Rabosították a legnagyobb magyar rendőrszakszervezet, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát. Szima Judit alezredes asszonytól ujjlenyomatot, DNS-mintát vettek, és körözési fotót készítettek a katonai ügyészségen. Mindezt azért, mert az ügyészek szerint Szima Judit több esetben olyan dolgokat állított a nyilvánosság előtt, amelyek elégedetlenséget keltenek a rendőri vezetőkkel és a szolgálati renddel kapcsolatban.
Lássuk, miket állított – többek között – a főtitkár a vád szerint.
1. „Egyre több az alkalmatlan, hátszéllel rendelkező rendőri vezető”
2. „A legtöbb kerületi kapitányságon a vezetők »adományokat« kapnak autókereskedésektől. Ez a korrupció melegágya”
3. „Nyilvánvaló járandóságokat nem fizetnek ki évek óta a kisrendőröknek”
4. „A politikusok felelősségére vezethető vissza mindez, akik elnézik, hogy rendőri vezetők kétes vállalkozói kapcsolatokat építsenek, hogy lábbal tiporják a munkajogi és emberi normákat, hogy pazarló és bűnös módon herdálják el a közpénzt…”
Mi az, ami nem igaz a fentiekből? No ezért a megtorlás.
Szima Judit kitart álláspontja mellett: – Igazságtalan, amivel vádolnak! Törvény szerint szakszervezeti vezetőként bírálhatom a rendőrséget! Sőt amiket mondtam, nem veszélyesek a társadalomra, hiszen ma Magyarországon demokrácia van! Egyébként viszontperelem az ellenem eljárást indítókat hivatali visszaélés miatt – közölte a főtitkár asszony.
(Blikk nyomán)