Frissítés (máj. 4. 10:50): a Blikk is foglalkozott a témával. Cikkükből, valamint az egyik elkövetőt mutató fotóból egyértelműen kitűnik, hogy – természetesen – cigányok az elkövetők. Ha bárkinek bármi kétsége lett volna...

Már csak az az egy kérdésünk van, hogy ez a Mohácsi Ágoston nem véletlenül rokona-e a Mohácsi-klánnak (Erzsébet / Viktória)?

A Blikk anyaga:

Rendőrökre húzta a kormányt

BUDAPEST —  Lövések és autós üldözés Csepelen. A rendőrök a csepeli papírgyárnál akcióztak vasárnap este, amikor felfigyeltek Mohácsi Ágostonra (35) és három társára.


Keresik. A fémlopással gyanúsított három férfit és egy nőt elfogta a rendőrség, a szökésben lévő Mohácsi Ágostont (képünkön) azonban még keresik. Fotó: police.hu

A négy férfi egy tehergépkocsira bontásból származó fémszerkezeteket pakolt fel, amikor a zsaruk tetten érték őket. Amíg a rendőrök három embert elfogtak, Mohácsinak sikerült meglépnie. Bepattant egy autóba, amelyet egy nő vezetett. Az egyenruhások nem tudták megállítani a kocsit, sőt a volánnál ülő nő ráhúzta az autót a rendőrökre. Ekkor az egyik rendőr kilőtte a kocsi kerekeit. A tolvajoknak sikerült kereket oldaniuk.

A 39 éves nőt a kocsi rendszáma alapján elfogta a rendőrség, Mohácsi Ágoston még szökésben van. A BRFK a három elfogott férfival szemben lopás bűntett, a 39 éves nővel szemben lopás bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt indít eljárást.

A nő ellen a hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatti eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le. A szökött férfi vesztegetés bűntett és hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésével gyanúsítható.

Mint megírtuk, múlt héten egy hasonló autós üldözés volt a fővárosban. Akkor három férfi hajtott el az őket igazoltató rendőrök elől. Az üldözés során ott is a rendőrök rálőttek a menekülő kocsira. Két férfit elfogtak, a harmadikat, Duka Leventét még keresik.

Eredetileg írtuk (ápr. 27. 23:37): Rendőreink impotenciája, megkötött keze miatt, büntethetetlenségük teljes tudatában, a cigányok nemcsak gyalogosan támadnak rájuk, hanem kocsival is. (Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy normálisan működő országban – pl. az EU legtöbb tagállamában – az ilyenért azonnal golyót kapnának a fejükbe a delikvensek. És akkor még az olyan „elhajlókról”, mint a vidéki közemberek általi cigánykivégzéseket preferáló finnek, nem is beszéltünk.)

Számtalan olyan esetről tudósítottunk már, ahol ez így történt (lásd pl. EZT és az onnan induló hivatkozásokat). Nos, orkjaink azóta sem hagytak fel eme nemes cselekedetekkel – most a XXI. kerületben csinálták ugyanezt.

Hogy honnan tudjuk, (természetesen) cigányok az elkövetők? A körülmények mellett az alábbi fényképről. Tessék csak összehasonlítani a kép bal oldalán látható rendőr fején látható bőrszínét a mellette álló ork szintén fej-bőszínével. Ugyanezt tegyük meg a jobb oldalon álló rendőr keze bőrének színárnyalatával – ugye, hogy a mellette álló ember keze sokkal „pigmentáltabb”? És akkor még nem is beszéltünk a túlexpozíció miatt annyira nem látható fekete hajról...
A BORS cikke:
Rendőrt akart gázolni 

A főváros XXI. kerületében kaptak rajta négy gazfickót, miközben teherautójukra lopott vasat pakoltak. A rendőrök tüzet nyitottak a kocsira, miután el akarták őket gázolni.

Úgy látszik, már a fémtolvajok sem teketóriáznak: egy hét sem telt el, hogy három autótolvaj egy terepjáróval áttörte a rendőrkordont, és a zsaruk tüzet nyitottak rájuk, de a BRFK akciósainak újabb hasonló kalandban lehetett részük. Ezúttal a főváros XXI. kerületében kaptak rajta négy gazfickót, miközben azok teherautójukra lopott vasat pakoltak.

Két fémtolvajt elfogtak, harmadik társukat még keresi a rendőrség - Fotó: Mihádák Zoltán

– A rendőrök tetten érték őket, és hármójukat, Á. T. 20 éves, B. T. 19 éves és H. L. J. 59 éves férfiakat elfogták – tájékoztatta lapunkat Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese. A banda negyedik tagja, a 35 éves M. Á. meglógott a zsaruk elől, s egy várakozó autóba ugrott be. A kocsit egy 39 éves nő vezette, aki rendőrök felé irányította az autót, az egyenruhásoknak éppen csak sikerült félreugraniuk. Azonnal tüzet nyitottak a kocsi kerekére, de a menekülők megléptek. Igaz: nem jutottak messzire. A nőt a közeli lakásán sikerült elfogni, M. Á. azonban jelenleg is szökésben van.

S. D.