Luxus, hogy nem kamatoztatják a gazdasági együttműködésben a jó magyar-grúz politikai kapcsolatokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Tbilisziben.
A kormányfő több tárcavezető és egy üzleti delegáció kíséretében kétnapos hivatalos látogatást tesz Grúziában. Grúz kollégájával folytatott egyeztetését követően sajtónyilatkozatában Orbán Viktor kiemelte: példátlan, hogy miközben két ország politikai kapcsolatai ilyen jók, a kereskedelmi és beruházási számokra nem lehetünk büszkék. Ezen változtatni kell – jelentette ki.
A fórumot lezáró beszédében Orbán Viktor hangsúlyozta: a politikai vezetők mindent megtettek, amit lehet a gazdasági együttműködés ösztönzéséért, a két ország politikai kapcsolatai tökéletesek. Továbbá Magyarország és Grúzia földrajzi és kulturális szempontból is közel áll egymáshoz – mutatott rá.
Giorgi Kvirikasvili grúz miniszterelnök kiemelte: évek óta folyamatosan jó Magyarország és Grúzia együttműködése, politikai kapcsolataik és közös munkájuk a nemzetközi fórumokon eredményes. A cél most a gazdasági együttműködés bővítése – közölte. Kiemelte: bár országában csak négymillió ember él, ezért kis piacnak tűnhet, de Grúzia regionális szerepe jelentős, és az ország dinamikusan fejlődik.
(MTI)
Frissítés: Orbánt kifütyülték
Orbán Viktor miniszterelnök magyar-grúz üzleti fórumra érkezett Grúziába, Tbiliszibe pénteken, ahol a CEU mellett kiálló demonstrálók is várták. Ahogy kiszállt az autóból, a tüntetők fütyülni kezdtek. Az alábbi videón látható a jelenet, melyet a Zsindex szúrt ki.
A helyi média szerint a Marriott Hotel előtt összegyűlt tömeg egy része "mélyen antidemokratikusnak" és elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar miniszterelnök "nekimegy Közép-Európa egyik legjobb egyetemének".
Az MTI által közzétett képek szerint Orbán Viktor politikája mellett és ellen is demonstráltak, sajnos nem derül ki, hogy mennyien voltak, a videó szerint azonban annyi biztos, hogy Orbánt kifütyülték - írja a lap.
უნგრეთის პრემიერს შეძახილებითა და სტვენით დახვდნენ
Közzétette: ლიბერალი / Liberali – 2017. április 21.
2. frissítés: Orbán: "A CEU nincs veszélyben, a jövőben is megfelelően fog működni" - pont tanítómesterét bántaná a miniszterelnök?
Sok dezinformáció látott napvilágot a CEU ügyével kapcsolatban, ám a CEU nincs veszélyben, a jövőben is megfelelően fog működni - hangsúlyozta Orbán Viktor az AP hírügynökség által feltett kérdésre, eloszlatván azon néhány naiv szavazó kételyeit, akik egy percig is valódi szabadságharcot reméltek a Soros-bandával szemben.
Zoom
Az üzleti fórumra érkező kormányfőt két, néhány tucat tüntetőből álló csoport várta, az egyik a CEU mellett a másik pedig Orbán Viktor és a magyar kormány politikája mellett tüntetett - írja a Híradó.
Kapcsolódó: