embereket meghívni, akik nem csupán a cionista-cigányrasszista egyenszöveget böfögik fel és gyakorlatilag bennünket állítanak be bűnösnek azért, hogy szegínromákok nem tanulnak, előbb halnak meg, mint mi (lásd még: egészségtelen életmód, bagózás, ivás, a higiénia teljes hiánya stb. - ezt persze Raduly “valamiért” nem tette hozzá), úgymond nincs munkájuk (dehogynincs – lenne, ha akarnának dolgozni) stb.

Összefoglalva: igen erős fenntartásokkal kell kezelni, amit Raduly mondott. Videók alább; a cigánytéma az első 7:37-énél kezdődik.