Ahogy Olaszországban (lásd még ITT – nagyon fontos, hogy ezt a két cikket elolvassuk, ha még nem tettük volna!), Finnországban is feltűntek a romániai cigányok, és mit tesz Isten, bűnözni kezdtek.
Most még “csak” egy színlelt defekt helyszínén gyanútlanul, segítő szándékkal megálló autósok kirablásánál tartanak, de persze lesz ez még rosszabb is. Lásd a Vanessa-gyilkosságot, ugyebár.
Az ITT található eredetijű cikk a következőképp szól:
“A rendőrség felszólítja az autótulajdonosokat, hogy mindenképp zárják magukra az autók  ajtajait és ablakait az út mentén ékszereket áruló külföldieknek. (Nálunk, Kurvaországban ilyen, a magyar adófizetőket védő, a rendőrségi törvénnyel maximális összhangban lévő felhívást hiába is várnánk az ÁVH-tól - a szerk.)
Dél-Finnországban számos, ékszereket agresszíven áruló csoport van munkában. Ezek túlnyomórészt román állampolgárságúakból állnak össze, és autójuk román rendszámú.
Célpontjuk legtöbbször az egyedül autózó ember. Az áldozatok autóját megállítják, mondvacsinált okokra hivatkozva, mint például az üzemanyag kifogyása (Kuruc.info kommentár: ejnye, de ismerős. Ugyanezt csinálják a cigók nálunk is).
Amikor megáll az autó, az eladók azonnal megkezdik az ékszerek autósra tukmálását, és elállják a kocsi útját, hogy az ne tudjon elmenekülni. Amennyiben az ablak nyitva van, abba belecsimpaszkodnak, hogy a sofőrnek semmiképp ne legyen mersze elindulni.
Hyvinkää rendőrsége arra kéri az autósokat, semmiképp ne álljanak meg ilyen látszatlerobbanásoknál. Nagyon könnyen felismerhetők az ilyen csoportok az autó román rendszáma alapján, amely élesen elüt a finntől.
Ha mégis megáll, akkor mindenképp be kell zárni mind az ajtókat, mind az ablakokat, az értékeket pedig elrejteni.
Hasonló események boltok előtt is történtek.”
Öröm az ürömben, hogy “csak” Románia rossz hírét viszik tovább. Nem úgy, mint 120-130 éve a Monarchiából portyázó cigány szabadcsapatok, amelyek ténykedéséről és finnországi fogadtatásáról ITT olvashatunk (különösen érdemes elolvasni, ha még nem tettük – nagyon jó érveket ad a kezünkbe a cigányfaj- és -bűnözővédők ellen! - a szerk.)
A.S. - Kuruc.info
Az eredeti cikk:
“Poliisi varoittaa avaamasta ikkunoita tai ovia tien varsilla koruja kaupitteleville ulkomaalaisille.
Etelä-Suomen alueella liikkuu useita aggressiivisesti koruja kaupittelevia ryhmiä. Rihkamakoruja kauppaavat ryhmät koostuvat Romania kansalaisista, jotka liikkuvat Romanian rekisterissä olevilla autoilla.
Kauppiailla on usein kohteenaan yksin autoilevat henkilöt. Autoilija pysäytetään tien varteen tekosyyn turvin, esimerkiksi polttoaineen loppumisen vuoksi.
Auton pysähdyttyä myyjät alkavat kaupitella kullanvärisiä ranne- ja kaulakoruja. Myyjät parveilevat pysäytetyn auton ympärillä, jopa roikkuvat ikkunoista sisään siten, että autoilija ei uskalla lähteä pois.
Hyvinkään poliisi kehottaa autoilijoita ohittamaan varovasti pysähtymättä kuvatunlaisen tilanteen. Myyjien auton ulkomainen rekisterikilpi on hyvä tuntomerkki, sillä se eroaa huomattavasti suomalaisesta rekisteristä.
Jos kuitenkin on pysähtynyt, ovet ja ikkunat kannattaa pitää kiinni sekä arvotavarat piilossa.
Samanlaisia kaupittelutapauksia on tullut ilmi myös joidenkin kauppojen edustoilla.“ (MTV3))