A delaware-i, földrajzilag amerikai, valójában héber off-shore cégnek megéri kilakoltatás előtt álló, avagy abba mesterségesen belekergetett magyarokon bennfentes banki infók segítségével nyerészkedni, törvénytelenül. A judapesti kormány természetesen semmit sem tesz a kisemberek megvédése érdekében. Sodi megdöbbentő interjúja.
Kapcsolódó cikk:
 
(sodi.freeblog.hu)
Olvasónk kiegészítése:
Tisztelt Szerkesztőség! Az alábbi cikkhez szeretnék kiegészítő információt adni. Valamennyire ismerem az off-shore cégeket és ha valaki kimondja a Delaware szót akkor szinte biztos, hogy itt egy off-shore cégről van szó. Delaware államban lehetőség van off-shore cégek alapítására, így amerikai cégként lehet beállítani egy valójában off-shore céget (mégiscsak jobban hangzik, hogy egy amerikai cég vagyunk nem pedig ciprusi). Egy ilyen céget pár nap alatt lehet "venni", vannak erre szakosodott cégek akik elintézik.
Magyarul itt egy off-shore cégről van szó, amely, mint az interjúból kiderül, a bankoknál lemutyizott listákon lévő lakásokra keres vevőket. Nagyon örülök, hogy nyilvánosságra került ez az interjú, remélem minél több emberhez eljut. Így már világos, hogy a bankoknál lévő férgek egyénileg érdekeltek abban, hogy egy lakáshitel bedőljön, hiszen nyilván az eladás után némi jutalék üti azok markát akik kiadják a listát még árverés előtt. Az interjúban szó van olyan lakásokról, amiben még laknak, tehát a kilakoltatás még nem történt meg. De abban biztosak, hogy meg fog történni, mivel a banknál olyan emberek dolgoznak, akik abban érdekeltek, hogy minél hamarabb ki legyen lakoltatva az illető. Azt is el tudom képzelni, hogy valaki a banknál figyeli az értékes lakásokat amelyeknél késik vagy elmaradt néhány részletfizetés és rögtön lecsapnak rá, mindent megtéve azért, hogy mielőbb megindulhasson a kilakoltatás. Egy normális világban éppen azon kellene fáradozniuk, hogy ne kelljen embereket az utcára küldeni.
Ez a történet egy jó példa arra, hogy miért jó bizonyos érdekcsoportoknak, ha nyomorba döntenek embereket. Mert el lehet venni tőlük mindent! A törvények az ő oldalukon vannak, mivel ők írják azokat. Remélem, ennek a rémálom-rendszernek egyszer vége lesz. Szebb jövőt! (P. D.)