December 7-én hirdették ki a franciaországi szépségverseny eredményét: a királynő a benini származású, Orleans-ban lakó, 19 esztendős Flora Coquerel lett. A félvér lány (francia apa és néger anya gyermeke) rögvest ki is jelentette, hogy „büszkén képviseli a kozmopolita Franciaországot”. A szépen megszervezett multiklulti rendezvényt némiképpen megzavarta a zsűri elnöke, Alain Delon. A világhírű színész már korábban bejelentette: lemond a szépségversenyek örökös elnöki tisztéről az őt ért rasszista jellegű vádak miatt.

Flora Coquerel - fehér (francia) apa és néger (benini) anya gyermeke
Alain Delont elsősorban azért vádolják rasszizmussal, mivel a radikális jobboldali (de sajnos cionista befolyás alá került) Nemzeti Front tagja. A kiváló színész egyáltalán nem titkolja nézeteit. Nyilvános interjúi alkalmával rendszeresen támogatásáról biztosítja a Nemzeti Front politikáját és a párt elnökét, Marine Le Pent. Sőt, még ahhoz is van bátorsága, hogy időnként dicsérettel illesse a Nemzeti Front megalapítóját, Jean-Marie Le Pent, aki pedig a cionistákat sem kímélte, és a holokauszt-ipar csalásairól is volt néhány keresetlen szava.
Alain Delon a Matin című lapnak adott nyilatkozatában például a Nemzeti Front politikai irányvonalát „felemelőnek” nevezte, mivel, mint mondta, „azokat a problémákat tartják fontosnak, amelyekről az emberek beszélnek”. „Az emberek tetteket szeretnének látni, és valami mást akarnak, mint ami most van. Ez az oka, hogy a Nemzeti Front ilyen fontos szerepet játszik, és én ezt elfogadom, támogatom, és nagyon is megértem” – feszegette a polkorrektség kereteit a híres színész.

Alain Delon és a tavalyi győztes, Marine Lorphelin
Alain Delon nem csak „rasszista”, „szélsőséges”, de „homofób” is – ami persze a Nemzeti Front iránti rajongására tekintettel nem meglepő. Egyik interjújában például azt fejtegette, hogy „egyre több és több nő válik szinte már férfivá”, holott a „a teljes nőiséget” kellene megtestesíteniük. A férfiakat illetően pedig azon sajnálkozott, hogy immár nem kell katonáskodniuk, pedig a hadseregben „a fiatalok megtanulták azokat az értékeket, amelyek szükségesek egy fiatalember jellemének formálódásához”. Egy szeptemberi televíziós interjújával szintén vihart kavart, pedig csupán kimondott egy alapvető igazságot: „Sajnálom, de a homoszexualitás ellentétes a természettel. Mi azért vagyunk itt, hogy szeressük a nőket” – közölte Alain Delon.
Perge Ottó - express.co.uk nyomán