ITT adtunk az országban először és mindezidáig egyedüliként hírt arról, hogy a derék francia rendőrök nem nagyon vacakoltak: egyszerűen agyonlőttek egy bűnözőcigányt. Mindennek folytatása az lett, hogy a bűnözőket mindig is védő, „összezáró” helyi orkok rátámadtak a rendőrökre; autókat gyújtogattak és borogattak, fákat téptek ki, döntöttek le. Ahelyett, hogy egy emberként elhatárolódtak volna tőle, bizonyítva törvénytiszteletüket. De mi mást is várunk a cigányoktól – azok minden egyes országban ugyanúgy bűnöznek, mint nálunk. Csak nyugatabbra a helyén is kezelik őket: kőkeményen lelövik, kiutasítják, kőkemény kenyér-víz-várbörtönökbe vetik, felégetik a táboraikat, vagy egyenesen cinkos kacsintással bátorítják a különböző, kimondottan a cigányok „ritkítására” létrejött földalatti „kormosvadász” szervezeteket, ahogy az pl. Finnországban történik.

A franciák rátermettségét, tökösségét igazolja az alábbi hír is, amelyből kiderül, hogy az orkok hétvégi randalírozása után a francia politikai vezetés erőszakkal(!) fel kívánja számolni a cigánytáborokat. No, nem úgy, ahogy nálunk megy, hogy 2-3 évente adunk egy-egy új ingatlant az orkoknak (természetesen adófizetői pénzből), nem. Ott szépen kiebrudalják ezeket a korcsokat a fenébe. (Apropó, „korcsok”. Hadd használjuk ezt a kifejezést a cigányság deviáns részére. Ők is szívesen emlegetnek bennünket korcsokként. Olvasgassunk csak bele a nácivadászok C-Press-es gyűjtésébe [vagy akár a berhidai bűnözőcigány „érvelésébe”] – a cigányok minden második „érve” a magyarok ellen az, hogy mi úgymond „korcsok” vagyunk. Kölcsönösség, ugyebár.) Persze, ez a cigányfajvédő francia szociknak nem tetszik – ők is ugyanazt a „értcsükmegszegíneket, adjunknekikújházat” stb. mantrát nyomják, mint nálunk az összes parlamenti párt, persze a Jobbik kivételével. Nincs új a nap alatt... még szerencse, hogy a baloldalnak véglegesen leáldozott Európában, és kivétel nélkül minden egyes országban hihetetlen erősödésben vannak a nyíltan szélsőjobboldali, a [deviáns]cigányokkal, arabokkal és egyéb, hasonló, Európa jövőjét, megmaradását fenyegető rongyokkal akár fizikailag is leszámolni kész pártok.

Az eredeti cikk (vessük össze a mi eredeti cikk-fordításunkkal, hogy lássuk, mint mindig, korrektül tolmácsoltuk a hétvégi eseményeket!):

Sarkozy felszámoltatja a romák lakta táborokat

"Hadat üzent" az utcai erőszaknak a múlt heti zavargások nyomán Nicolas Sarkozy francia elnök, aki szerdán elbocsátotta az erőszakcselekmények által érintett párizsi körzet prefektusát, és egy volt rendőrtisztet nevezett ki a helyére.


Sarkozy emellett értekezletet hívott össze június 28-ra, hogy elemezzék "az egyes nomádok és cigányok viselkedése okozta problémákat. A fórum feladata lenne intézkedéseket kidolgozni az illegális táborok felszámolására, az ott élők nomádok kilakoltatása -  tájékoztatott a francia elnök a szerdai kormányülést követően kiadott közleményében.

A múlt héten, pénteken azután törtek ki utcai zavargások a párizsi Saint Aignan-ban, hogy a rendőrök üldözés közben agyonlőttek egy 22 éves roma férfit. Luigi Duquenet egy kaszinó kirablását követően autójával a főváros Loire-de-Cher körzetében elmenekült egy rendőrségi ellenőrzés elől, de a rendőrök nyomába szegődtek és lelőtték.

A halálesetet követően a környéken utcai zavargások kezdődtek, amelynek során félszáz baltákkal felszerelkezett ember megtámadta a rendőrség épületét. A tüntetők autókat gyújtottak fel, rendőrökre lőttek, utcai jelzőlámpákat, berendezéseket tettek tönkre, egy villamost és egy pékséget is megrongáltak. A rendőrség szerda reggel két személyt őrizetbe vett a tüntetők közül, és remélik, hogy az elkövetkező néhány órában Duquenet tettestársai is feladják magukat.

"A történtek elfogadhatatlanok" - hangoztatta Sarkozy a szerdai kormányülést követő közleményben, és arra figyelmeztetett, hogy a kormány "valódi háborút vív" a bűnözőkkel. A szocialista ellenzék szerint viszont a kormánynak a súlyos szociális és lakhatási problémákat kellene orvosolnia a hátrányos helyzetű körzetekben, nem pedig egyszerűen csak kivezényelnie a rohamrendőrséget, amikor a konfliktusok kirobbannak.

Stéphane Leveque, a cigányok és nomádok jogaiért küzdő egyik francia szervezet (Fnasat-Gens du voyage) igazgatója ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban nem szabad egyetlen helyi vagy etnikai közösséget sem megbélyegezni. Leveque adatai szerint a Franciaországban élő nomádok és cigányok száma 400 ezerre tehető.

(MTI)