Frissítés (márc. 19. 10:40): egy helybeli hozzászóló a következőképp vázolta a támadó előéletét: “Én ismerem őket. A legaljából valók. Az apa és a fia is száguldozik Fegyvernek utcáin. Ha az emberek nem húzódnak lentebb, megállnak és megverik. Szemtanúja voltam egy ilyennek. Egy 60 év körüli férfi biciklivel közlekedett. Rádudáltak: nem húzódott le; kiszálltak és megverték. Erről nem tudom tud-e a fegyverneki rendőrség. Amikor az apa polgárőr volt akkor is csak "fenyíteni" tudta az embereket. Az autóban sziréna, hangosbemondó, minden játszik.
Nem tudom, mit gondolnak ezek magukról... azért már mindennek van határa. De remélhetőleg most már végre a helyükre kerülnek... bár ebben nem vagyok biztos... (Kuruc.info: tessék jól megfontolni, kire szavazzon, hogy melyik párt bizonyított élesben, a gyakorlatban [Érpatak], és melyik nem, sőt, kik bútoroztak össze a cigókkal, kik védik őket, kik nem mernek ellenük fellépni [Hódmezővásárhely, Hangács stb.], és ez alapján behúzni áprilisban az x-et...)”

Előzőleg írtuk  (márc. 18. este): (Ez az alul található, reggeli cikk frissítése.)  Harcias családtagok | Megdöbbentő események történtek szerdán késő délután Fegyverneken. Egy rendőrségi jelentés szerint egy autós üldözés után a menekülők kardokkal, vascsövekkel rontottak a járőrökre. Hogy pontosan mi is történt? Helyszíni riportunkban erre kerestük a választ.

Fegyvernek belterületén egy rendőrjárőr ellenőrizni akart szerda délután egy Ford személyautót, ami nem volt hajlandó megállni a rendőri jelzések ellenére. Ekkor a rendőrök üldözőbe vették a gépkocsit — mondta Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrkapitányság sajtószóvivője a Szoljon.hu-nak.
A menekülő autó egy kis utcába kanyarodott, majd megállt. Az utasok a sofőrrel együtt kiszálltak. A rendőrök ekkor igazoltatni akarták őket, azonban ellenálltak az intézkedésnek. Időközben az is kiderült, hogy a Ford utasai a lakóhelyükre érkeztek meg, mivel az ottani családi házból kardokkal, vascsövekkel, vascsőre erősített pengékkel felszerelt családtagok támadtak az intézkedő járőrökre. Ekkor az egyik egyenruhás fegyvert rántott, így sikerült feltartóztatni a támadó tömeget. A társa eközben erősítést hívott, így a kiérkező rendőri erőknek sikerült lefegyverezni a támadókat. A helyszínen három személyt őrizetbe vettek, ellenük az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást. Az atrocitás közben lövés nem dördült el, sérülés nem történt.
  
A helyszínre érkező munkatársaink nyomát sem találták felbolydulásnak, minden ment a megszokott medrében. A környéken érdeklődve megtudták, többen hallottak, láttak valamit, de senki sem tudja elmondani, pontosan mi is történt.
— Én csak hallomásból tudom, mi történt — emlékezett vissza egy ötvenes éveit taposó férfi. — Ha minden igaz, akkor egy autót üldöztek itt a rendőrök a falu központjában, meg valami kardozásról is beszéltek. Nem tudom, mi az igazság, mert ahányan mondták, annyiféleképpen történt. Mindenesetre itt nem szoktak ilyenek lenni, ez egyedi eset. Ha valóban arról van szó, akit én ismerek, akkor az régebben polgárőr is volt itt a községben. Nem tudom, hogyan fajulhatott idáig a dolog. Meg, hogy gyerekek is voltak ott a csetepaténál. Fogalmam sincs, hová fog ez vezetni. De biztos nem lenne jó, ha megint olyan lenne, mint évekkel ezelőtt, amikor csuklyás emberek vonultak fel az utcán.
A legtöbben azonban nem akartak megszólalni. Elmondásuk szerint nem kívántak belekeveredni az ügybe semmilyen módon, még inkognitóban sem. Persze ez érthető, hiszen hivatalos személyekre támadtak, akik fegyvert viseltek.
Azonban, akadtak olyanok is, akik mertek emlékezni, de nekik is csak fél információik voltak a történtekről. A megszólalók elmondása szerint a száguldó Ford hirtelen fékezett a lakóház előtt, majd két kislány szaladt a ház felé. Ekkor kiszálltak a felnőttek is. A járőrökkel kiabáltak, majd az egyik férfi azt üvöltötte: „Nekünk is van fegyverünk! Hozzátok a kardot!”. A beszámoló szerint kezdetben csak két rendőrautó volt ott, egy Niva és egy Skoda, de később sokkal több érkezett a helyszínre. A visszaemlékezés szerint nagy volt a kavarodás, az ordibálás, még a gyerekek is kiabáltak, mikor a szülők dühöngtek. Egy kard biztos volt a támadóknál - ezt többen is látni vélték. A rendőröket megpróbálták megfutamítani, akik az autójuk felé hátráltak. Információk szerint ekkor vette elő a fegyverét a járőr, és így sikerült visszatartania a feldühödött családtagokat. Ezután megjött az erősítés és a kommandósok rendet tettek. A helyiek is megerősítették, miszerint három embert vittek el a rendőrök az eset után.

 Nyolc évet is ülhetnek a rendőrökre támadók 
Mint arról érdeklődésünkre dr. Zsilka László, a Szolnoki Nyomozó Ügyészség vezetőhelyettes ügyésze beszámolt, a három őrizetbe vett személyt gyanúsítottként hallgatják ki az ügyben, s várhatóan kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket. Az eddigi nyomozati adatok alapján mindhárom férfit — egy apáról és két fiáról van szó — csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntettével gyanúsítják. E cselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig tartó szabadságvesztéssel jár.
 
(SZOLJON)
Az eredeti cikk (03. 18. 8:00): Se szeri, se száma azon eseteknek (egyik legutolsó ITT), amikor romáink rendőrökre támadtak. 

Talán mondanunk sem kell, hogy ez utóbbiak most sem merték használni a fegyverüket. Miközben szinte minden másik országban azonnal lelőtték volna a támadókat. Nem csak Amerikáról van szó – bizony, még a tótok is azonnal tüzelnek, ha cigány támad rájuk. Nekik, valamiért, szabad – ahogy az olaszoknak koncentrációs táborokba zárni, a finneknek a helyszínen agyonlőni őket, a franciáknak a táboraikat felégetni, a svájciaknak még a hétéves bűnözőket is magánzárkába csukni stb. (esethivatkozások ITT és ITT). Ennyit arról, hogy Európa tolerálja-e a cigányok befenyítését. Igen, a példákból jól láthatóan kussolnak. Már csak azt nem értjük, hogy miért ne szavazhatnánk akkor a Jobbikra, amely, ha hatalomra kerül, azért odáig nem menne el (helyszíni bűnöző-kivégzés), mint a finnek, és megpróbálná a helyzetet tisztán jogállami eszközökkel rendezni, ahogy Érpatakon is tette...

Az eredeti hír:

Pisztolyt rántott a rendőr, mikor karddal estek nekik
Sütire nem invitáltak | Kardokkal, vascsőre erősített pengékkel támadtak Fegyverneken az intézkedő rendőrökre - közölte a Szoljon.hu-val Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. 

Elsődleges információk alapján egy rendőrjárőr ellenőrizni akart egy Ford személyautót Fegyverneken, ami nem volt hajlandó megállni a rendőri jelzések ellenére. Ekkor a rendőrök üldözőbe vették az autót. A menekülő autó egy kis utcába kanyarodott, majd megállt.

Az utasok a sofőrrel együtt kiszálltak. A rendőrök ekkor igazoltatni akarták őket, azonban ellenálltak az intézkedésnek. Ekkor derült ki, hogy a Ford utasai a lakóhelyükre érkeztek meg, mivel az ottani családi házból kardokkal, vascsövekkel, vascsőre erősített pengékkel felszerelt családtagok támadtak az intézkedő járőrökre. Ekkor az egyik egyenruhás fegyvert rántott, így sikerült feltartóztatni a támadó tömeget. Ez idő alatt sikerült erősítést hívniuk, így a kiérkező rendőri erőknek sikerült lefegyverezni a támadó hordát. A helyszínen három személyt őrizetbe vettek, ellenük az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást. Az atrocitás közben lövés nem dördült el, sérülés nem történt.

(SZOLJON)