Az Európai Bizottság ma közzétette az Izrael által 1967-ben megszállt területeken előállított áruk, termékek és termények megjelölésének ajánlására vonatkozó határozatot. A ma délelőtt megismert határozat szerint a jövőben fel lehet tüntetni azt, hogy például az üzletek polcain megvásárlásra kínált bizonyos árucikkek a ciszjordániai, a golán-fennsíki vagy a kelet-jeruzsálemi zsidó településekről, tehát a megszállt területekről származnak. Izraelben a vezető politikusok máris durva antiszemita lépésről beszélnek, és a háttérben igyekeznek érvényteleníteni a határozatot, s az egyes EU-tagországokat lebeszélni annak érvényesítéséről – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.
Zoom
Már a termelők által „megjelölt” Golán-fennsíki borok
Az Európai Bizottság ma délelőtt közzétett határozata értelmében mostantól az Európai Unió országaiban föl lehet tüntetni az Izrael által 1967-ben megszállt területekről származó termékek, termények származási helyét, pontosabban azt, hogy azokat ciszjordániai, golán-fennsíki vagy kelet-jeruzsálemi zsidó településeken termesztették, állították elő. A már régen érlelődő határozat megbuktatására az Európai Unión belül működő Izrael-lobbi mindent megtett az elmúlt hónapokban, de a jelek szerint tevékenységüket ezúttal nem koronázta siker. Persze ezzel együtt nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a korábbi EU-határozatokhoz hasonlóan ez a mostani is csak látszatintézkedés, mert a lényegen, a zsidó települések folyamatos kiterjesztésén, a palesztin állam létrehozásának elszabotálásán semmit nem változtat.
Zoom
Szőlőmunkások a Golán-fennsík egyik zsidó településén
Mindenesetre a magyaroknak nemrégiben az Országház szószékéről erkölcsöt prédikáló Jáír Lápid, a Van Jövő nevű parlamenti párt elnöke „antiszemita határozatnak” nevezte az Európai Bizottság ma határozatát, majd az EU-országok nagyköveteinek címezve szavait nem átallotta kijelenteni, hogy ez a határozat bátorítja az „Izrael-ellenes palesztin terrort”. „Ez egyszerűen elfogadhatatlan, hogy miközben Izrael terrortámadásnak van kitéve, zsidókat késelnek meg csupán azért, mert zsidók, az Európai Unió Izrael megbüntetésének céljából közzéteszi azt a határozatát, amellyel bátorítja a terrort”, idézi Lápid szavait a Válláh!Hádásot. A pártelnök azt is megjegyezte, hogy ezzel a határozattal az EU csak elodázza a béke megteremtésére irányuló tárgyalások megkezdését.
Mose Já'álon, egy másik izraeli békegalamb, hadügyminiszter szintén élesen bírálta az EU nesze semmi, fogd meg jól határozatát: „Meglepő, hogy ez a határozat akkor született meg, miközben egyes európai országok egymással versenyt futva kötnek gazdasági szerződéseket azzal az Iránnal, amely kiképzi, felfegyverzi és pénzeli a Közel-Kelet stabilitásának (sic!) megrendítését célzó, Európa földjén és a világ más helyein terrorcselekményeket elkövető terrorszervezeteket”, jelentette ki a Nobel-békedíj-várományos izraeli hadügyminiszter.
Végül is Cipi Livni, a Cionista Tábor nevű parlamenti párt képviselője mondta ki a lényegtelen EU-határozat lényegét: „Valójában EU-határozatról van szó, de annak érvényesítéséről, betartásáról vagy éppen figyelmen kívül hagyásáról minden egyes tagállam maga dönt.” Budapest díszvendége, Ávigdor Lieberman, az Otthonunk, Izrael nevű szélsőséges parlamenti párt elnöke – Budapest másik díszvendégéhez, Jáír Lápidhoz hasonlóan – gyorsan előkapta az antiszemitázó kártyát, kijelentvén: „Európa az egész világot veszedelembe sodorja. (Persze nem azért, mert területére kontroll nélkül beengedi a migránshordát, hanem a mai EU-határozat miatt – H. J.) Amikor Európa zsidókat jelöl meg, ez mindig annak a jele, hogy eluralkodott az antiszemitizmus, a téboly és a képmutatás”, mondta Ávigdor Lieberman volt külügyminiszter.
Mi pedig az Európai Bizottság mai határozata után két dologra is kíváncsiak vagyunk: 1. Magyarország érvényesíti-e a határozatot? 2. Vajon megjelölik-e a ciszjordániai zsidó telepesek előállította és Tokaji védett magyar márkanevet bitorló Hebron Tokaji nevű borokat is? Tudomásunk szerint ugyanis a magyarországi illetékesek a leleplező cikkünk után sem mertek vagy akartak tiltakozni a márkanévbitorlás ellen.
Zoom
A zsidó telepesek által kínált Hebroni "Tokaji" bor
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: Az Európai Unió Bizottsága a megszállt területekről származó árucikkek megjelölésére vonatkozó határozata után Izraelben és a zsidó világban elhangzott antiszemitázó megnyilatkozásokra reagálva ma délután hivatalos magyarázkodó közleményben egyértelművé tette a határozat célját:
„A határozat célja a szükséges információ megadása annak érdekében, hogy ne tévesszék meg a vásárlót, miután a zsidó településekről érkező termékeken a 'készült Izraelben' felirat olvasható, ami nem áll összhangban az Európai Unió hatályos törvényeivel”, áll az EU közleményében, amely így folytatódik: „Az Európai Unió a nemzetközi jognak megfelelően nem ismeri el Izrael szuverenitását az 1967 júniusában megszállt területek, tehát a Golán-fennsík, a Gázai övezet (ez utóbbi területről Izrael már kivonult, ám blokád alatt tartja – H. J.) és Ciszjordánia - beleértve Kelet-Jeruzsálemet – területe fölött. Az Európai Unió, az izraeli jogot figyelmen kívül hagyva, az említett területeket nem tartja Izrael területe részének”, olvasható a közleményben.
Mindenesetre az Izraelben azonnal elhangzott antiszemitázó, a holokauszttal előhozakodó hisztérikus megnyilatkozásokra reagálva közleményében az EB egyértelművé tette azt is, hogy a megszállt területekről érkező és származási helyként Izraelt feltüntető áruk valódi származási helyének feltüntetését ajánló mai határozat nem számít új törvénykezésnek, hanem kizárólag a már meglevő törvény egyértelművé tételéről van szó. S hogy mennyire komolytalan és jóformán következmények nélküli a szóban forgó sóhivatal mai határozata, arra bizonyíték a magyarázkodó közlemény következő kitétele: „Az Európai Unió nem szándékozik bojkottálni a zsidó településekről származó izraeli (sic!) kivitelt.”
Zoom
Lars Faaborg-Andersen, a megdorgált nagykövet
A fenti közlemény azonban továbbra sem csitítja az antiszemitázó, holokausztozó kedélyeket Izraelben. A hivatalos izraeli politikai vezetés arcátlanságára jellemző, hogy a Európai Bizottság határozatának nyilvánosságra hozatala után bekérették az Izraeli Külügyminisztériumba és megdorgálták Lars Faaborg-Andersent, az Európai Unió Izraelben akkreditált nagykövetét. Közben az Izraeli Külügyminisztérium azt is bejelentette, hogy az Európai Bizottság határozata miatt a zsidó állam felfüggesztette az EU-val folytatott politikai párbeszédet...
H. J. - Kuruc.info