Miháél Ben-Ári izraeli politikus néhány héttel ezelőtt Újszövetséget tépett szét a parlament épületében, s tegnap az ENSZ közgyűlésében megejtett szavazás előtti órákban egyik képviselőtársával együtt a palesztin zászlót lobbantotta lángra. Korábban az ENSZ kelet-jeruzsálemi épülete előtt akarták elégetni a palesztin lobogót, de ott az izraeli rendőrség még megakadályozta őket tettük végrehajtásában – tudósít a Válláh!Hádásot héber hírportál.
Árjé Eldád és Miháél Ben-Ári izraeli parlamenti képviselők előre ittak a medve bőrére, azaz „ünnepelték” sajátos módon Palesztina várható elismerését az ENSZ-közgyűlésben. Tegnap délután, még a szavazás előtt az ENSZ Dzsebel el-Mukabberben (Kelet-Jeruzsálem) levő épülete előtt gyülekeztek az Ocmá Le-Jiszráél (Erőt Izraelnek – עוצמה לישראל) nevű szélsőséges választási párt aktivistái, hogy nyilvánosan elégessék a palesztin zászlót. Az izraeli rendőrség azonban megakadályozta, hogy az ENSZ alkalmazottainak szeme láttára elégessék a palesztin lobogót, rövid szópárbaj után karon ragadták a főkolompos Miháél Ben-Ári képviselőt, és elvezették kissé távolabbra.
Miháél Ben-Ári lefogása után dulakodás alakult ki a szélsőséges zsidók és a rendőrség között. Később Ben-Ári képviselő – amint ezt a videón is lehet látni – mutogatja a karját, elpanaszolván, hogy a rendőrök nemcsak ott, hanem testének szinte minden részén sérüléseket okoztak neki. Miháél Ben-Ári egyébként nemrégiben az izraeli parlament, a kneszet épületében látványosan, újságírók jelenlétében tépkedett darabokra egy Újszövetséget.
Zoom
Miháél Ben-Ári képviselő a videón, még az elvezetése előtti percekben a többi között ezt mondja: „Ma azt mondjuk az ENSZ-nek: ha palesztin államot akartok létesíteni, ez jogotokban áll. Sok hely van erre a célra Franciaországban, sok hely van Norvégiában s még Angliában is, ahol meg lehet alapítani a palesztin államot. De itt kizárólag a zsidó nép állama és országa lehet most és mindörökké”.
A zászlóégetésben megzavart zsidó tüntetők ezután átvonultak az izraeli parlament épülete elé, ahol még az ENSZ-közgyűlésben megejtett szavazás előtt Miháél Ben-Ári és Árjé Eldád képviselők most zavartalanul elégethették a palesztin zászlót.
Zoom
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info