Hosszú és kínos hallgatás után a katolikus egyház egyik magas rangú tisztségviselője vette a bátorságot, és ki merte mondani az igazságot a zsidók gázai vérengzésével kapcsolatban. Gianfranco Ravasi bíboros, a Vatikán Kulturális Tanácsának elnöke ártatlanok lemészárlásának nevezte az izraeli hadigépezet gázai „hadműveleteit”.

„Az ártatlanok lemészárlása az, ami az eszembe jut. Gyermekek halnak meg Gázában, az édesanyák fájdalma örök, egyetemes kiáltás” – jelentette ki a bíboros azon a rendezvényen, melyen Benedek pápa Jézusról szóló új könyvét mutatták be. Sőt Ravasi bíborosnak ahhoz is volt bátorsága, hogy a gázai mészárlást Heródes királynak a Bibliában leírt gyermekgyilkosságaihoz hasonlítsa. Egyes gyűlölködő zsidók már újabb „vérvádat” emlegetnek, utalva arra, hogy a középkori pogromok előtt is gyakran azonosították a zsidókat a gyermekek sokaságát legyilkoló Heródessel, aki meg akarta öletni Jézust.

Gianfranco Ravasi
William Shomali, a Jeruzsálemi Latin Pátriárkátus segédpüspöke a Vatikáni Rádióban korábban nem merte ilyen egyértelműen megfogalmazni az igazságot. "Gázában az erőszak ördögi körébe kerültünk. Nehéz pontosan átlátni, ki is kezdte” – jelentette ki a jeruzsálemi egyházi vezető. Aki alighanem azért is ilyen óvatos, mert néhány héttel ezelőtt a Famiglia Cristiana elnevezésű katolikus magazinnak adott nyilatkozatában kimondta a nyilvánvaló tényt: nevezetesen azt, hogy a Talmud a keresztények gyűlöletére tanítja a zsidókat. „A Talmud, az ultraortodoxok által tanulmányozott szent könyv, amit még a Bibliánál is jobban tisztelnek, vallási gyűlöletet terjeszt, benne nagyon csúnya dolgok vannak leírva Jézusról, még inkább Máriáról, és általában véve a keresztényekről is” – jelentette ki a segédpüspök, hozzátéve, hogy az „izraeli iskolákban a mások iránti szeretetet nem tanítják, ezzel szemben mások megsemmisítéséről több szó esik.”

William Shomali
Michel Sabbah jeruzsálemi latin pátriárka a Vatikáni Hírügynökségnek nyilatkozva a következőképpen vélekedett: "A Gázai övezet lakói évek óta egy teljesen abszurd embargó nyomása alatt élnek, amely másfél millió ember életét teszi elviselhetetlenné.” Sabbah, több mint száz keresztény egyházi vezető mellett, maga is aláírta azt a felhívást, melyben a palesztin állam teljes jogú ENSZ-tagságának megadására szólítják föl a nemzetközi közösséget.

A bosszúálló zsidók nehezményezik azt is, hogy a Gázai övezet ellen 2008 végén indított izraeli agresszió idején egyes vatikáni tisztségviselők a „világ legnagyobb koncentrációs táborának” merték nevezni a Gázai övezetet. Most pedig Ravasi bíboros a gyermekgyilkos Heródes király bibliai vérengzéséhez hasonlítja a zsidók gázai ámokfutását, a jeruzsálemi latin pátriárka pedig a gázai palesztinok kiéheztetésének szándékát dörgöli a „választottak” orra alá. Mindezek a keresztények tömegei számára reménykeltő jelek, mert azt mutatják, hogy a zsidóság még nem tudta teljesen maga alá gyűrni a kereszténységet.
Perge Ottó - Israelnationalnews.com nyomán