Frissítés (jún. 10. 11:07): azzal a rendőr-vezetői, ill. cigányhazudozással (ez utóbbit orkjaink azóta is művelik, lásd pl. EZT, EZT és EZT; az meg a pofátlanság teteje, hogy ránk akarják kenni az egészet) kapcsolatban, hogy a világon semmi lopás nem történt, ajánljuk még a következő, három nappal ezelőtti police.hu (a sünök hivatalos oldala)-idézetet (eredeti ITT):
A megyében ez idáig két esetben kellett árvízi tolvajokkal szemben intézkedni
A nagyszámú rendőri jelenlétnek köszönhetően a rendőrök szinte azonnal elfogták azokat a tolvajokat, akik a megyében - közveszély színhelyén lévő ingatlanokból - próbáltak meg értékeket eltulajdonítani.
Szikszón vasárnap egy már évek óta lakatlan lakásból egy férfi szőnyeget akart volna eltulajdonítani. A kiérkező rendőrök még a helyszínen elfogták a tolvajt, vele szemben lopás miatt indítottak eljárást.
Az Abaújszántón szintén vasárnap történt esetben - egy közveszély színhelyén lévő ingatlanból - a tulajdonos által kimentett tárgyakat a ház előli utcarészről próbálták meg eltulajdonítani. A forrónyomos intézkedéseket a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetője személyesen vezette, az elfogott négy főt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette. Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrség lefoglalta, a tolvajokkal szemben közveszély színhelyén elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
Ennyit arról, lopnak-e (próbálnak-e lopni) a cigányok, vagy sem. (Ráadásul akkor még nem is említettük a tegnapi Magyar Nemzet-cikket, amelyben egyenesen egy fajtatársuk mondja azt, hogy az ő vízben álló házát bizony cigányok fosztották ki.) Megint feltesszük a kérdést: miért kell ilyen átlátszóan hazudnia a rendőrségnek?
Eredetileg írtuk (jún. 9. 13:59): A jobbikossággal, így alaptalan, megalapozatlan, kizárólag a párt támogatottságát növelését célzó  „cigányellenes uszítással” igazán nem vádolható Heti Válasz alább olvasható cikkéből (akárcsak az imént publikált Magyar Nemzet-anyagból – meg az ezer másikból, lásd pl. EZT és EZT a kezdőhivatkozásokért, plusz a függelékben idézett TV2-, Index- és FN-anyagot) is kiderül, igenis vannak fosztogatók az árvízzel elöntött területeken.

Hogy miért olyan fontos ez? Azért, mert a rendőrségi vezetők azt hazudják (amit aztán a cigány médiumok: C-Press, a Rádió C-s Hidvégi-Balogh Attila stb. tovább harsognak - lásd pl. EZT), egyáltalán nincsenek fosztogatók, senkit sem raboltak ki, sehova sem törtek be. Hiába, ugyanazzal a régi beidegződéssel dolgoznak a sünök, mint a kormányváltás előtt: „minden nagyon szép, minden nagyon jó, a romák a világon semmi bűncselekményt nem követtek- követnek el”. „Kár”, hogy számtalan, (finoman szólva) nem Jobbik-közeli forrásból is ennek az ellenkezője derül ki. Nem kéne felhagyni az állandó hazudozással, „kedves” rendőrök? Miért védik a védhetetlent?

A teljes Heti Válasz-cikk:
 Etnikai balhé tört ki a tetves gyerekek miatt
Árvíz: Fosztogatók, tömegnyomor
Aki elöntött otthonában marad, életveszélyben van, aki tömegszállásra megy, talán még rosszabb helyzetbe kerül.

A Sajó által elöntött borsodi Felsőzsolcán eddig 27 vályogház dőlt össze és több még veszélyben van - mondta újságíróknak Fehér Attila (független), a település polgármestere hétfőn.

Azt, hogy pontosan hány ház áll vízben, a polgármester nem tudta megmondani, annyit azonban igen: 450 házat érintett a kitelepítés a 2200 házból. A faluban csak a honvédség lánctalpas járműveivel vagy csónakokkal lehet közlekedni. A Sajóhoz közel eső utcákban az egyszintes házak feléig ér a víz, van, ahol a kerítés teteje is alig látszik ki a vízből. Van olyan ház, amelynek udvarán az egykor összerakott tüzelőnek való úszik a víz tetején, van, ahol a kerti bútorok "szabadultak el".

A legtöbb házban most nem lakik senki, üresen, lehúzott redőnyökkel árválkodnak, de vannak azonban olyanok, akik bár vízben áll a házuk, mégsem hagyták azt ott.

Mindeközben megerősítették a fosztogatásokról szóló híreket: Kiss Gábor, a Felsőzsolcai Polgárőr Egyesület helyettes vezetője az fn.hu-nak elmondta, hogy eddig két házat fosztottak ki, ezekről bejelentéseket kaptak, ám a tetteseket nem sikerült elfogni. A készenléti rendőrség harminc embere és a helyi polgárőrség 25 tagja két csónakkal járőrözik, illetve ahol nem annyira mély a víz, ott gyalogosan vigyáznak a rendre - mondta.

Nem sokkal jobb a helyzet az ideiglenes tömegszállásokon sem. Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere arról számolt be, hogy a vízzel elárasztott területeken, valamint a kitelepített embereket befogadó szállásokon felerősödtek az etnikai feszültségek, egyre súlyosabbak az együttélési problémák. Ennek oka főleg az, hogy higiéniás problémák jelentek meg az ideiglenes szálláshelyeken.

A gyerekek egy része tetves, mások pedig nem akarják rendeltetésszerűen használni a tisztálkodási eszközöket és helyiségeket - közölte.

A miskolci polgármester hozzátette: szájra kaptak fosztogatásokról szóló rémhírek is. Elmondása szerint Miskolcon jól vizsgázott a közterület felügyelet, valamint a polgárőrség és a városőrség, ami azt igazolja, hogy a helyben fenntartott rendvédelmi erők szerepe egy ilyen katasztrófa helyzetben felbecsülhetetlen. Bár - tette hozzá - a tapasztalatok azt is mutatják, hogy vészhelyzetben a jelenleginél több jogosítványt kellene biztosítani az intézkedő szervezetek számára. Hogy pontosan mire gondolt, nem részletezte.

Az Index korábban arról írt, hogy az egyik vízben álló miskolci áruház készletére csaptak le a fosztogatók, mivel áramszünet volt, és nem üzemeltek a riasztók.
Függelék (a fosztogatások tényét igazoló részek kiemelése tőlünk): a TV2 anyaga:

Árvíz: beindult a fosztogatás


Víz alatt vannak a miskolci nagyáruházak parkolói. Meg nem erősített hírek szerint megpróbálták kifosztani az üzleteket. De a fosztogatók máshol is próbálkoztak. Volt olyan, aki megpróbált üresen hátrahagyott házból elvininni valamilyen értéket, de mindenhol tettenérték őket a rendőrök, és gyorsított eljárásban bíróság elé kerültek. (Kuruc.info: értsd: nemcsak hogy elkapták őket, de még bíróság elé is állították. Aztán meg van képük pár nappal később azt hazudniuk, hogy egyetlen egy fosztogatóról sem tudnak... Ehhez azért kell arcbőr!) Edelényben a víz alatt álló utcákat gépppisztolyos rendőrök őrzik, hogy távol tartsák a fosztogatókat.

Az FN tudósítása:

Fosztogattak Felsőzsolcán

Az edelényi polgárőrség nem tud fosztogatásokról, Felsőzsolcán azonban már két házat feltörtek. Az elkövetőket nem sikerült elkapni. A büntető törvénykönyv szerint súlyosabb büntetés jár annak, aki veszélyhelyzetben követ el bűncselekményt.

Vasárnap tetőzött a Sajó a Borsod megyei Felsőzsolcánál, ahonnan mintegy 1300 embert kellett kitelepíteni. A városban még nem tudták összesíteni, hány épület dőlt össze, vagy roggyant meg. Kiss Gábor, a Felsőzsolcai Polgárőr Egyesület helyettes vezetője az fn.hu-nak elmondta, hogy eddig két házat fosztottak ki, ezekről bejelentéseket kaptak, ám a tetteseket nem sikerült elfogni. A készenléti rendőrség harminc embere és a helyi polgárőrség 25 tagja két csónakkal járőrözik, illetve ahol nem annyira mély a víz, ott gyalogosan vigyáznak a rendre – mondta.

Az Index anyaga:

Vasárnap reggel így több utcát ki kellett üríteni Miskolc keleti részén, ahol a megáradt víz áttört a gátakon. Ezen a környéken több bolt, autószalon és szupermarket található. Munkatársaink helyszíni jelentése szerint az autószalonokban 50-150 centis vízben állnak az autók, a nagyáruházakban pedig térdig ér a víz. Az áramot kikapcsolták az egész környéken, néhány tűzoltót látni csak. A rendőrök több riasztást kaptak, hogy fosztogatókat láttak a kiürített, és félméteres vízben álló Tesco áruházban. A szupermarketek, így az Auchan, a Bricco Store és a Metro is csak csónakkal közelíthető meg.