Közismert tény, hogy a vendéglátósok, étterem-tulajdonosok, finoman szólva, nem rajonganak a cigány vendégekért. Nem, nemcsak azért, mert azok még a legapróbb kicsinységek miatt is készek megkéselni a személyzetet, ahogy az a minap történt Münchenben, ill. mert a normálisan fizető fehérek szabályosan elmenekülnek, ha részeges, ricsajozó, kötekedő cigányok jelennek meg az étteremben – azért is, mert cigányaink notórius nemfizetők. Számtalan olyan cikket (lásd pl. EZT) hoztunk már le, amely ezt igazolja.

Ráadásul mindezt a „mélyszegínséggel” sem lehet indokolni. (Eleve mi keresnivalója lenne egy [méreg]drága étteremben egy segélyekből támogatott embernek?) Ahogy az az alábbi, az Interneten csak és kizárólag nálunk olvasható (saját szkennelés) cikkből kiderül, még az anyagilag igen jól eleresztett cigányvezetők is állandóan kifizetetlen étteremszámlákat hagynak maguk után.

Persze nálunk az EBH (legutolsó, kapcsolódó cikk ITT; egy régebbi ötmilliós(!) bírság, további, remek hivatkozásokkal, ITT) gondoskodik arról, hogy a renitens, rászístá étterem-tulajdonosok még csak véletlenül se tilthassák ki az orkokat az egységükből. Valósággal repkednek a milliós büntetések. Miközben Finnországban meg az a módi (cikk ITT; eredeti – finn nyelvű – anyag, ahol mindezt a cigányok mondják, ITT), hogy a rendőrség, ill. a bíróságok nemcsak hogy nem záratják be az ilyen rászístá éttermeket, hanem egyenesen nekik „falaznak” és vagy akarattal addig húzzák a rendőrségi vizsgálatot, míg egyszerűen elévül a „bűntett”, vagy kiosztanak valami nevetséges, 1-2 ezer eurós büntetést, amit bármilyen finn mellényzsebből kifizet, hát még egy étterem-tulaj... Van még mit tanulnunk az életképesebb, normálisabb országoktól!

Végezetül, ha már az  OCÖ-ről esett szó, a mi áldott Balogh Artúrunk bejelentette (cikke ITT), hogy esélyes az  OCÖ elnöki posztjára. Őszinten szólva: drukkolunk, hogy megkapja a pozíciót, mert a cigányság ezzel is igazolná, hogy csak és kizárólag bűnöző, Trianont nemcsak hogy jogosnak nevező, de egyenesen egy új, cigány-Triannonnal fenyegetőző (cikk), korlátolt értelmi képességekkel rendelkező embereket képes / akar ilyenekbe juttatni. Hiába, amilyen a nép (bűnöző-élősködő), olyanok a vezetői. Nemcsak nálunk, mindenhol – hadd utaljunk például a „neves” értelmiségire, Ian Hancockra, az egész világon legtöbbet idézett, a zsidók, cigányok által legnagyobb becsben tartott cigányfajvédőre, aki ugyanakkora bűnöző (cikk ITT), mint Kolompár, Száva és kivétel nélkül az összes magyarországi cigányvezető. Vagy említhetnénk akár Lavinia Olmazu-t is, aki többmillió fonttal lopta meg az angol adófizetőket. Aki, nem mellesleg, „többdiplomás”, de még a „racism” szó helyesírását sem ismeri (helyette „rasism”-ot használ) – na igen, az ilyennek a „diplomája/i” kb. annyit érhetnek, mint Balogh Artúré vagy másik nagy kedvencünké, Nótár Ilonáé (cikk ITT). 

A Magyar Nemzet cikke:

ÁSZ-feljelentés az OCÖ miatt
Több mint hétmillió forinttal maradt adós egy étteremnek a cigányszervezet

Hűtlen kezelés, számvitel rendjének megsértése, adócsalás: ezek alapos gyanúja miatt tett feljelentést az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdálkodása kapcsán. Közben kiderítettük: egy éttermi magánvállalkozás került bajba amiatt, hogy a Kolompár Orbán vezette OCÖ nem fizetett ki 7,3 millió forintot roma gyermektáboruk étkeztetéséért.

Beigazolódott az új kormány eljárásának helyessége az Országos Cigány Önkormányzatával szemben. Amint arról korábban beszámoltunk, Szászfalvi László nemzetiségi államtitkár javaslatára a kabinet ÁSZ-vizsgálatot kezdeményezett az OCÖ utóbbi másfél évi gazdálkodásáról. Az ÁSZ tegnap szűkszavúan közölte: a hűtlen kezelés a működéssel össze nem függő kiadások finanszírozásával valósult meg, az önkormányzat ezenfelül folyamatosan és súlyosan megszegte a számviteli előírásokat, és elmulasztotta az adófizetést. Kolompár Orbán elnök ez ügyben hétfőre ígért sajtótájékoztatót.

Lapunk közben kiderítette a legfrissebb idevágó botrányt. Bár az új kormány nem bízik az Országos Cigány Önkormányzatban, és ezért maga szervezte meg a hátrányos helyzetű gyermekek nyári üdültetését Zánkán, az OCÖ mégis belevágott a tavaly már botrányba fulladt nyaraltatásba Balatonlellén. Szabó Miklósné, a Noé Bárkája étterem tulajdonosa elmondta, az OCÖ tizenhárom, júniusi-júliusi csoport étkeztetése után mindmáig nem egyenlítette ki az átutalási számlákat, nem teljesítette a szerződéseket. Tartozik az OCÖ a tábor dolgozóinak az étkeztetése után is. Azt is állítja a lellei vállalkozó, hogy ezenfelül — egy csaknem 447 ezer forintos összeggel — Kolompár Orbán OCÖ-elnök, illetve gyermekei tartoznak neki. Utóbbiak többfős társasággal jó néhányszor Balatonlellére utaztak, napi háromszor étkeztek az étteremben, majd rendre azt közölték, hogy írják fel az összeget édesapjuk kontójára. Szabó Miklósné szerint összesen 7,319 millió forinttal maradtak adósai a romák.

Ismert, hogy az OCÖ balatonlellei tavaly rászoruló gyerekek helyett gyakran illetéktelen felnőttek „üdültek", valójában dorbézoltak. A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a haszonbérbe adott lelki ingatlant végül — idő előtt — visszavette az OCÖ-től, a szervezetnek napokkal ezelőtt ki kellett költöznie.

Érdeklődésünkre Kolompár Orbán figyelmen kívül hagyta azt a kérdésünket, amely családtagjai „felírásra" történő étkezéseire vonatkozott. A többi kérdésre Váczi Márta OCÖ-hivatalnokon keresztül e-mailben azt felelte: annak idején az OCÖ úgy döntött, saját erőből, utófinanszírozással oldja meg az idei táborozók étkeztetését. A táborozó csoportokkal szerződést kötöttek, ezekben előfinanszírozásra kötelezték őket. Vagyis, állítja Váczi, az önkormányzat egyetlen beszállítóval sem kötött szolgáltatási szerződést. Az étterem-tulajdonos azonban cáfol: azon csoportok esetében, amelyek nem fizettek, a szerződéseken megbízóként az Országos Cigány Önkormányzat, képviselőjeként pedig Kolompár Orbán elnök és Lakatos György üdülővezető van megjelölve.