A katolikus egyházfő fontolóra veszi, hogy felfüggessze-e egyik elődje, XII. Piusz szentté avatási folyamatát - mondta el egy izraelita delegáció vezetője csütörtökön a XVI. Benedek pápával folytatott vatikáni tárgyalásokat követően. Jó kérdés, hogy egyáltalán miért engedte be a Vatikán a Jézus meggyilkolásának helyességét hirdető talmudista férgeket.
Kapcsolódó:
A pápa komolyan megfontolja a lehetőséget, hogy szüneteltessék a szentté avatási eljárást, amíg meg nem nyílik a kutatók előtt a vitatott megítélésű néhai egyházfő pápaságának archívuma - mondta a sajtónak diadalmasan David Rozen rabbi.
"A küldöttség egyik tagja arra kérte a pápát, hogy ne lépjenek előbbre a boldoggá avatásban, amíg a vatikáni archívumok hozzáférhetővé nem válnak az objektív történelmi elemzés számára" - fogalmazott a keresztényellenes. Elmondása szerint a pápa azt válaszolta: "Megvizsgálom a dolgot, komolyan fontolóra veszem". A boldoggá avatás az utolsó állomás ahhoz, hogy a katolikus egyház a szentek sorába emeljen valakit.
XII. Piuszt, aki 1939 és 1958 között állt a katolikus egyház élén, a zsidó közösségek és számos történész azzal vádolják, hogy keveset tett a nácizmus által üldözött zsidók megmentéséért. A Vatikán azt állítja, hogy XII. Piusz félt nyilvánosan szót emelni a holokauszt ellen (főleg hogy mítoszát csak 1945 után alkották meg - a szerk.), mert attól tartott, hogy a nácik a keresztényeken torolják meg kiállását, és titokban zsidók ezreit mentette meg. Íme a hála - melyből a jövő pápái levonhatják a megfelelő következtetéseket.
XVI. Benedek még október 9-én, a XII. Pius halálának 50. évfordulóján bemutatott misén még kiállt elődje szentté avatási folyamatának folytatása mellett.
(Kuruc.info - MTI)