Számtalan anyagunkban foglalkoztunk már a következőkkel:

- A cigányok hogyan próbálják lenyúlni a magyarok ingatlanjait, ha már önkényes, a budapesti liberálisok (mint pl. az SZDSZ-MSZP-színekben indult Hell István) által támogatott lakásfoglalással nem megy. Például úgy, hogy pokollá teszik a kiszemelt ingatlanokban lakók életét.

- Ahol egy bizonyos határon túl elszaporodnak a cigányok, ott a fehérek még akkor is életveszélyben vannak, ha amúgy nem rászísták és nem viselkednek ellenségesen füstösékkel. Egy példa: Solymosi néni meggyilkolása az ózdi Hétes-telepen.

És, akkor, ugye, nem is kell említeni a “Megölünk minden magyart!”, “Halál a magyarokra” stb. feliratokat, jelszavakat mind az interneten (lásd pl. az antifasiszták egyik sztárja, “Zorro” alkotásait – mondjuk a “Gádzso Irtás Lesz! Tikteket Utál Az Egész Vilaág Rossz Gádzsok! Meg Hitvány Korcs Keverékei! Nektek Meg Kell Halni Szebb Lesz A Világ!” című ITT találhatót), mind a valós életben (lásd pl. a legelső képet ITT).

Most Tiszabőn történt egy olyan eset, amelyre mindegyik fenti lehetőség ráhúzható. Hiába mondja azt (a cigány, így a saját fajtáját védő) önkormányzat, hogy biztosan üzleti vita áll a háttérben. Nem: a családnak vagy az ingatlanjára fáj az orkok foga (és el akarják őket üldözni), vagy egyszerűen ki akarják őket irtani, ahogy azt oly sok másik esetben tették. Ez utóbbi esetben csak azért, mert nemcigányok. Talán mondanunk sem kell, nem hörög rászízmusról a parlamenti egypárt – miközben, fordított esetben, már a Jew York Times is lehozott volna egy jó kis nácizós, magyargyalázós cikket. Ahogy oly sokszor tette…

Az eredeti cikk:

Ez olyan hely, ahol még faluőrként is rettegve menne végig az utcán
A rettegés foka | Egy magyar család udvarára dobtak be két Molotov-koktélt kedden éjszaka Tiszabőn. Szerencsére sérülés nem történt, a család maga oltotta el a tüzet. Bár nyilatkozni nem akartak, de a faluban úgy tudják, nem voltak haragosaik.

Az utcát is nehezen találjuk meg, van helybeli, aki még a nevéről sem hallott. Aztán csak rálelünk a kis házra, ahol kedden éjszaka a Molotov-koktélos támadás történt.

— Nem akarok mondani semmit sem, nem nyilatkozom! — hárítja el érdeklődésünket a B. család feje. — Itt voltak a kamerások is, azoknak sem mondtam semmit — teszi hozzá a férfi, és elfordul tőlünk, mintha ott sem lennénk. Kapun belül nem enged, hiába kérdezünk bármit is, nem felel. Az egyébként magyar család háza a falu szélén áll, romasoron — bár a településen már a magyarság számít kisebbségnek, hiszen legalább 85 százalékban romák lakják a falut. A ház mellett egyik oldalról romos épület, utána pedig már nyúliramodásnyira a mező terül el. A házon külsérelmi nyomokat nem látunk, a kerítés kissé kormos. Információink szerint egyébként két Molotov-koktélt dobtak be a négytagú család udvarára, a belső járdára. Közülük az, amelyik, sörösüvegből készült, belobbant, de csak égett, és a kerítést perzselte meg. A bébiételes-üvegből fabrikált Molotov-koktél viszont csütörtököt mondott.

A közelben lakók egyike, Nagy Mária sem tudja, mi lehetett az oka a támadásnak. Mint megtudtuk tőle, a családnak nincsenek haragosai, mindenkivel jóban vannak az utcában. Ők is arra ébredtek fel este, hogy mit is keres az utcában az a sok rendőrautó — a fiatal hölgy szerint legalább tizenegy volt — és egy kisebb tűzoltókocsi. Akkor tudták csak meg, hogy mi is történt.

Próbáltunk fotós kollégámmal néhány járókelőtől további információkat megtudni, de a többség nem is hallott az esetről. Voltak házak, ahol már így is gyanúsan méregették a számukra ismeretlen gépkocsinkat az összegyűlt emberek. Néhány utcával arrébb, ahol egykor a körzeti megbízott székelt, egy fiatalembert szólítunk meg, hallottak-e valamit az esetről. Ám itt sem járunk nagyobb szerencsével, ő is csak annyit tud, amit neki a családból a feleség elmondott: nem tudják, ki lehetett a támadó, mert nincsen haragosuk, éjszaka egy nagy durranásra futottak ki. Azt azért hozzáteszi kérdés nélkül is a kertjében dolgozó fiatalember, hogy ugyan a tábla még kint van az épületen, ahol egykor a körzeti megbízott helye volt, de jó pár éve már nem működik ilyen Tiszabőn. Pedig elkelne, mert bőven előfordul lopás, tolvajlás.

— Két és fél hónapja munkanélküli lettem. Lehettem volna akár faluőr is, de én biztos, hogy nem mennék végig éjszaka a településen 60 ezer forintért. Nagy gond itt a közbiztonság, sajnos. Jönnek a választások, mindenki ígérget, hogy így meg úgy lesz jobb, ha rám szavazol. De mondja meg, uram, kire szavazzak én, hogy nekem jobb legyen? Átverés ez is, én már csak magamban bízok! — teszi hozzá, majd legyint egyet.
Mivel kissé elkanyarodtunk az eredeti témától — de nem Tiszabő és sok település mindennapi gondjától —, beugrunk a polgármesterhez is. Farkas Barnabás készséggel fogad, de sokat ő sem tud mondani, mert csak éppen a jövetelünk előtt értesült arról, mi is történt. Azt azonban megerősíti, hogy magyar családról van szó. Az egyik hírportál azt még hozzáteszi az ügyhöz, hogy a tiszabői polgármesteri hivatal közlése szerint feltehetőleg üzleti vita áll a támadás hátterében — bár ezt a helyszínen nekünk nem erősítették meg.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben

A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint kedden késő este érkezett bejelentés a főkapitányság központi ügyeletére Tiszabőről, mert egy lakóingatlant Molotov-koktélos támadás ért. A rendőrök a helyszínen gyúlékony anyaggal teli üvegeket fedeztek fel. Ezek közül az egyik kisebb kárt okozott, mert a benne lévő anyag meggyulladt, amitől a kerítés és a kapu megpörkölődött. A tüzet a házban lakók oltották el. A lakásban egy négytagú család tartózkodott, senki nem sérült meg. A rendőrség ismeretlen tettes ellen közveszélyokozás bűntett kísérlete miatt indított eljárást, és nagy erőkkel megkezdte a tettesek felderítését. Az ügybe szakértőket is bevontak.

(SZOLJON)