Se szeri, se száma a cigányok szánalomkeltésre irányuló önmerényleteinek. Pár hete történt a hódmezővásárhelyi “támadás” – amelyről azóta kiderült, hogy, természetesen, azt is kedvenceink követték el –; most Siófokon alkottak.

Apropó, hódmezővásárhelyi támadás. Amióta a helyiek beszámolójából (lásd pl. EZT) kiderült, hogy kik az elkövetők, mély a kuss. Vajon miért nem meri egyetlen országos médium sem leírni a tényt: igen, megint orkok önmerényelték magukat? Tán csak nem azért, mert a település fideszes polgármestere, a vércionista Lázár János, az SZDSZ-es Mohácsi Viktória nagy-nagy kedvence, ami az ITTENI hírből is kiderül? Nem csoda, hogy ő, a cigányok nagy barátja – és, nem mellesleg, a Fidesz belügy-, vagy rendészeti miniszter-jelöltje – mélyen kussol kedvenc kisebbségének újabb akciójáról. Hát igen, pont egy olyan ember kell egy ilyen pozícióba, amely kifejezetten az orkok jóbarátja. El lehet ezek után képzelni, hogy milyen nagy elánnal fogja üldözni a bűnt. Segítünk: semmilyennel. Lázár ténykedése, nagynagy barátsága az SZDSZ-szel és az orkokkal is azt bizonyítja, hogy cseberből vederbe kerülünk, ha a Fidesz alakít kormányt.

 Figyeljük meg a cikkben a következő kitételt: “Érdekes viszont az is, hogy az érintettek helyszíni elmondásai alapján a megtámadott családok mind rokonok egymással valamilyen szinten, bár a romák szerint ennek nincs jelentősége, hiszen a „telepen” szinte mindenki rokona mindenkinek.” Hát igen – és még mondja valaki azt, hogy a cigók között egyáltalán nincs belterjesség…
Van még egy másik, sokatmondó részlet is: “Figyelemre méltó viszont az is: nehezen megközelíthető, eldugott kis utcákban történtek az esetek. Az egymástól pár száz méterre lévő házak úgy helyezkednek el, hogy mindegyiket útba ejtve nem lehet autóval egyenes úton, könnyen kereket oldani. Gyengébbek kedvéért: ez is “valószínűsíti” azt, hogy a településen kívülről érkezett a rászístáfásísztánáci gyújtogató… Jellemző egyébként, hogy ezt az apró, de igen fontos részletet a Népszabadság “elfelejtette” átvenni “Romák házaira támadtak Siófokon” című cikkében. Érezték ők is, hogy ez (is) egy jókora banánhéj, ezért jobbnak látták, ha hallgatnak a dologról? Érthető…
Az eredeti hír: 

Rettegés Siófokon: Molotov-koktélt dobtak a cigányok házára
Siófok | Még nem mindenütt fejeződött be a helyszíni szemle a déli órákra Siófokon, ahol négy romák lakta házat ért támadás éjjel. Senki nem érült meg, s az anyagi kár sem számottevő. A lakók által Molotov-koktélként említett eszköz csak az egyik háznál gyulladt be. A szerencsének köszönhető, hogy csupán a ház utcafronton lévő fala égett meg kis mértékben. 

A Klapka - Irinyi és Gyufa utcákban lévő, romák lakta városrészben csak reggel vették észre a bűncselekmények nyomát, s az egyik helyről rögtön bejelentést is tettek a rendőrségen, tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az érintett családok délelőtt arról beszéltek hírportálunknak: rettegnek, s nem mernek ezentúl otthon aludni. Az érintett házakban kisgyermekek is élnek, a lakók mindenütt otthonaikban aludtak, amikor a sorozat történt.

– Három óra tájban hallottam valami durranást – meséli az egyik, természetszerűen neve elhallgatását kérő férfi, aki annál az ablaknál aludt, ahova a házi készítésű robbanóeszközt dobták az egyik háznál. A szokatlan hangnak viszont nem tulajdonított különösebb jelentőséget, s csak megszokott, hajnali ébredése után vette észre a furcsaságokat udvarán. A kerítés egyik léce letörött, s az ablak alatt, üvegszilánkok között fehér por volt kiszóródva. Ennek nyomai még jóval a helyszíni szemle után is láthatóak voltak. – Azt mondták, mosószer lehet – állította a roma férfi.

A Molotov-koktélnak vélt eszközökről a helyszínen az derül ki: befőttes üvegben készítették el őket.

– Az udvaromon még most is ott van a rongy, ami benne volt. Meg is néztem, valami lepedődarab, az van rápecsételve, hogy „SZOT Siófok” – részletezte feldúltan egy másik megtámadott ház tulajdonosa. Az asszony reggel nem is vette észre saját házánál a nyomokat - itt ugyanis nem gyulladt meg a szerkezet -, hanem lányáékhoz sietett, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. Később vette csak észre: saját udvarán is hever egy „Molotov-koktél”.

A támadás tényén túlmenő információk egyelőre nem nyilvánosak

Az asszony szerint az sem kizárt: szándékosan akarták így a támadók, s nem ölni, hanem fenyegetőztek csupán. A többi érintett roma családban viszont határozottan azt gondolják: azért törtek az életükre, hogy megöljék őket, s a támadásnak semmi más oka nem lehetett az etnikai indítékon túl. A helyszíni nyomokból és elmondásokból kiindulva tény: szerencsére nem „vérprofik” jártak az éjjel Siófokon. Figyelemre méltó viszont az is: nehezen megközelíthető, eldugott kis utcákban történtek az esetek. Az egymástól pár száz méterre lévő házak úgy helyezkednek el, hogy mindegyiket útba ejtve nem lehet autóval egyenes úton, könnyen kereket oldani.

Rasszista indítékról beszélnek a romák

Érdekes viszont az is, hogy az érintettek helyszíni elmondásai alapján a megtámadott családok mind rokonok egymással valamilyen szinten, bár a romák szerint ennek nincs jelentősége, hiszen a „telepen” szinte mindenki rokona mindenkinek.

Egy házon keletkezett kisebb kár

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen azt mondta: a gyúlékony anyagot tartalmazó üvegekkel történt támadás tényén túlmenő, további részletek egyelőre nem nyilvánosak.

(SONLINE)