Hét gyanúsítottat engedtek szabadon a börtönből pénteken Marian Cozma meggyilkolásának ügyében. Enyingen nagy bulival ünnepeltek, miközben a kisvárost több tucat rendőr lepte el – írja a Bors.


Raffael szúrta először vesén Cozmát

Visszaköltözött Enyingre a félelem. Hét gyanúsított szabadult abból a bandából, amely Marian Cozma meggyilkolása után került hűvösre tavaly februárban. A Bors úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy hétfőn további embereket engedhetnek szabadon. A most hazaengedett férfiakat információik szerint garázdasággal gyanúsították meg, amiért papíron két év szabadságvesztés jár.

– Ezek a gyanúsítottak tavaly február óta rács mögött vannak – szögezte le Bacsek György, a negyedrendű vádlott ügyvédje.

– Őket feltehetően azért is tartották fogva, mert fennállt a szökés lehetősége és annak a veszélye, hogy bizonyítékot tüntetnek el. A jelek szerint ez a veszély most megszűnt, és még a bírósági per előtt szélnek eresztették a társaság egy részét. A helyiek élete egy másodperc alatt felborult, hiszen a települést péntek este rendőrök lepték el, a kisvárosba még egy légy nem tudott igazoltatás nélkül berepülni.

– Mindenhol csak rendőrt látni, rengetegen vannak, egész nap nyüzsögnek, legalább hatvanan voltak, és kommandósokat is láttam. Legyenek is itt, ha már kiengedték a bűnözőket a börtönből, alig merek kimenni az utcára. Az elmúlt egy évben legalább csend volt, most megint kezdődik a rettegés (Kuruc.info: ez az egyik legfontosabb megállapítása a cikknek...) – háborgott a Borsnak Piroska néni enyingi lakos.

Mint ismert, Marian Cozmát, a Veszprém kézilabdázóját tavaly februárban gyilkolták meg a Patrióta lokálban. Huszonöt cigányt garázdasággal, ebből hármat, Raffael Sándort, Sztojka Ivánt és Németh Győzőt gyilkossággal is meggyanúsították. Tizenöten kerültek előzetes letartóztatásba. A huszonöt fős gyanúsítotti kör korábban 53 alkalommal állt bíróság előtt különböző bűncselekmények elkövetése miatt (Kuruc.info: de azért, persze, kiengedik őket az előzetesből. Ha büntetlen előéletű fehérek lennének (lásd pl. a barcsi “cigánypofozó” srácok történtetét), akkor ilyen nem történhetett volna – felháborító ez a kettős mérce!), nem csoda hát, hogy az enyingi lakók nem örülnek a visszatérésüknek.

A Bors megtudta, hogy a Fejér megyei rendőrök a fővárosból is kértek segítséget, a Készenléti Rendőrség jelentős erőkkel vonult a megyébe. A szóvivő ugyanakkor tagadta, hogy a szabadulóbuli miatt volt a hatalmas rendőri készültség.

  – A közbiztonsági háló program keretében március elsejétől fokozott rendőri jelenlét van több olyan településen, amely hangsúlyosabban szerepel a közbiztonsági tervünkben – tájékoztatta a lapot R. Szabó Ágnes, a megyei rendőrség szóvivője. (Kuruc.info: ahogy az a legalul olvasható olvasói levélből is látható, a sünök feladata az volt, hogy megvédjék a bűnözőcigányokat az esetleges támadástól, provokációtól. Mintha az olyan gyakori lenne, vagy a békés többség egyáltalán fel tudna mutatni olyan “terror-különítményeket”, amelyek eredményesen vehetnék fel a harcot cigánybűnözők százainak hordái ellen. Ja, és a több száz zsaru extra zsoldját, benzinpénzét stb. is mi, adófizetők fizettük…)
Kuruc.info: a fenti, a szövegben található, a szabadon engedettek előéletére, a helyiek által is megerősített cigányterrorra vonatkozó megjegyzéseink, kiemeléseink mellett érdemes azt is megjegyezni, hogy cigányéknál ezek a „szabadulóbulik” olyanok, mint nálunk az érettségi / baba érkezését ünneplő összeröffenések. Deviánséknak ilyen a „kultúrájuk” – pont az ellentéte az európainak, a civilizáltnak, nekünk ugyanis a börtönviseltség szégyen, és még csak véletlenül sem híresztelnénk el a rokonság körében, ha esetleg (köztörvényes bűncselekményen) bekasztliznak.
A miheztartás végett, itt egy kép a tarnabodi, természetesen szintén bűnöző, szabadulóbulizós orkokról, akiknek a védője, dr. Magyar Elemér (az egyik legszutykabb fajvédő; számtalan orkot ő mentetett fel), egyenesen havi 1,2 milliónyi „kártalanítást” követel tőlünk, adófizetőktől. Azaz: havi 600 ezret fejenként...
 

 
Korábban írtuk: Orkrácia: rendőri biztosítás mellett buliztak a frissen szabadult Cozma-gyilkosok
Fokozott rendőri biztosítás mellett ünnepelték péntek este szabadulásukat Enyingen többen azok közül akiket korábban a Cozma-gyilkosság miatt vett őrizetbe a rendőrség.
A Veszprém megyei rendőrfőkapitányság rutin-ellenőrzésnek minősítette az akciót.
(HírTV)
Olvasónk írja: Nagyon komoly rendőri erők voltak készenlétben Enyingen. Amikor engem igazoltattak, kérdésemre a rendőr csak azt mondta: meg kell védenünk őket az esetleges bosszútól...