Nem tudjuk, az alábbi történetben a szenvedő fél szintén cigány volt-e, vagy az ITTENI cikkünkben már említett magyarok. Ezzel kapcsolatban bármilyen információt megköszönünk!
LOCSOLKODÁS HELYETT | Tiszabői (Kuruc.info: messze az egyik legcigányfertőzöttebb település) tömegverekedéshez riasztották a rendőröket még húsvét hétfő este. Ugyanis egy család vascsővel és karddal támadt meg egy idős asszonyt és egy férfit az utcán.

Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az elsődleges rendőri jelentés alapján a Szoljon.hu-nak elmondta, hogy a rendőrség ügyeletére este 19 óra körül futott be egy segélyhívás. Egy 33 éves férfi kérte a rendőrség segítségét, mivel elmondása szerint többen vascsővel és karddal támadták meg őt és édesanyját a nyílt után Tiszabőn.

A sértett elmondta, hogy 61 éves édesanyjával mentek az utcán, amikor összetalálkoztak egy ismerős férfival, akivel beszélgetésbe elegyedtek, ami később szóváltássá fajult.

A vitapartner azonban nem maradt ott veszekedni, hanem tovább ment. Ekkor a férfi és az édesanyja utána indultak. Ezután a felek között kölcsönös szitkozódás kezdődött. A férfit egészen a házáig követték, ahonnan a hangos szóra a vitapartner édesapja jött ki egy karddal a kezében. Itt tovább folyt a kiabálás, majd a házban lakók a családtagok segítségére siettek. Ekkor az apa a kard lapjával arcon vágta a 33 éves férfit, a fia pedig leütötte a sértettet egy vascsővel. A 61 éves asszonyt sem kímélték, őt bordatájékon vágták utóbbi eszközzel.

Ekkor a férfi és az anyaja menekülni kezdtek, miközben a feldühödött háziak üldözték őket. Miután a két megvert ember saját házukba menekült, értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök előállították a karddal támadó férfit, de a meghallgatása után szabadon engedték.

Jelenleg folyik a tanúk keresése és meghallgatása. A támadók ellen csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást. A sértettek könnyű sérüléseket szenvedtek, tudatta a Szoljon.hu-val Szabó Zita százados.

Mint megírtuk húsvét hétfőn hasonló események játszódtak le a szolnoki Üteg úton. Ott mintegy húsz-harminc ember esett egymásnak, s még a készenléti rendőrségnek is a helyszínre kellett vonulnia.

(Szoljon)