Tizedik napjába lépett az izraeli politikai vezetés által elrendelt kollektív bosszúállás a palesztinok ellen a megszállt Ciszjordániában. Eddig több mint négyszáz embert hurcoltak el otthonából, három palesztint gyilkoltak meg, több tucatot megsebesítettek az éles és robbanólövedékkel lövöldöző izraeli katonák. A nagyvilág és a kollaboráns Mahmúd 'Abbász-féle palesztin vezetés hallgatása mellett a katonai akció a Hamász fölszámolásáért folyik. Tel-Avivban tegnap este zsidók tüntettek a kollektív bosszúállás ellen - jelenti a Má'án Palesztin Hírportál, a Bokrá palesztin portál és az izraeli Szihá Mekomit hírportál.
Zoom
A Rámalláhban ma hajnalban meggyilkolt palesztin
A megszállt Ciszjordániában tizedik napjába lépett izraeli gyilkolászásról, kollektív bosszúállásról szóló korábbi, "több százezer" éjjel-nappal zaklatott, a megélhetési forrásaitól elzárt, gyilkolászott palesztinról szóló beszámolónkat a hiteles izraeli demokratikus körökből származó adatokra támaszkodva azzal egészítjük ki, hogy a kollektív bosszúállás alá vont ciszjordániai palesztin lakosság száma mintegy 650 ezer személy. A Jeruzsálemtől és Betlehemtől délre fekvő, megszállt Ciszjordánia több mint 200 ezer palesztin lakta Hebron város tíz napja teljes zárlat alatt van, míg más településeket időnként, hosszabb, rövidebb időre zárnak el a külvilágtól a megszállók.
Zoom
Palesztin rendőrök közelről nézik az eseményeket Rámalláhban
Az izraeli politikai vezetés utasítására és a Mahmúd 'Abbász-féle palesztin bábtársulat szemet hunyása mellett véghezvitt kollektív bosszú kinyilatkoztatott célja a három, egyre rejtélyesebbnek tűnő körülmények között eltűnt zsidó telepes fiatal megtalálása. Ám a "kutatások", amint azt a ma hajnalban végrehajtott újabb gyilkolászásos izraeli katonai akciók is bizonyítják, régen nem a feltételezés szerint elrabolt jesivanövendékekről szól, hanem a radiális, a mindenkori izraeli politikai vezetésnek a béketárgyalgatásokkal tarkított időhúzó, zsidótelepítő politikáját elvető, ellene fegyverrel is harcoló Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom lefejezésére irányul. Mindez persze a megalkuvó, a megszállás ellen cselekedni nem képes vagy nem kívánó Mahmúd 'Abbász vezette Palesztin Nemzeti Hatóság asszisztálása mellett zajlik.

Rámalláhi palesztin otthon zsidódúlás után (Fotó: Máán)
A telepes zsidó fiúkat valószínűleg mindaddig nem "találják meg", amíg a hadsereg a hírhedt hírszerző cégek útmutatása alapján teljesen le nem fejezi a Hamászt, magyarán, nem töri meg a ciszjordániai palesztin ellenállást, hogy ezután ismét átvehesse az egyeduralmat az El-Fátáh - Mahmúd 'Abbász-féle, Izraelnek kényelmes tárgyalgatópartnernek számító politikai társulat. A fentebb említett föltételezést látszik alátámasztani az a mai hír is, miszerint az izraeli hadsereg nemcsak Hebron városában és környékén - tehát a három zsidó fiatal fogva tartásának feltételezett helyén - "kutakodik", hanem az onnan nagyobb távolságra levő másik két palesztin városban, Nábluszban és Rámalláhban is garázdálkodik, házakba tör be, földúlja a magánvagyont, embereket hurcol el, gyilkol.
Zoom
Tájkép csata után ma reggel Rámalláhban
Ma hajnalban tehát két további palesztinai nagyvárosban, Rámalláhban, a Palesztin Nemzeti Hatóság székhelyén, Náblusz városában és a hozzátartozó El-'Éjn menekülttáborban követtek nagyobb garázda akciót az izraeli katonák. Az El-'Éjn menekülttáborba is hajnalba törtek be, és agyonlőttek egy mecsetbe, hajnali imára igyekvő 36 éves férfit. A megszállók hivatalos közleménye szerint a palesztin "túlságosan közel merészkedett a határrendőrség harcosaihoz". Rámalláh városban az izraeli katonák garázdálkodásának egyik helyszíne, a Palesztin Nemzeti Hatóság rendőrkapitányságának közvetlen környéke volt. A palesztin fiatalok kőzáporral igyekeztek fölvenni az egyenlőtlen küzdelmet a betolakodókkal, s amint a Bokrá názáreti palesztin hírportál fényképéből kiderül, a Palesztin Nemzeti Hatóság által fizetett palesztin rendőrök kedélyesen nézték az utcán zajló eseményeket a kapitányság ablakából... Rámalláh városban is egy halálos áldozata volt az izraeli támadásnak, tizenegy palesztint súlyosan megsebesült.
Zoom
Izraeli demokraták tüntetnek Tel-Avivban
Tel-Avivban tegnap este, még a ma hajnali újabb ciszjordániai gyilkolászások előtt, mintegy háromszáz izraeli demokrata tiltakozott az izraeli hadsereg által foganatosított kollektív bosszú, megtorlás ellen. Héber, arab és angol nyelvű transzparenseken az "Elég a megszállásból!" szövegű fölirat, illetve a Tízparancsolat aktualizált átköltése volt olvasható: "Ne ölj!", "Ne éheztess!", "Ne kínozz!", "Ne likvidálj!", "Ne kívánd Palesztina földjeit!".
A tel-avivi tüntetők emlékeztettek rá, hogy a tíz napja zajló katonai megtorlás során Durá városban meggyilkoltak egy tizenhárom éves palesztin kisfiút (A ma hajnali gyilkolászásról akkor még nem tudhattak - H. J.), teljes zárlat alatt tartják a több mint 200 ezres Hebron városát, eddig több száz embert letartóztattak, köztük a Palesztin Parlament képviselőit, újságírókat és állapotos asszonyokat.
Hering József - Kuruc.info
Kapcsolódó: