Ma már lehoztunk egy rendőrre támadós hírt – Fegyvernekről. Gyöngyösoroszin is hasonló történt, igazolva, hogy cigányainkkal igencsak elszaladt a ló. Talán mondanunk sem kell, hogy a rendőrök ,“hála” az orkfajvédő gyakorlatnak, itt sem mertek fegyvert használni. Miközben egy finn, tót vagy amerikai kollégája ott helyben szitává lőtte volna a renitenskedő delikvenst. Nekik szabad, és az első két ország (együtt az olaszokkal és jópár másik nemzettel) jó magasról lesz@rják az EU óbégatását – nekünk miért nem?

Rátámadt a tömeg az intézkedő rendőrökre

Bűnügyek | Az elővezetési parancsot végrehajtó egyenruhásokat a mintegy 20-25 fős csoport előbb csak fenyegette, majd nekik támadtak. 

Négy rendőr jelent meg szerdán éjszaka, 11 óra körül egy gyöngyösoroszi családi háznál, hogy végrehajtsák a Gyöngyösi Városi Bíróság elővezetési parancsát B. Jánossal szemben. Az intézkedés során azonban a lakásban tartózkodók közül többen is az egyenruhásokra támadtak, akik kényszerítő eszközök alkalmazásával hárították el a támadást. Az épületből kijövő rendőröket azonban ezután sem hagyták békén: az utcán egy 20-25 fős csoport előbb csak fenyegette őket, majd rájuk is támadt.

Az intézkedést a kiérkező rendőri segítséggel sikerült befejezni. A rend helyreállítását követően öt személyt állítottak elő a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra. Dr. Juhász István r. dandártábornok, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, amelynek eredményeként megállapítható, hogy a rendőrök intézkedése törvényes, jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A rendőröket megtámadó személyeket nem vették őrizetbe, ellenük az Egri Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az idén ez már nem az első olyan eset, amikor intézkedő rendőrök váltak célponttá. Rögtön az év első napján Gyöngyösön egy csoportos garázdaság kapcsán intézkedtek a zsaruk, s egy személyt éppen előállítottak volna, mikor őt többen is megpróbálták kiszabadítani. (Kuruc.info: és még mondja azt valaki, hogy a cigányok kivetik maguk közül a bűnözőket… ahogy ebből az esetből is látható, ennek pont az ellentéte igaz.) Megjelent egy nő is, aki az egyik rendőr hátára ugrott, s kés is volt nála.
(HEOL)