Friss: A Kuruc.info megkereste Szegedi Csanádot, akitől a következőket tudta meg: a cikkünkben közzétett fénykép alapján felismerte egy szemtanú Radányit, minden kétséget kizáróan ő csöngetett be Szegedi szüleinek házába és ő fenyegetőzött. A rendőrségnek most már igen egyszerű dolga van: csak be kell hívni az érintetteket és el kell végezni a szembesítést...
Többek között egy ilyen hozzászólás is érkezett a cikkünkre Dánieltől:
"Történelem tanárom volt a gimnáziumban. Radányi a légynek sem ártana. Erről meg lehet kérdezni, drága honfitársaim Radányi László személyes jó barátját Miklós Árpádot aki a Jobbik BAZ megyei közgyűlésében képviselő, továbbá az edelényi körzet országgyűlési képviselőjelöltje volt. Ez a hír egyszerűen nem igaz."
Nos, megtettük, megkérdeztük Miklós Árpádot. Tőle tudtuk meg, hogy néhány nappal cikkünk megjelenése után maga Radányi vallotta be neki (Miklós Árpádnak), hogy tényleg járt a helyszínen, ám állítása szerint csak arra figyelmeztette Szegedi Csanádot szülein keresztül, hogy ne használja a polgárháború kifejezést, azt tagadja a történelemtanárként dolgozó elempés, hogy lelövésről szó esett volna. Szerinte tehát Szegedi Csanád szülei találták ki a lelövéses történetet (magyarán hazudtak) és mentek a rendőrségre egy ártatlan, kedves kis beszélgetés miatt, mert nem volt jobb dolguk... Hát igen, valószínű...
Nem ez az első kirohanása

"Radányi László nem teljesen normális" - erősítette meg hírportálunk értesülését egy kollégája, aki szintén tanárként dolgozik abban a gimnáziumban. Hozzátette: hiába defektes, alapvetően egy szelíd emberről van szó, nem tartja elképzelhetőnek, hogy bárkit tényleg lelőne Radányi, inkább csak egy szokásos elborulásáról lehet szó, amivel ő maga is találkozott már. (Hozzátesszük, ha valaki felhívja a rendőrséget, hogy bombát rejtett el a Nyugati pályudvarban, vagy hogy le fogja lőni Orbán Viktort, már beszerezte a fegyvereket, aligha fogja a bíróság azt elemezgetni, hogy nem gondolta az illető komolyan, meg szelíd emberként ismerik, biztosan csak viccnek szánta... Életveszélyes fenyegetésért bizony kőkemény büntetés jár. Az más kérdés, hogy ha jobbikos politikusokat fenyegetnek, akkor nem veszik komolyan a feljelentéseket sem - ld. a mostani esetet, ahol a rendőrség képtelen volt kideríteni az elkövető kilétét és lezárta az ügyet.)
Radányiról megtudtuk továbbá, hogy vonzódik a cigánysághoz, sokat foglalkozik velük, kb. 2 éve tanul a nyelvükön, mert meg akarja őket jobban érteni. Mit is mondhatnánk... Sok sikert hozzá, költözzön közéjük, ismerje meg "kultúrájukat"! Az értékeire azért vigyázzon, Radányi "úr"!
Korábban írtuk: Megígértük, megcsináljuk. A rendőrség kudarcot vallott, a nyomozást felfüggesztette, ugyanis nem volt képes a rendelkezésre álló információk alapján felkutatni a tettest. A Kuruc.info talpasai azonban sikerrel jártak.
A nyomozásunkban résztvevők anonimitásának megőrzése érdekében nem közölhetjük a részleteket, hogy hogyan kaptuk el az illetékest. Hozzátesszük: kevesebb eszköz és információ állt rendelkezésünkre, mint a sünöknek, mégis eljutottunk az elkövetőhöz, aki azzal fenyegette meg Szegedi Csanád szüleit, hogy a cigány-magyar polgárháború nyitányaként le fogja lőni fiukat.
Az illető a jobbikos EP-képviselő szüleinek miskolci házába csöngetett be és mondta el szemtől szembe a fentieket, a család pedig a rendelkezésre álló információk alapján még aznap feljelentést tett a rendőrségnél, ők azonban nem tudták megállapítani az illető kilétét. A Kuruc.info tegnap megkérdezte Szegedi Csanádot az ügyről, aki megerősítette a fentieket, és hozzátette: anno még fel is hívták a rendőrségről, hogy kiemelten kezelik az ügyet, hiszen egy EP-képviselő meggyilkolásáról esett szó.
Mi kiderítettük, az illetőt Radányi Lászlónak hívják, és a miskolci katolikus gimnáziumban dolgozik történelemtanárként. Kollégái előtt nyílt titok, hogy Radányi szabadidejében LMP-s aktivistaként dolgozik. Sokak elmondása szerint pedig kicsit defektes és bolond.
Íme Radányi László fényképe:

Munkahelyének neve és címe: Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium, 3525 Miskolc, Városház tér 6.
Mi elvégeztük azt, amire a közpénzekből működő rendőrség képtelen volt. Felszólítjuk a miskolci rendőrkapitányság illetékeseit, hogy a fentiek alapján indítsák el az eljárást, végezzék el a szembesítést, kérdezzék meg Szegedi szüleit, hogy a képen látható személy fenyegetőzött-e. Ezt követően pedig állítsák bíróság elé a tettest, ha már kinyomozni nem voltak képesek kilétét.
Korábban írtuk:
Ez év február 5-én egy középkorú férfi csöngetett be Szegedi Csanád Miskolcon élő szüleihez, akikkel közölte: fiukat politikai okok miatt le fogja lőni.


A fenyegető a csendes őrültek nyugalmával fejtette ki, hogy mivel katonai kiképzésben részesült, ért a fegyverekhez, és adandó alkalommal a cigány-magyar polgárháború nyitányaként le fogja lőni a Jobbik elnökhelyettesét.
A család ezek után megtette a feljelentést, bízva a magyar rendőrség szakmaiságában és elhivatottságában, ügyelve arra is, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel semmi se szivárogjon ki az esetről a nyilvánosság felé.
Alig több mint másfél hónap (!!) után azonban a nyomozó hatóság felfüggesztette a vizsgálatot, mondván, az elkövető kiléte a nyomozás során nem volt megállapítható.
Csak az összehasonlítás kedvéért jegyezzük meg, hogy a liberális páholyok ellen elkövetett politikai terrorizmussal vádolt Budaházy György, bár a mai napig nincs ellene bizonyíték, majd két éve ül előzetesben. Ehhez képest a Szegedi Csanád ellen meghirdetett politikai indíttatású merénylet mindössze néhány hetes látszat-nyomozásra ösztökélte a hatóságot. A hatalom szempontjából nyilván ennyi értékbeli különbség van egy liberális, és a Jobbik egyik vezető politikusa között…
Bár hozzá kell tenni, hogy egy hatékonyan működő rendőrség számára talán ennyi idő is elég lenne a tettes felkutatására, ha polgárőrök ("egyenruhás bűnözők") jogszerűtlen vegzálása helyett valóban azzal foglalkozhatnának, amire felesküdtek. Így azonban továbbra is kénytelen a lakosság elvégezni az állam által monopolizált, de végre nem hajtott munkát. Védeni a vidéket, és felkutatni a valódi bűnözőket.
Ennek jegyében portálunknak a pintéri rendőrséggel szemben ez a másfél hónap is elegendő volt ahhoz, hogy alapos kutatómunkával, nyomozással kiderítse a fenyegető személyazonosságát, melynek eredményeként immár szerkesztőségünk birtokában van az elkövető neve, fényképe és elérhetősége.
Portálunk ugyanakkor a lovagiasság jegyében felajánlja az önként vállalt bűnbánat lehetőségét R. L.-nek, lehetőséget biztosítva, hogy a Miskolcon LMP-s aktivistaként ismert politikai terrorista április 29. (péntek) este 22 óráig önként feladja magát a rendőrségen. Ellenkező esetben a rákövetkező nap nyilvánosságra hozzuk személyes adatait.
Bercsényi Miklós - Kuruc.info
Derék rendőrségünk határozata: