Számtalan alkalommal tudósítottunk már Szeged Cserepes sori cigányainak viselt dolgairól: arról, hogy a Móra iskolát hogy tették tönkre; arról, hogy a nekik 30-35 millióból felújított művelődési házat pár év alatt olyan szinten széthordták, hogy most le kell bontani. Igen, a Cserepes soron csak és kizárólag deviáns (azaz segílyes/bűnöző életmódú) cigányok élnek. Például a mi áldott Czirok “LIFE” Péterünk, a Mohácsi-klán egyik helyi jobbkeze, kamu-rokkantnyugger, véresszájú fajvédő, megrögzött hazudozó és köz/pályázatipénz-sikkasztó. Ezeknek az égvilágon semmit sem szabad adni, mert mindent tönkretesznek: a művházukat, az önkormányzati lakásukat, mindent.

Ezeket az antiszociális lényeket most be akarják költöztetni a rendes emberek közé, természetesen a mi pénzünkön. Értsd: mi, adófizetők fizetjük a régi, túlnyomórészt önkormányzati tulajdonú, orkjaink által teljesen tönkretett ingatlanok helyett adandó másikat. A „magyarázat” felháborító: „a cigányok ne elszigetelten éljenek rossz körülmények között, hanem próbáljanak beilleszkedni a társadalomba az új helyükön.” Ez az, ami garantáltan nem fog működni. Helyette csak a bűnözést, az igénytelenséget, a patkányokat, tetveket, teleszart lépcsőházakat, késelést, üvöltözést, ricsajt szabadítják rá az emberekre.

Legalábbis szánalmas, hogy a hivatalosságok a Móra bezárását is pozitívumnak látják („Ez [„próbáljanak beilleszkedni a társadalomba az új helyükön”] volt a vezérlőelv a Kolozsvári téri Móra-iskola megszüntetésénél is.”) Az eredmény közismert: a volt mórás cigókkal megfertőzött cél-iskolák oktatási színvonala, biztonságossága, járványügyi (tetvek stb.) helyzete drasztikusan romlott, és a szülők hosszú, tömött sorokban (számokért lásd a bevezető végét ITT) menekítették át a gyerekeiket cigányfertőzetlen(ebb) iskolákba.
(Szoci) városvezetés! Megcsináltátok! Ahogy a Cserepes sor felszámolásával, azaz a bűnözés, a deviancia másokra való szabadításával (ráadásul mindezt adófizetői pénzből) is hihetetlen károkat fogtok okozni.
Egész egyszerűen elképesztő, hogy ennek a söpredéknek a valagát nyaljuk, beléje pumpáljuk a pénzt, ahelyett, hogy egyszerűen átvennénk az összeurópai, észak-amerikai példát: vasszigor, puskatus, hihetetlen kemény börtönviszonyok, kiutasítás, elüldözés, kényszermunkatáborok, a bűnözők helyszínen történő kivégzése (lásd pl. múlt szombaton Franciaországban). Ilyenkor miért nem jó a nyugati modell?
Frissítés (júl. 21. 17:46): a Függelékben található (helyesírásilag, központozásilag szerkesztett formában) pár olvasói beszámoló arról, hogy (döntően) a helyi cigányok hogyan verték szét a környéküket.

Az eredeti cikk:
Felszámolják a szegedi romatelepet

Szeged - Felszámolják a Cserepes sori romatelepet, ahol több mint háromszázan élnek. Az itt lakókat Szeged különböző részein helyezik el. A költözésnek feltétele van: nem lehet lakbérhátraléka és közműdíjtartozása annak, aki menekülni akar a Cserepesről.


A szegedi önkormányzat 2008-ban fogadta el az antiszegregációs tervet, amelynek hangsúlyos eleme a Cserepes sori romatelep 2029-ig történő felszámolása. A tervek szerint évente két lakást kiürít a város. A Cserepes sori romatelep 64 lakásából 44 önkormányzati tulajdonú, de a romaintegrációs terv érinti a magántulajdonú lakásokat is. Solymos László alpolgármester elmondta: céljuk, hogy a cigányok ne elszigetelten éljenek rossz körülmények között, hanem próbáljanak beilleszkedni a társadalomba az új helyükön. Ez volt a vezérlőelv a Kolozsvári téri Móra-iskola megszüntetésénél is.
(Délmagyar)

Függelék: Olvasói beszámolók

Amióta Újszegedre, a garzonházba, szeretett [szoci] Botka polgármesterünk utasítására roma családokat költöztettek, a környék az az Odessza városrész egyre gyatrább. Két napja nekem kellet egy réti négert kizavarnom a Spar-ból, mert a gyereke anyaszült meztelen rohangált az élelmiszerek között. Amikor jeleztem számára, hogy öltöztesse fel a gyerekét, először is MÍÍVAAAN kifejezéssel reagált, majd rájött, ezt nem kellene tovább forszíroznia, és kiment a boltból. Az már csak hab a tortán, hogy a kis purdé a sütis pult előtt markolászta a himbilimbiét....

Hozzánk Alsóvároson kétszer törtek be pár hónapja, egy napon. 12, 14 éves cigánygyerek, Cserepes soriak, kiderült, mert tetten értem második alkalommal. Természetesen semmi nem lett meg, amit először - 3 órával a második látogatás előtt!!!! - elvittek. Ja, hogy a rendőrök miért nem mentek ki megkeresni a bicajt, amire előtte két évig spóroltam?? (Kuruc.info: bezzeg ha gárdista lett volna, egy egész kommandó ered utána...) Azóta az Alsónyomás sor is katasztrófa, beköltöztettek egy házba x számú romát, MINDEN NAP VAN BETÖRÉS!!! Éjjelente zseblámpával világítanak be, hogy hol kapcsolnak lámpát, hol észlelik őket. Polgárőrség??? Nulla. Mindenki meg tudná mondani - a rendőrökkel az élen - hogy kik azok, de semmi nem történik. (Kuruc.info: pedig rend van, nincs bűnözés, mondja volt Pintér – akárcsak szoci elődjei...) Mindenki csak arra vár, hogy mikor jönnek be hozzá is, a kutyák megmérgezve, stb. Ez nem elég ebben az országban semmire. Ilyen dolgok nincsenek az esti hírekben. A mindennapi életemet nekem ez teszi tönkre, nem az, hogy van olyan állat (sajnos) aki egyszerre meggyilkol több embert, mert - katasztrófa ugyan - de ez az "együttélés" mégiscsak több embert érint, és ettől válik az életünk napi szinten siralmassá..


Szarvason ugyanezt csinálták a ´70-es években, felszámolták a putrikat, és város szép polgári házait kapta/vette meg fillérekért az integrálódni, dolgozni nem akaró népség, a belváros tele lett velük... de a város vezetői kívül laktak/laknak a zöldövezetben...
Itt a lakókörnyezetünkben, az utcánkban 3 nagy IKV-s házat újítottak fel 2-3 év alatt nekik, és beköltöztek a színes lakók... hát azóta itt nincs se csend, se nyugalom, se biztonság, se tisztaság, se rend, se békesség... és azok a felújított házak hogy néznek ki azóta? Majd fotózok... és persze, az utca is csupa szemét tőlük, minden postaládát megdézsmálnak, köpködnek, és persze ordítanak... Mi ha halljuk, csak azt mondjuk: apa, kezdődik - és becsukjuk az ajtót, ablakot... Szóval, nekem mihez is van jogom? Eltűrni mindezt... Ehhez az egyhez.


Újszegedre beköltöztettek a garzon szükséglakásokba pár kisebbségi családot.
Utána autófeltörések és bolti lopások jellemezték a környéket. A lakosok féltek lemenni az utcára.
A roma nagymama, miután megunta a kutyaugatást, a 4. emeletről dobta ki a kutyáját.
Én nem vagyok elfogult, s nem vagyok ellensége egy kisebbségnek sem.
De mikor lesz már az, amikor elég annyit mondani, hogy "egy magyar állampolgár".
Be szép lenne !

Itt lakom jómagam a [cigányok] szomszédságukban, nekem nem kell bemutatni ezt a népcsoportot! Pár évvel ez előttig szó szerint jól esett az északi városrészben lakó barátnőmhöz járni. Nyugodt volt a légkör, tiszta a játszótér a lépcsőházuk is szép tiszta volt. Pár éve beköltözött közvetlenül a szemközti lakásba egy érdekes család. Nagymama, anyuka, annak két fia. Az egyik fiacskának két "felesége" van és egy rakás gyereke. Cigarettaárusításból és segélyből élnek boldogan. Hajnaltól éjszakáig csak az nem jut be a házba aki nem oda megy! Tiszta kosz minden, rá adásul tárva nyitott ajtónál élik a mindennapjaikat. Dübörög a kultúrájuk zenéje, a lakásból köd módjára hömpölyög a sült szalonna füstje, ordibálás, gyerekvisítás. A játszótérre nem lehet levinni a gyerekeket, mert folyton ott isznak, gyerek füleknek nem oda illő módon folyik közöttük a társalgás és arról még nem is beszéltem, hogy ok nélkül belekötnek a gyerekbe, felnőttbe egyaránt. Most már talán csak az újszegedi rész nem lakott rész általuk!!! Miért kell ezt a beilleszkedős, átnevelős baromságot mindenkire ráerőltetni?????Ráadásul amikor én építettem a lakásunkba a fürdőszobát semmilyen támogatást nem kaptam, most is azt a tartozást nyögöm, de ez már demagógia?

A nagyapámat a tanyáján úgy fejbe vágta egy cigó, hogy elájult. Amikor a nagybátyám a kocsi elé állt, elgázolták, úgy, hogy még a mai napig sántít a lábára mert vagy háromszor műtötték a lábát. [A honvéd téri játszótéren] a fiamat meg a másfél éves kislányomat megrugdosták és amikor szóvá tettem a barom anyjának, még neki állt feljebb. Ja, hogy ne vigyem oda. Ez is egy megoldás. Simogasd meg a kis purgyék buksiját! Igazad van nekik nincs hitelproblémájuk mert gátlástalanok. Beadja állami gondozásba a kölköket a nagymama kiveszi és CSP mellé felmarkol gyerekenként 50-60 rugót.

Kiskunhalason beköltöztették őket a volt szovjet laktanyába, pár évre rá a beton kerítést is sikerült kilyuggatniuk, annyit pusztítottak 2-5 év alatt, mint ami az oroszoknak 40 évig nem is sikerült.

Elmondom a szomszéd IKV-s ház mai eseményeit: természetesen a szomszédok színesek, és eszméletlen sokan vannak!! Sarki ház, IKV által felújítva, új tető, vakolat, kicserélt új ablakok, kapucsengő...a lakók a régiek, meg a rokonok.. most 1 lakást hirdetett ott az IKV... mi lesz itt?
Ma reggel 7:30 Motoros kaszával szakember (IKV-s? KHT-s?) nyírja nekik a füvet. Délben jöttem haza, a járda csupa fű, szemét... bent ülnek az udvarban a lakók, a kapu sarkig nyitva...várják a magyart, aki majd söpör...
Hetente egyszer jön egy magyar házaspár, aki kihúzza a kukákat, és körbesöpri a sarki házat. Dél körül megint jönnek, és visszahúzzák a kukákat. Télen ez a házaspár jön naponta havat lapátolni, ha esik a hó...
Hát, ezt mondják édes életnek... Az autókkal életveszélyesen hajtanak, 3-4 is beáll naponta a házunk garázs előtti betonjára, cigarettázva telefonba ordibálnak, szemetelnek, köpködnek, veszekszenek, káromkodnak. Csapatokba verődve vonulnak, és közben ordítanak...
Szóval ez a kultúrájuk... ők így szeretnek élni, mi meg erőszakkal rá akarjuk venni őket a változásra! Bennünk van a hiba! Lehet nekik bármit adni, csak rombolnak, pusztítanak, mert az is hozzátartozik az életvitelükhöz. Ilyenek, és nem változnak! Legyen nekik külön városrész, ahol a rendőrök tömegesen sétálnak, az IKV, a város oda építsen nekik amit szeretne, és éljenek úgy, ahogy akarnak. Nem lesz békességük sem nekik, sem nekünk, ha keverik a népet! És hogy ezt miért nem lehet tiszteletben tartani a város vezetőinek, azt nem értem? Nekik is joguk van ahhoz, hogy úgy éljenek, ahogy szeretnek, és ott, ahol ingyen adnak nekik valamit. Ha ingyen lesz színes lakópark, örömmel mennek oda, csak egyszer kellene kipróbálni! Ott az ÁNTSZ, IKV, rendőrség, és ki tudja még kik, jobban tudnák ellenőrizni, mit csinálnak.
És ez nem szegregáció, hanem egy népcsoport szokásainak tiszteletben tartása!
 
Így is van már elég belőlük!
Itt nálam a Hétvezér utcában szörnyű a helyzet, nyilvánosan ordibálnak éjjel-nappal, száguldoznak az autókkal, szemetelnek, "rajoskodnak". Fáradtan kell bemennem a munkahelyemre, mert nem tudom kipihenni magam.
A barátnőm fél kimenni az utcára. A rendőröket hetente ki kell hívni, de ők sem tudnak velük mit csinálni.
ERRE KÉSZÜLJETEK FEL KEDVES SZEGEDI EMBERTÁRSAIM!!!!!