Számtalan példával, hivatalos statisztikával (egyik legutolsó cikkünk, visszirányú hivatkozásokkal, ITT és ITT) igazoltuk már, hogy a kormány “soha ilyen biztonságos nem volt az ország; sokkal élhetőbb, mint Nyugat-Európa bármelyik (!) állama; az elmúlt évek során ugrásszerűen, gyorsan csökkent a bűnözés” propagandája merő hazugság. Épp ennek ellenkezője az igaz – ami az alábbi, ráadásul az erőszakos bűnözők (nagyjának) cigány származását egyértelműsítő anyagból is kiderül.

Nézzük, mi a helyzet Egerben. A HEOL cikke következik.

Egyre több a rablás Egerben és környékén
Bűnügyek | Míg tavaly összesen harminc ilyen bűncselekményt követtek el az Egri Rendőrkapitányság illetékességi területén, addig idén már 13-nál tartunk. (Kuruc.info: Három hónap [negyed év] alatt durván a tavalyi fele: igen, majdnem kétszeres a növekedés... Ezt nevezem „csökkenésnek”!)

Nehéz, de eredményekben gazdag esztendőként értékelte a tavalyi évet az Egri Rendőrkapitányság vezetője, dr. Petrovics András ezredes a szerda délután megtartott munkaértekezleten. Szerinte az állomány tagjai mindent megtettek a közbiztonság javításáért, ami nem csak alkotmányos érték, hanem alkotmányos cél is.

A rendőrséggel szorosan együttműködő szervek, a város polgármestere, Habis László, az Egri Városi Ügyészség vezető ügyésze, dr. Feczné dr. Gál Judit, illetve dr. Juhász István dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány jelenlétében megtartott állománygyűlésen elhangzott beszámoló szerint a megyeszékhelyet leszámítva a legtöbb területen javultak a közbiztonság helyzetét tükröző mutatók.

Egy területen, a személyi sérüléssel járó balesetek számának alakulásában – az országos és megyei adatokkal ellentétben – azonban növekedés volt tapasztalható: a kapitányság illetékességi területén 200 balesetben 288-an sérültek meg, kilencen pedig életüket veszítették tavaly. Harminc alkalommal játszott szerepet az alkoholos befolyásoltság ezekben az esetekben. A legfőbb baleseti ok továbbra is a sebesség helytelen megválasztása, de jelentős mértékű volt az előzési, illetve elsőbbségadási szabályok megsértése is.

A bűnügyi helyzetet illetően elhangzott: Egerre inkább az intellektuális bűncselekmények, míg a vidéki, szegényebb (Kuruc.info: értsd: cigányfertőzöttebb) településekre a vagyon elleni cselekmények voltak a jellemzők. A rablások száma sajnálatos növekedést mutat, és ez a tendencia az idén is folytatódott, hiszen míg tavaly harminc ilyen cselekmény vált ismertté, addig az idei esztendőben már most 13-nál tartunk.

Vannak bűnügyileg fertőzöttebb területek, mint Pétervására és a vele közelségben lévő négy község, de ide sorolható Verpelét is, ahol a kapitány szerint jellemzően nagyobb arányban él a kisebbség. (Kuruc.info: hoppá! Hogy merészeli azt állítani a megyei rendőr-főkapitány [szóval nem egy senki], hogy cigányok = bűnözés? Azonnal elbocsátani!) A rendőri állomány egyébként sok munkával, sok túlórával érte el, hogy a legtöbb területen javuljanak a mutatók. Tette mindezt egy nagyon fiatal, mindössze 33 éves átlagéletkorú állomány, a maga viszonylag kevés tapasztalatával.

Felszólalt az értekezleten Habis László, a város polgármestere is, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az Egri Rendőrkapitányság egyfajta kirakatként jelenik meg a közfigyelem számára. Utalt arra, hogy az a tény, hogy a kapitányság - a megye lakosságának 38 százalékát kitevő - területén követték el a bűncselekmények 43 százalékát korántsem jelenti azt, hogy itt bűnözők élnének. (Kuruc.info: értsd: Eger viszonylag még kevéssé elrákosodott, azaz még jobbára cigányfertőzetlen) Habis emlékeztetett arra, hogy az idős emberek sérelmére történő cselekmények például nagyon sokszor Borsod megyéből érkezett elkövetői csoportok számlájára írhatóak.

A polgármester dicséretesnek nevezte az iskolarendőri kezdeményezést, jónak és sokszínűnek mondta a rendőrség és az önkormányzat kapcsolatát. Utalt arra is, hogy vannak bizonyos politikai törekvések, amelyek szándékosan akarnak feszültséget kelteni a rendőrség rovására, amit nem szabad engedni.