Az angolok éppen ugyanúgy gyűlölik a cigányokat, mint bármelyik másik nép. Nem egészen ok nélkül: náluk az orkok ugyanúgy viselkednek, mint mindenhol máshol.
 
Ezzel kapcsolatban már számos cikket lehoztunk; az egyik legutolsó, hivatkozásokkal (köztük az egyik leginkább ide kapcsolódó ITT) ITT.

A Magyar Nemzet mai, az interneten először nálunk olvasható (saját szkennelésű) cikke következik.

Nem akarnak cigány telepet
A helybéliek akadályozták meg Angliában, hogy házakat építsenek a beköltözők

Anglia közepén, Meriden városában a lakosság akadályozta meg, hogy vándorcigányok építkezzenek az értékes zöldövezetben. Amennyiben az önkormányzat nem tudja meghosszabbítani az építkezés átmeneti betiltását, a helyiek, időt és pénzt nem spórolva, folytatják az akciójukat.

Hatszázan gyűltek össze megvitatni minap a merideni városházán, miként akadályozhatják meg hosszú távon, hogy illegális vándorcigány-telep jöjjön létre a városuk peremén. Az angol település külső részén levő mezőgazdasági terület átminősítési kérelmét a múlt pénteken nyújtották be a betelepülni szándékozók, percekkel azelőtt, hogy bezárt volna az önkormányzati iroda. A hivatali órák után pedig azonnal begördült 14 lakókocsi Eaves Green Lane nyolchektáros területére, hogy megkezdjék az építkezést. (Kuruc.info: ezt a „trükköt” számtalanszor eljátszották már az angliai cigányok [lásd pl. a Forest of Dean-ben történteket ITT]: gyorsan megtelepednek valahol, kihasználva azt, hogy hétvégen / munkaszüneti napokon, mivel nincs, aki a rendelkezést kiadná, nem jön ki senki a jegyzőségtől az építkezést leállítani, a rendőrök meg nem léphetnek fel határozat híján.) Ezt azonban rossz néven vették a helyiek, s úgy döntöttek, saját maguk akadályozzák meg az akciót. Lehet, hogy a vándor cigányok idáig azt hitték, ellenállás nélkül építhetik fel telepüket Anglia szívében, most kénytelenek tudomásul venni ennek ellenkezőjét — olvasható a Daily Mail cikkében.

— Nem kifejezetten a cigányokkal van problémánk. Elsősorban az ellen tiltakozunk, hogy tönkretegyék Meriden értékes zöldövezetét. Egyben ellenzünk minden olyan városfejlesztést, amely a lakók megkérdezése, érdekeiknek a figyelmen kívül hagyásával történik — mondta lapunknak David McGrath, a helyiekből szerveződött Residents Against Illegal Development (RAID) bizottság szóvivője. A férfi százkilencven mérföldnyire nyaralt otthonától, amikor értesítették, hogy nyolclábnyira a házától építkezni akarnak a betelepülők. Azonnal összepakolt, és hazautazott. Idáig 400-an csatlakoztak a
RAID-hez. Minden legális eszközt fel fogunk használni, hogy megakadályozzuk az építkezést. A lakók maguk közt riasztási hálózatot hoztak létre, és váltott műszakokban 24 órás járőrözést tartanak a térségben. Ezenkívül elbarikádozták az Eaves Green Lane-be tartó utat, és 90 tehergépkocsit fordítottak vissza, amelyek fejenként 20 tonna építési anyagot szállítottak volna a helyszínre. Máshol is történt már hasonló betelepülés. (Kuruc.info: még egyszer: lásd EZT, ami ugyanilyen, a fehérek részére gyászos következményekkel járó forgatókönyvű lerohanást vázol) Az ilyesmi igazságtalan a helyiekkel szemben és tönkreteszi a közösségi szellemet — tette hozzá.

— A vándorcigányok tette az angol jogrend szerint nem minősült bűncselekménynek, de szabálytalanul jártak el, amikor elkezdték az építkezést — erősítette meg lapunknak Deborah Martin-Williams, a solihulli önkormányzat kommunikációs szakértője. — Amikor megtudtuk, hogy mi történik, az ünnepek ellenére kinyitottunk, és ideiglenesen betiltottuk az építkezést. A tilalom 28 napig érvényes, és ha ez
idő alatt folytatják a megkezdett munkát, a rendőrség előállíttathatja a betelepülni kívánókat. Sajnos nem tudjuk elbírálni az átminősítési kérelmüket a hátralevő időben, újabb ideiglenes tilalmat azonban nem rendelhetünk el. Szakértőkkel folyamatosan vizsgáljuk, hogy milyen jogi megoldásokkal hosszabbíthatjuk meg a határidőt — tette hozzá. Az önkormányzat munkatársa az mondta, hogy épp olyan alaposan és lelkiismeretesen fogják elbírálni a vándorcigányok kérelmét, mint bármelyik másikat. Ugyanakkor az átminősítést egy olyan zöld területre kérték, amelynek beépítését általában nem szokták engedélyezni.

Noah Burton, a vándorcigányok vezetője, aki a helyiek ellenszenve miatt korábban azt nyilatkozta, hogy ő „Meriden Bin Ladenje", egy évvel ezelőtt vette meg százezer fontért a mezőgazdasági területet. A férfi elmondása szerint azóta tervezi, hogy társaival a helyszínre költözik.