A Magyar Hírlap mai száma megerősíti a magyar nyelvű sajtóban először általunk, napokkal ezelőtt megjelentetett értesülést: a Berhidán elfogott rabszolgatartók valóban nem mások, mint a települést terror alatt tartó, az ellenük fellépő rendőrt kicsináló, a magyarokat, akárcsak C-Press-es, Nácik, haza!-s, iWiW-es thesókái, lekorcsozó (bagoly mondja...) Csonnó-família tagjai.
Talán mondanunk sem kell, hogy se erről, se a kanadai rabszolgatartó-fejleményekről sem számolt be a "vezető, mértékadó" Népszabadság papírverziója. Egy k*rva szót nem ejtettek ezen két ügyről a héten, ahogy régebben a Svájcban ámokot futó cigányokról sem. Bezzeg a Jobbik támadására meg a cigányok sajnáltatására mindig van helyük... Az ilyen, kedvenceikre nézve dehonesztáló témákra viszont a kishírek között sem.

A teljes cikk:

Berhidán rabszolgákat tartottak
Három berhidai cigány férfit és egy nőt vettek őrizetbe a kedd esti órákban. A gyanú szerint 2005 óta tartottak fogva több mint tíz hátrányos helyzetű fiatalt, akiket prostitúcióra, valamint rabszolgamunkára kényszerítettek.

Úgy tudjuk, a Csonnóék névre hallgató, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő cigánybanda azonos azokkal a „sértettekkel”, akik néhány hónappal ezelőtt egy pofon miatt feljelentették a berhidai körzeti megbízottat. A rendőrt akkor felmentették a szolgálat alól, eljárás is indult ellene, amelyről több ízben beszámoltunk.

„Üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság négy berhidai illetőségű személy ellen. Az elkövetett bűncselekmények köre széles. A gyanú szerint csalás, zsarolás, kényszerítés, kerítés, kitartottság és személyi szabadság megsértése írható a számlájukra” – tájékoztatta lapunkat Frankó Marianna, a rendőr-főkapitányság szóvivője.

Úgy tudjuk, Csonnóék bandája nem ismeretlen a környékbeliek előtt. A család tagjai többször ültek már börtönben erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. A rendőrségi nyomozás adatai szerint a cigánybanda évek óta a fogva tartott, kiszolgáltatott sorsú fiatalokból élt, akiket különböző ígéretekkel édesgettek magukhoz. A rabok – igazi rabszolgasorban – Csonnóék kétszintes családi házának melléképületében laktak. Az erősebbeket a ház körüli alantas munkák elvégzésére kényszerítették, a lányokat – köztük kiskorúakat is – pedig testük áruba bocsátására. A fogvatartók megtiltották, hogy elhagyják a ház udvarát, illetve a melléképületet. Azért, hogy a rabszolgák engedelmeskedjenek, testi kényszerítéstől, bántalmazástól sem riadtak vissza, sőt ha kellett, éheztették rabjaikat.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fogva tartott fiatalok adataival is visszaéltek az elfogott gyanúsítottak. Okirataikkal hiteleket vettek fel, telefonokat vásároltak, a közüzemi szolgáltatókkal való szerződéseiket pedig átíratták a nevükre. Frankó Marianna elmondta, a házkutatásnál egyértelmű bizonyítékokat foglaltak le a rendőrök. Ezek a bűnjelek további sértetteket valószínűsítenek.