A Budapesti Katonai Ügyészség bujtogatás vétségének gyanújával indított nyomozást a közelmúltban a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) honlapjára fölkerült, a rendőrség vezetését határozottan bíráló írások ügyében. A patkányügyészség tehát, jó véreb módjára nem a korrupt, bűnöző ávós vezérekre, hanem a kritizálókra készül lecsapni.

A büntetőeljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, de annak célkeresztjében Szima Judit, a szakszervezet főtitkára áll, aki az elmúlt hónapokban élesen kritizálta a rendőri vezetést a 2006. őszi véres tömegoszlatások, illetve a Gergényi-féle korrupciógyanús szerződéskötések miatt. A katonai ügyészség három olyan dokumentumot vizsgál, amely a TMRSZ honlapjára is fölkerült. Az első annak a beszédnek az írásos változata, amelyet Szima tavaly szeptemberben a TMRSZ és a Civil Jogász Bizottság közös sajtótájékoztatóján mondott el. Ebben arra szólította fel a rendőröket, hogy ha bűncselekmény elkövetésére felhívó parancsot kapnak, tagadják meg. A második és harmadik dokumentum a rendőri vezetők sorozatos visszaéléseiről és a szabálytalan túlóráztatásokról szól.

Szima elmondta: hivatalosan még nem értesítették a nyomozásról, de ha valóban folyik ilyen, azt a szakszervezet véleménynyilvánítási szabadságának sérelmeként, érdekérvényesítési jogának súlyos akadályozásaként értékelné. A Budapesti Katonai Ügyészségen hétfőre ígértek választ a büntetőeljárással kapcsolatos kérdésekre

Ismert, éppen a Tettrekész tett feljelentést, amiért a rendőri vezetők fizetését tavaly több tízezer forinttal megemelték.
(Magyar Nemzet)