Számtalan anyagot hoztunk már le arról, hogy, akárcsak minden más országban, a cigányok Spanyolországban is ugyanúgy bűnöznek és segílyesek. (Pár hivatkozás: az ITTENI cikk arról számol be, hogy a derék spanyolok nem szívbajosak: összefognak, és teljes településekről elüldözik az orkokat; ITT hivatalos  statisztikákat idézünk, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy az ottani cigányok bűnelkövetési rátája kb. hússzoros a fehérekéhez képest és szinte mind visszaeső stb.) És még van pofája egyeseknek azt hazudni, hogy Spanyolországban sikeresen integrálták, azaz a társadalom számára hasznossá tették ezt a söpredéket.

Alább a Hírszerző híre következik. Belőle, „természetesen”, nem derül ki egyértelműen, hogy cigókról van szó (mint szinte mindig). De mit is várnánk az írásaiban nyíltan a magyarok (ill., általánosabban, a „gázsók”) ellen uszító Balogh Artúrt (lásd pl. EZT) díszcigányként futtató, ill. még a Három csapás törvényét is a legprimitívebb „érvekkel” támadó Hírszerzőtől?

Talán mondanunk sem kell, hogy nemcsak a deviánscigányság elleni fellépés eszközeiben sokkal normálisabb (kiutasítás, elüldözés, sok esetben (pl. Szlotákia, Francia- és Finnország) meg egyszerűen helyszíni agyonlövés) Európa majd' mindegyik másik állama – abban is, hogy megírják a gyilkoscigányok származását. Ahogy jelen esetben is – az ITT található (az eredeti cikkben videó is van) eredetijű, a Függelékben tükrözött cikk címe ugyanis a következőképp hangzik: „Dos muertos y cinco heridos en un tiroteo entre dos clanes gitanos en un barrio de Ujo”, azaz „Két halott és öt sérült két CIGÁNY klán közötti tűzharcban, Ujo egyik külvárosában”. Ennyit a Hírszerző, ill. az MTI „korrektségéről” - ők ugyanis következetesen „spanyol” családokról írnak ("Egymásnak esett két spanyol család egy spanyol kisvárosban"). Még csak nem is spanyol állampolgár – spanyol. Reméljük, a spanyol nagykövet hitelrontás és az ország lejáratása miatt feljelentést tesz az MTI, ill. az annak a hazugságát nem korrigáló Hírszerző ellen.

A Hírszerző (MTI) cikke:

Halálos veszekedés a szülinapozók és a gyászolók között Spanyolországban

Egymásnak esett két spanyol család egy spanyol kisvárosban; ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek.

Összetűzésbe keveredett egymással két család egy észak-spanyolországi kisvárosban, a csetepatéban két férfit lelőttek - közölte kedd este a madridi belügyminisztérium és az El Mundo című napilap internetes kiadása.

A minisztérium regionális szóvivője annyit közölt, hogy az incidensben lelőttek további öt embert sérülésekkel kórházba szállítottak. A sérültek közül egy nőnek és egy férfinak az állapota válságos. A sérüléseket késsel okozták egymásnak az illetők. Az eset a mintegy 2000 lakosú Ujo városban történt. A szóvivő egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mi válthatta ki a tömeges garázdaságot.

Az El Mundo helyi lakosokra hivatkozó beszámolója szerint az egyik család az összetűzés előtt születésnapot ült, a másik pedig éppen gyászolja egyik nemrég elhunyt tagját.

Függelék: az eredeti spanyol cikk:

Dramática reyerta en Mieres
Dos muertos y cinco heridos en un tiroteo entre dos clanes gitanos en un barrio de Ujo
La disputa se desató cuando la familia Vargas, de luto por la mujer del patriarca, pidió respeto a los Ferreruela, que celebraban un cumpleaños - Dos de las personas involucradas se encuentran en estado crítico en el Hospital Central y tres individuos ya han sido detenidos

Dos personas, David Ferreruela Gabarre y Juan Ferreruela Barrul, de 25 y 45 años, respectivamente, fallecieron en la tarde de ayer y otras cinco resultaron heridas de diversa consideración tras una reyerta que tuvo lugar en las proximidades del polideportivo de Ujo (Mieres) y junto a la barriada de Las Colominas, también en Ujo. A consecuencia del tiroteo fueron detenidas otras tres personas. Dos de los heridos, un hombre y una mujer, estaban anoche en estado crítico.

La violencia se desató a las siete y media de la tarde, cuando la familia de los fallecidos, perteneciente al clan de etnia gitana Ferreruela y asentada en Santullano (Mieres), estaban celebrando el cumpleaños de Juan Ferreruela. En la barriada vivía otra familia gitana, del clan Vargas, que se encontraba de luto debido al fallecimiento hace unos días de la mujer del patriarca. Según apuntaron varios vecinos que fueron testigos de la reyerta, uno de los familiares Vargas habría acudido al encuentro de los Ferreruela, a los que pidió respeto por el luto. Todo acabó en discusión.

Tras una pelea en la que participaron miembros de ambos clanes, y siempre según las fuentes consultadas, el hijo del patriarca de los Vargas habría subido a su vivienda, donde supuestamente tomó arma de fuego. Después David y Juan Ferreruela, fueron disparados, así como a otros miembros de esa misma familia.

Tras el incidente, al lugar de los hechos acudieron miembros de la Policía Judicial de la Guardia Civil de Mieres, así como varias ambulancias enviadas por el SAMU, que procedieron a trasladar a los heridos hasta los hospitales Álvarez Buylla y Valle del Nalón, en Mieres y Langreo con la intención de separar a los clanes. Las fuerzas del orden tuvieron ayer que montar dispositivos de protección en los hospitales.

David Ferreruela falleció en el acto, mientras que Juan, con herida de bala en el cráneo, murió en la ambulancia que lo trasladaba al Álvarez Buylla. Allí también entró otro familiar con herida de bala en la cabeza, una mujer, A. B. J., que fue trasladada más tarde al Hospital Central, en Oviedo, por la gravedad de sus heridas. Un último familiar entró con una herida de bala en el tórax.

Por otro lado, en el Valle del Nalón también ingresaron otros tres heridos -con iniciales C. B. J., C. B. J. y J. B. J.- pertenecientes al clan Vargas. Varios miembros de este último clan solicitaron protección policial ante el temor de represalias por parte de la otra familia.