Jákov Mergi izraeli miniszter
Szombaton hírül adtuk: a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeum igazgatója, Ávnér Sálév, az izraeli hadsereg nyugalmazott tábornoka nyers hangú üzenetben hívta föl XVI. Benedek pápa figyelmét arra, hogy mit kell majd mondania az általa vezetett intézményben teendő látogatásakor. Legutóbb az izraeli vallásügyi miniszter lépett fel hasonló tartalmú erélyes követeléssel. 
Já'ákov Márgi, a szélsőségesen nacionalista és fajvédő Sász nevű ortodox párt vallásügyi minisztere pénteken még egy utolsó emlékeztetőt küldött a közel-keleti útjára készülődő szentatyának. A Netanjáhu-kormány minisztere levelében azt követeli a pápától, hogy erélyesen ítélje el és bélyegezze meg a holokausztot cáfolókat, az áldozatoknak a zsidók által közölt számát kétségbe vonókat, valamint az antiszemitákat – jelentette az izraeli katonai rádióadó, a Gáléj Cáhál.  
Az izraeli vallásügyi miniszter a pápának írt levelét e szavakkal kezdi: „ A jövő heti izraeli útja előtt szeretném üdvözölni azon elhatározását, hogy a Közel-Kelet és az egész világ egységének és békéjének jegyében teszi mostani látogatását”, írja Já'ákov Mergi, majd minden átmenet nélkül rátér a lényegre: „Ezzel együtt szeretném megjegyezni: az Izraelben és a nagyvilágban élő holokauszt-túlélők Uramtól elvárják azt, hogy világos szavakkal ítélje el és bélyegezze meg a holokausztot cáfolókat és az antiszemitákat, akiknek egy része éppen a >>Szentszék<< berkeiben lelnek oltalomra, vagy hisznek a katolikus egyház képviselte út helyességében.” 
Ávnér Sálév után az izraeli miniszter is emlékeztet a pápai elítélés és megbélyegzés legalkalmasabb helyszínére: „A Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeumban teendő látogatása jó alkalom és méltó fórum azon hírek cáfolatára, amelyek szerint a katolikus egyház nem hajlandó világosan és egyértelműen elítélni és megbélyegezni a holokausztot cáfolókat és az antiszemitákat.” 
Az izraeli miniszter a szentatyának írt parancskiosztó levelét így zárja: „Ne feledjük, hogy most, amikor az antiszemitizmus hullámai egyre magasabbra csapnak az emberiség feje fölött, és a holokausztot cáfolók ismét felemelik a fejüket, a Vatikán hallgatása csak biztatást és legitimációt jelent az antiszemiták számára ahhoz, hogy tovább kövessék a helytelen utat”, írja XVI. Benedeknek Já'ákov Mergi izraeli vallásügyi miniszter. 
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info 

A pápát üdvözlő héber szöveg: „XVI. Benedek pápa. Izrael, 2009. május. A testvériség és a béke szellemében”
(Szerk. megj.: XVI. Benedek május 11-én, hétfőn tesz látogatást a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeumban, s nincs semmi kétségünk afelől, hogy az ott elmondandó beszédében beiktatása óta a zsidók által egyfolytában zsarolt német pápa maradéktalanul eleget tesz a holokausztból a történelem végéig politikai és gazdasági tőkét kovácsolni kívánó cionisták elvárásainak, miközben majd említeni sem merészeli az izraeli hadsereg által legutóbb, a Gázai övezetben véghezvitt népirtást.)