Daoud Khairallahot, a washingtoni Georgetown Egyetem nemzetközi jogi professzorát kérte fel a Russia Today a szíriai külügyminiszter azon kijelentésének kommentálására, miszerint a szíriai "felkelőket" Amerika és a Nyugat pénzeli. A professzor kijelentette: egyértelmű, hogy idegen erők támogatják a "felkelőket", és ha hihetünk a BND-nek, a világ egyik legelismertebb európai (német) hírszerző szolgálatának, a fegyveres ellenzéknek mindössze öt, azaz 5 százaléka szíriai, a többiek kívülről érkező zsoldosok.

Daoud Khairallah - az oroszországi hírtévében nem félnek ellensúlyozni a cionista propagandát
Ez nem a szíriai nacionalisták munkája, hanem kívülről szervezett, pénzelt és ellenőrzött beavatkozás, ami a nemzetközi jog és Szíria szuverenitásának súlyos megsértése - állapítja meg Daoud Khairallah.
A professzor ugyanakkor úgy látja, elképzelhető, hogy a szűk látókörű Izrael és csatlósai ismét hibát követnek el, ami súlyos fejfájást okozhat majd nekik a jövőben. Tény ugyanis, hogy Aszad is támogatta az anticionista ellenállást, és szerette volna felszabadítani országa Izrael által elfoglalt területeit, de ha Szíriában is fundamentalisták kerülnek hatalomra, az ő politikájuk nem lesz összehasonlítható az eddigi tárgyalgatós gyakorlattal.
(Kuruc.info - RT nyomán)