A magyar rendőrség (és jogszolgáltatás) csodát tehetne, ha szemléletet váltana. Ha ugyanis kőkeményen fellépnének a cigánybűnözés ellen, pár precendens-értékű, kemény (minimum 10-15 év szigorított fegyház) ítéletet hoznának gyorsított eljárásban például rendőrökre támadó vagy kirívóan közösségellenes tevékenységű (pl. gyilkoló) cigányok ellen, az igencsak eltántorítaná eme remek kisebbséget a további bűnözéstől.

Mindehhez nem kellene tízezrével csatasorba állítani (új) rendőröket. Elegendő lenne a jelenleg szolgálatban állók hozzáállásának megváltoztatása. Most ugyanis az a jellemző, hogy még csak véletlenül sem mernek az orkokhoz nyúlni, sőt – nyíltan kimondják, hogy azért nem lépnek fel azok ellen (még akkor sem, ha azok egyértelműen bűnöznek), mert, idézem az alábbi cikket, „rendőr barátunk közölte, hogy semmit nem tehet, mert még lerasszistázzák a végén”. Ez egyáltalán nem elszigetelt eset: Ercsi, Ráckeve stb. - a példák közismertek. 

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a pintéri két hét még a zsaruk fejében sem csinált rendet. Pedig, ahogy írtuk, az már fél siker lenne, és egyik pillanatról a másikra, mindennemű befektetés, anyagi ráfordítás nélkül működhetne. Nem, a mi áldott jó Pintérünk még ezt sem képes megcsinálni. Helyette marad elődei hazudozásánál, statisztika-fényezésénél. (Pl. warez-/torrentszerverek lefoglalása, amelyek szerverenként akár tíz/százezres nagyságrendben is hozzák a „megoldott bűnügyeket” - lopott programonként egyet-egyet. Igen, ez sokkal kényelmesebb, mint például a gyilkosok fülön csípése...)

Az alább olvasható, az eredetileg az Autózz!-blogban megjelent beszámolóból kiderül, hogy a rendőr kötelességét megszegte: nem lépett fel hivatalból a garázdaságot megvalósító cigány ellen. (Fordított felállásban nem nehéz elképzelni, mi történt volna: azonnal bilincsbe verve vitte volna el a nácifasisztarasszista magyart, akit aztán garantáltan 1-2 évre bevarrtak volna. Ahogy az a zsebtolvajokat(?) / kurvákat(?) felpofozó, büntetlen előéletű, szakközepes, középiskolás, azaz rendesen tanuló, a társadalom számára – szemben a cigányokkal – hasznos barcsi srácok esetében is történt, és a sor folytatható a pátkai polgárőrökkel, a kesznyéteni „uborkás” bácsival stb. Azok esetét szembeállítva Kozák Rajmunddal, a csepeli vagy a pesterzsébeti lincselőkkel )

Azt is érdemes megfigyelni, hogy cigányunk nem dolgozik, valamint hogy két hete vette(?) a járgányt, de az még mindig nincs átíratva (miközben az új szabályozás értelmében azt öt napon belül meg kell csinálni.) Miért nem csodálkozunk? Vajon az APEH meg fogja vizsgálni, hogy ha nem dolgozik a bodzás, akkor ugyan miből futotta a drága BMW-re? Vajon jobban megnézik az autó származását? Ha nem, miért nem? Miért csak a fehéreket b@szogatja az APEH, a bűnözőcigányokat miért nem?

És még van pofájuk a TASZ-osoknak, a helsinkibizottságosoknak, az amnestyinternational-ösöknek, a vásárhelyilámpaernyőmáriáknak azt hazudni, hogy szegínromákokat báncsák a gonosznácirendőrök. Ahogy ebből a példából is látható – nem, egy ujjal nem mernek hozzájuk érni, még úgy sem, hogy azzal megszegik a kötelességüket. Magyarisztán, Pintér Sándor kéthetes „rendcsinálása” után, 2010-ben. Ha így haladunk, nemhogy két hét, de két év alatt sem lesz semmi változás. Miközben a cigányokat simán lerendező olaszok (középkori várbörtönök, se ki, se be táborok, kiutasítás), finnek (félhivatalos vadászengedély), tótok, németek stb. rajtunk röhögnek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez az eset még csak véletlenül sem elszigetelt. Tegnapelőtt idéztük a felháborító Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrségi döntést a cigány csicskáztatók elleni vizsgálat megszüntetéséről. Igen: ebben az országban semmi se változik. „Köszönjük”, Fidesz, „köszönjük”, az arra szavazó birkák! Igen, megcsináltátok.
Frissítés (11:35): egy, az eredeti cikkre érkezett hozzászólás: "Pár éve egy motorost kaszáltak el védett állampolgárok [cigányok]. Megálltak, majd a motorjával együtt bevágták az útszéli bokorba. Ott halt meg a srác. Mint utóbb kiderült, nem is szenvedett életveszélyes sérülést, hanem az ellátatlanságba halt bele sok-sok óra múlva. Az ügy elfeküdt, büntetést senki nem kapott.” (Kuruc.info: persze hogy nem, végül is cigány az elkövető, így büntethetetlen...)

Az eredeti cikk:
Rendőr előtt kente el a számat karambol után

 Elég gyakran olvasgatom a blogot, a múlt héten történt velem az alábbi eset, ami azt hiszem megér egy misét. Az eset számomra elég drámaian mutatja, milyen állapotok uralkodnak ebben az országban. Munkából tartottam hazafelé Üllőről a 400-as úton (azt hiszem így hívják, nekem csak régi 4-es) Vecsés felé.
 A térképen jelölt kereszteződésben mindenki számára egyértelmű a közlekedési helyzet, már ami az átlag embert érinti. A Vecsés felől érkezők kapnak egy középső balra kanyarodó sávot ahonnan lekanyarodhatnak Ecser felé.
 Óra szerint kb. 70-80-nal jöttem le az enyhe lejtőről az M0 felüljáró alatt, amikor egy addig a kereszteződésben álló, szemből balra lekanyarodni kívánó BMW úgy döntött, hogy ő bizony lekanyarodik előttem. Mindezt az utolsó pillanatban kamikáze módon, hogy már esélyem sem legyen megállni.
 Az utolsó kép amire emlékszem hogy jobbra állt egy Wartburg így arra nem kaphattam a kormányt, hát eltoltam a BMW orrát. Kb. 8-10 méter féknyomom lehetett, meg sem fordult a fejemben, hogy lehet valakinek ennyi esze, hogy kifordul elém holott a hülyének is egyértelmű, hogy nekem van elsőbbségem.
 A képek magukért beszélnek.

 A BMW-t a képen látható jó képességű fiatalember vezette, az autóban ketten ültek. A csattanás után ordítva, qrvaanyázva szállt ki a kocsiból, hogy én mit képzelek magamról, mit száguldozok, mikor ő jobbra akar kanyarodni. Egy-két telefont intéztem, kb. 2 perc nem telt el, amikor megérkeztek a rendőrök, akik épp Üllőre mentek volna civil kocsival.
 Az eset lényege itt következik:
 A rendőrök veszik fel az adatokat, roma barátunk folyamatosan próbálja megmagyarázni a lehetetlent, hogy én vagyok a hibás. Több kört is ment bizonygatva az igazát a saját stílusában, már nálam is kb. a harmadik körét járta amikor úgy, hogy a rendőr kb. egy méterre mellettem állt, megütött.
 Ez volt a második dolog a kamikáze akció után ami váratlanul ért, de ami a lényeg, hogy rendőr barátunk közölte, hogy semmit nem tehet, mert még lerasszistázzák a végén. Bilincs helyett így egy percet töltött az egyik rendőrautó hátsó ülésén, majd kiszállt és tovább bizonygatva az igazát, megspékelve azzal, hogy talán egy gyereket is simán elütnék ezzel az erővel.

 Az esetnek több tanulsága is van:
 - a posztoló a hülye
 - nem kellett volna előző kocsitakarítás közben elrakni a kerékanyakulcsot a hátsó ülésről
 - a rendőrnek semmi tekintélye nincsen
 - Calibrával simán kettévágom egy BMW elejét
 - nem gondoltam volna hogy egy ilyen baleset után sértetlenül szállok ki az autóból, és akkor szerzek egy belülről felrepedt szájat, amikor áll mellettem egy „rendőr”.
 - ha visszaütök, vajon engem bevittek volna?
 Hja’ és jut eszembe adatrögzítés közben elhangzottak BMW-s barátunktól:
 - 2 hete vettem az autót, még nincsen átiratva
 - Foglalkozásom? Nincsen foglalkozásom