Tab, Kaposvár | Egy gyerek és egy fiatalkorú rabolt ki két gyermeket Tabon. A fiatalkorú ellen vádat emelt az ügyészség.

Április 19-én Tabon, a Szent István utcai vasúti átjárónál levő hídnál a fiatalkorú és gyermekkorú társa megszólítottak két gyereket. Arról érdeklődtek, hogy mennyi a pontos idő. A két gyerek megmondta, aztán folytatták útjukat.

A két támadó utánuk ment, felszólították őket, hogy álljanak meg. A gyermekkorú elkövető elővett a zsebéből egy tíz centis pengéjű rugós kést, a sértettek felé tartva felszólították őket, hogy adják át a náluk levő értékeket. A gyerekek mondták, hogy semmilyen érték nincs náluk, de ezzel a rablók nem elégedtek meg. Kifordíttatták a zsebeiket.

A fiatalkorú vádlott az egyik gyerekhez lépett, hátulról befogta a szemét, gyerekkorú társa pedig a kést a gyerek torkához szorította. Mivel a közeli futballpálya felől többen közeledtek feléjük, a fiatalkorú vádlott és gyerekkorú társa elmenekültek.
(SONLINE)
Kuruc.info: megint feltesszük a tiszteletteljes kérdést: tekintve, hogy cigányaink könyörtelenül kihasználják a gyerekkorúak büntethetetlenségét, nem lenne érdemes követni az amerikaiak, svájciak példáját? Ha a demokrácia őshazájában, az USA-ban, korhatár nélkül bárkit lecsukhatnak, ha Svájcban még 9 éves (cigány)gyerekeket is magánzárkába vágnak, akkor mi vajon miért ne csökkenthetnénk le a korhatárt mondjuk 7 évre? Változnak az idők, a bűnözési szokások;  itt az ideje, hogy rég elavult, idióta törvényeinket a jelenlegi helyzethez igazítsuk. Azokat nem vésték kőbe, bármennyire is szeretnék azt az orkok és fajvédőik.