Felbecsülhetetlen értékű, közel egy holdas ingatlanhoz jutott az ország harmadik legnagyobb városának történelmi központjában a zsidó Tihor Attila, aki izraeli befektetők megbízásából vesztegetéssel, az előző szoci városvezetés segítségével hasított ki egy szeletet a belváros szívéből. Miután a Kuruc.info hírportál a rendőrségi szabotálással szemben kinyomozta a Szegedi Csanádot lelövéssel fenyegető, miskolci LMP-s kilétét, most egy bonyolultabb leleplezést közlünk.


Miskolc város közgyűlése 2004. szeptember 23-i ülésén értékesítésre kijelölte a Miskolc, Szemere u. 15. és 17. szám alatti, a megyeszékhely belvárosának központi helyén fekvő ingatlanokat, mely két bérház. Az akkori, szocialista többségű közgyűlés is kikötötte, hogy a vevőnek kötelezettséget kell vállalni az ingatlanok külső felújítására, az adásvételi szerződés dátumát követő 2 éven belül.
Ezekkel az ingatlanokkal szemben, a Szemere utca 14. szám alatt található Tihor Attila gyógyszerész Fehér Holló elnevezésű patikája. Földszinti bérleményben a gyógyszertárat üzemelteti, míg az emeleten egy lakást bérel irodának. Tihor Attila a gyógyszertárat üzemeltető Fehér Holló Bt. nevű cégével pályázott is a 17. szám alatt található ingatlanra, amikor a két ingatlan eladását a Miskolci Ingatlankezelő Rt. (MIK Rt.) 2005 tavaszán meghirdette. A versenytárgyaláson elnyerte a vételi jogot, és az adásvételi szerződés megkötésre is került 2005. június 16-án, 2 éven belüli felújítási kötelezettséget vállalva, és 2008. december 31-ig Miskolc város javára történt visszavásárlási jog kikötésével, mely utóbbi a tulajdoni lapra is rávezetésre került.
Tihor Attila Mazsihisz-kapcsolatai révén Szűcs Erika akkori alpolgármester Káli Sándor polgármesternél (MSZP) sikeresen eljárt annak érdekében, hogy a Szemere utca 15. szám alatt található ingatlant jelentősen leértékeljék. Azzal az indokkal tette ezt, hogy a 2005. május 16-i versenytárgyaláson, majd ezt követően a június 16-i és július 11-i versenytárgyalásokon nem sikerült az ingatlant értékesíteni. Tovább már nem is árulták (lásd: polgármesteri beszámoló 2005. II. félévről 2006. január 31-én), mert dolgozott a miskolci mazsihiszes Szűcs Erika, Káli Sándor meg a kenőpénz. Ennek nyomán 2005. november 24-én Káli Sándor polgármester zárt ülésen a Közgyűlés elé tárta a Szemere u. 15. számú ingatlan vételárának mérséklését 144 millió Ft-ról 106 millió Ft-ra. Ekkor már szó sem volt versenytárgyalásról vagy pályáztatásról, egyszerűen csak vételárat szavazott meg Miskolc város Közgyűlése IX-256/70.702-4//2005. sz. határozatával. (Ebben a határozatban is meg lett fogalmazva a 2 éven belüli felújítási kötelezettség!) Pár nap múlva, december 1-jén már alá is írták az adásvételi szerződést szintén a Fehér Holló Bt.-vel, kikötve a 2 éven belüli felújítási kötelezettséget, és a tulajdoni lapra bejegyzésre került a visszavásárlási jog 2008. december 31-ig.
Az ügylet végkifejlete, hogy Tihor Attila – aki már gyakorlatot szerzett a Fövenyespark Ingatlanforgalmazó Kft.-ben – az említett ingatlanspekulációjával egy felbecsülhetetlen értékű, közel egy holdas (!) ingatlanhoz jutott az ország harmadik legnagyobb városának történelmi városmagjában a két ingatlan furfangos megvételével és a hozzá kapcsolódó telekegyesítéssel, telekalakítással. Ráadásul 38 millió Ft ajándékot kapott közpénzből, és szerződésben vállalt kötelezettségét sem kellett teljesítenie. A vállalt, de elmaradt felújítás miatt az ingatlanok már közelítik az életveszélyes állapotot, a tűzoltóság jár ki közpénzből időnként leverni a meglazult vakolatot. Ez is a cél: roskadjanak össze a klasszikus városképet alakító házak, teret adva az új honfoglalók hitvány plázáinak. Tihor izraeli befektetők megbízásából hasított ki egy szeletet a belváros szívéből, azok javára és a maga busás hasznára; és csak a 2010-es politikai fordulat parancsolt megálljt nagyratörő spekulációjának.
Az ügyben felmerül a vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja, mely okirati úton nagyon is utolérhető. Az agresszív zsidó két módszerrel él, az egyik a fenyegetés, míg a másik a megvesztegetés. Igazi rejtőzködő életmódot folytat, egy ócska Vectrával jár, toprongyosan öltözködik; miközben mintegy 20 tagból álló patikaláncot üzemeltet és ócska göncei zsebéből mindig elő tud húzni pár milliónyi baksist. Még Budapesten, a Vámház téren is van gyógyszertára, a helyiség tulajdonjogát itt is gyanús körülmények között szerezte meg.
Felmerül a kérdés, miből volt pénze Tihor Attilának, illetve a Fehér Holló Bt.-nek megvenni ezeket az ingatlanokat? A Szemere utca 17. számú ingatlan vételárából mintegy 47 millió, míg a 15. szám alatti ingatlan vételárából közel 69 millió Ft vételárat készpénzben fizetett meg, bankhitelt csak a fennmaradó részekre vett igénybe. Van magyarázat arra, hogy honnan volt ennyi pénze, mert korábban tulajdonosa és igazgatója volt az Avalon Team Kft.-nek, amely a Gazdasági Versenyhivatal által kirótt, „Metabol ügyként” emlegetett gigabírságról híresült el. A hamis reklám miatt a céget a GVH 30 milliós bírsággal sújtotta, emiatt csődbe is ment, ám Tihor Attila még idejében jelentős vagyont kimentett a cégből, amit rögtön be is fektetett a szóban forgó ingatlanokba.
A tolvaj zsidó Tihor Attila mobilszáma: 30/945-62-24
Fehér Holló Gyógyszertára: 46/359-071
Alább pedig a kapcsolódó dokumentumok.










(Kuruc.info)