Immár hivatalosan is megerősítették az általunk az elsők között megírt hírt: igen, valóban cigányok támadtak Mátraverebélyen.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az öt embert, akik megtámadták és brutálisan bántalmazták egy család több tagját Mátraverebélyen.

A Nógrád megyei településen történt december 29-i bűncselekmény előzménye az volt, hogy aznap este két fivér szórakozás után hazafelé tartott, amikor leszólította őket egy több tagú társaság, cigarettakérés ürügyével. Ezt követően hangos szóváltásba keveredtek, majd a túlerőben lévő támadók többször megütötték a két testvért. Egyikük el tudott menekülni a helyszínről, hogy szüleitől kérjen segítséget, majd együtt indultak a másik fivér megkeresésére. Ekkor találkoztak össze ismét a társasággal, melynek tagjai újból támadásba lendültek, és különböző ütőeszközökkel - kövekkel, székekkel, lapáttal - felszerelkezve tettleg bántalmazták a 29 éves férfit, 52 éves édesanyját, és 55 éves édesapját. A támadás következtében az asszony életveszélyes fejsérülést, míg a két férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre riasztott rendőrök pár órán belül elfogták a 14 és 27 év közti, helybéli támadókat, akik ellen életveszélyt okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottakat még az éjszaka őrizetbe vették, majd az új év első napján az illetékes bíróság az előzetes letartóztatásukat is elrendelte.

(HavariaPress)
Olvasó: Tisztelt Szerkesztők!
 
Nevemet nem szeretném, hogy közöljék, de néhány infót fűznék az "Öt cigány támadott a családra" című írásukhoz!
 
Igen, előzetes letartóztatásba helyezték a Bada vezetéknevű romákat, akiktől a többi cigány is retteg a faluban! (Azóta már visszakapták, amit adtak...) A tárgyaláson az anyjuk, Aranka mutatta a bírónak, hogy "el lesz vágva a torka". Ezeket a cigányokat már kitiltották a faluból, a mostani szoci cigánybarát és cigányszavazatokra számító polgármester Nagy Attila (akinek felesége több munkahelyen megfordult már és elbocsáttatott lopás vétsége miatt...) semmit sem csinál, pedig a többi cigány is figyelmezette: tegyék ki őket a faluból,mert nagy baj lesz. Nagy Attila és rendőrök is félnek a verebélyi cigányoktól, és semmit sem csinálnak velük.
A család, amelyiknek tagjait megverték, ott nőtt föl a cigányok között, soha, semmi problémájuk nem volt egyikkel sem.
 
Egy másik érdekes történet: a Mátraverebély melletti Bátonyterenyén a közelmúltban betörtek egy kocsmába, ahonnan pénzt stb. tulajdonítottak el. A tulajdonos megbízott egy csoportot, hogy derítsék ki, kik voltak az elkövetők. Ugyanis a rendőrség semmit nem csinál, hiába fordult ez elő többedszerre. A megbízott csoport megtalálta az elkövetőket és udvariasan megkérték őket: vigyenek be a kocsmába 100E Ft-ot, ugyanis ennyi kárt okoztak. Az elkövetők, akik ugye cigányok (...) bementek a rendőrségre és azt mondták, hogy halálosan megfenyegették őket és pénzt akarnak tőlük.  A rendőrök festett pénzt adtak a cigányoknak, akik bevitték azt a kocsmába. A kommandósok azonnal megszállták a kocsmát és a szegény, vétlen rabló cigányokat védték meg!
 
Ilyen országban élünk!
BÚÉK!
Tisztelettel: egy olvasójuk