Pártunk és kormányunk, valamint annak hűséges lakájsajtója (Népszabadság, a legújabb szerkesztőségi állásfoglalásában olvasóit az MSZP-re szavazásra kérő, „független” MaNcs stb.) és kézivezérelt rendőrsége állandóan azt hajtogatja, hogy milyen hihetetlen jó nálunk a közbiztonság, az mennyit javult az MSZP dicsőséges kormányzása alatt stb. (Persze, így is néha napvilágra kerülnek nem vagy kevésbé manipulált, jobbára helyi, mindezt cáfoló statisztikák – lásd pl. EZT)

Az RTL Klub legújabb(?) „Házon kívül” műsorából fehéren-feketén kiderül, hogy nemcsak hogy növekszik a (túlnyomórészt, természetesen, cigány)bűnözés, hanem a rendőrség egyszerűen nem hajlandó foglalkozni szinte semmilyen bűnténnyel. Hozzátesszük: hogy javítsák a statisztikát. Meg hogy tovább serkentsék bűnözésre a cigányokat, amikor azok látják, hogy megtehetnek bármit – büntetlenül. Megkérdezzük azt is: vajon ezért fizetjük a láthatóan velejéig korrupt, munkakerülő, feladatát nem ellátó rendőrséget? Nem lenne jobb „tiszta lappal” kezdeni, és a hazájukért, a közbiztonságért stb. tevékenyen, ingyen, sőt, sok esetben ráfizetéssel, fenyegetettségben (saját zsebből fizetett benzinpénz – lásd pl. Ercsi példáját) működő polgárőrökkel vagy éppenséggel gárdistákkal egy alternatív, a mainál lényegesen több jogosítvánnyal rendelkező szervezetet kialakítani? Kutyából nem nagyon lesz szalonna – a lustaságukat „bizonyított” rendőrökből se igazán lesz elhivatott, a bűnt napi 24 órában üldöző, a bűnözőknek keményen odacsapó ember. Igen, tudjuk: nem szabad létrehozni Csendőrséget, mert az milyen náci meg fasiszta (miközben Francia- meg Olaszországban szintén  Csendőrségnek hívják ugyanőket...)

Pár idézet: „Sok olyan település van, ahol nagy szükség lenne hasonló járőrökre, ugyanis egyre több a lopás, a rablás, a betörés” – indul a lenti videó. Hát igen – ennyit a kormányról és annak sikerpropagandájáról.

Talán mondanunk sem kell, hogy az érintett települések mind súlyosan cigányfertőzöttek – Jászfelsőszentgyörgy stb.

Folytassuk: „Hiába ismer itt mindenki mindenkit, hiába sejtik, kik lehettek a tolvajok, a feljelentés vége mindig ugyanaz: írnak egy nyilatkozatot, hogy a tettes hiánya... nem keresik tovább” - mondja a narrátor, ill. az egyik, többször kirabolt, meglopott károsult.

Egy névtelenséget kérő rendőr (nem felismerhető arc / hang) következik: „Az öreg nyomozók mindig úgy szokták mondani, hogy ha megkapsz egy ügyet, akkor mindig döntsd el, mit akarsz vele csinálni. Meg akarod szüntetni – ismeretlen tettessel – vagy akarsz belőle vádat csinálni. És ezt már az elején el kell dönteni – akkor, amikor az ember elolvassa a feljelentést. Ha ezt nem csinálja meg, akkor egy idő után bele fog fulladni, és saját magát teszi tönkre. … Szörnyű ezt kimondani, mert végül is nem erre esküdtünk föl. Én is azt mondom, hogy a legjobb az lenne, ha minden ügyet lelkiismeretesen végig lehetne nyomozni. De egyszerűen nem lehet. [...]” Igen, mindezt egy zsaru szájából halljuk. Kell ehhez kommentár?

A videó: