A vasárnapi DVSC-Ferencváros labdarúgó-mérkőzés után a rendőri "intézkedés" folyamán a Pintér-kutyák egy 7 éves kislányt fújtak le könnygázzal a Fradimob.hu szurkolói oldal értesülései szerint.
A ferencvárosi szurkolók felteszik a kérdést Kubatov Gábor jelenlegi klubelnöknek: lesz-e következménye ennek bűncselekménynek?
Zoom
Megtalálták a terroristát, gratulálunk!

(Kuruc.info)
Frissítés: A Ferencváros vizsgálatot indít és tájékoztatót kér a "rend"őrségtől - Újpest-drukkerek is jobbulást kívántak a kislánynak
A Ferencváros tájékoztatót kér a rendőrségtől, miután a Debrecen elleni bajnokit követően egy rendőri beavatkozás során egy kilenc (a Fradimob szerint hét) éves kislány rosszul lett.
A Facebookon terjedő videón azt látni, hogy egy kislány rosszul lett, vélhetően a szemébe kerülő könnygáztól. Hatalmas felháborodást váltott ki a felvétel a szurkolók között, Újpest-drukkerek is jobbulást kívántak a Fradi-sálat viselő kislánynak. Ezt követően a Ferencváros a következő közleményt adta ki:
"A hétvégi Debrecen-FTC (2-3) bajnoki mérkőzést követően klubunk sajnálattal értesült arról, hogy - egyelőre még ismeretlen okból - rendőrségi beavatkozás történt, aminek következtében több szurkolónk - köztük egy fiatalkorú kislány is - rosszul lett. A Ferencvárosi Torna Club vizsgálatot kezdeményezett, és bekérte saját biztonsági szolgálata beszámolóját az üggyel kapcsolatban. Ezen túl a klub írásbeli tájékoztatót kér a rendőrségtől a beavatkozás okáról. A Ferencvárosi Torna Club sajnálatát fejezi ki a történtek miatt és támogatásáról biztosítja az érintett kislányt és családját."
Az anya a közösségi oldalon így kommentált a videó alá: "Hányingere van, meg piros a szeme még, de mondta az orvos, hogy a gyerekeknél másként hat. De jól vagyunk, köszönjük szépen!"
(Origó nyomán)
2. frissítés: Azonnali vizsgálatot követel a Jobbik
A Jobbik azonnali vizsgálatot követel a belügyminisztertől a vasárnapi Debrecen-Ferencváros futballmérkőzés után történt súlyos rendőri túlkapás kapcsán - jelentette be az ellenzéki párt két képviselője kedden sajtótájékoztatón.
Apáti István ismertetése szerint a vasárnapi mérkőzést követően rendőri egyenruhába bújt futballhuligánok randalíroztak, és telefújtak egy buszt könnygázzal, aminek egy körülbelül 9 éves lány is áldozatul esett. A jobbikos politikus szerint az akcióban részt vevő rendőrök a legsötétebb kádári időket idéző eljárásban a kollektív bűnösség elvét követve egy egész busznyi szurkoló ellen követtek el túlkapást.
Szilágyi György elmondta: írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez, és követelik az ügy azonnali kivizsgálását, a felelősök megnevezését és legszigorúbb megbüntetését, mert álláspontjuk szerint ezek a rendőrök méltatlanná váltak a rendőri egyenruha viselésére.
A Jobbik emellett Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökéhez is fordul azzal a kérdéssel: a szurkolók vagy a rendőrök miatt nem járnak családok a mérkőzésekre?
(MTI)