Több mint 130 muszlim vallási vezető közölte korábban, hogy nem hajlandók imát mondani a London hídnál végrehajtott múlt szombati terrortámadás elkövetőinek lelkéért. A lépés csupán egy apró gesztusnak tűnhet, de egyben indirekt fenyegetésként is szolgálhat a jövő dzsihadistái számára: ha terrortámadások végrehajtói sosem nyerik el végső jutalmukat, sosem jutnak be a mennyországba. A muszlim vallási vezetők vasárnapi döntésére még nem volt példa, hiszen eddig mindig megbocsátottak a terrortámadóknak haláluk után – múltbéli cselekedeteiktől függetlenül.
Zoom
Az imámok és a vallási vezetők egyetértettek abban, hogy nem mondanak imát a halott dzsihadistákért, és a világ többi muszlim vezetőit is arra kérték, hogy kövessék a példájukat – írja a Fox News. A döntés azért is kulcsfontosságú, mivel az eddigi terrortámadások után a muszlim vezetők általában a vallás és a támadások elhatárolásának érdekében szólaltak fel, nem a terroristák ellen.
“Mi muszlim imámok és vallási vezetők elítéljük az utóbbi terrortámadásokat Manchesterben és Londonban” – állt a közösen kiadott nyilatkozatukban. A közleményben szerepelt továbbá, hogy bár az Egyesült Királyság különböző területeit és különböző hátterű településeit képviselik, ugyanazt a fájdalmat érzik, mint az egész nemzet, és összefognak a hidegvérű gyilkosok ellen, akik iránt csak undort és megvetést éreznek. Kiemelték, hogy a jövőben együtt próbálnak dolgozni annak érdekében, hogy az ilyen megvetendő cselekedeteket sehol se fogadhassa megértés vagy szimpátia.
Az Egyesült Államok külügyminisztere, Rex Tillerson is üdvözölte az vallási vezetők közös nyilatkozatát. A külügyér elmondása szerint a vallási vezetők elítélték a támadók lelkét, hiszen a temetéseken az imámok a halottak megbocsájtásáért hivatottak fohászkodni.
Mak Christy londoni rendőrparancsnok is kijelentette: eljött az idő, hogy a muzulmánok is fellépjenek a terrorizmus, a szélsőségesség és a gyűlölet ellen. A muzulmán vallású tiszt kiemelte: “Minden muszlimnak vallási kötelessége, hogy kiálljon azért az országért, ahol él. Jelenleg azt vizsgáljuk, hogyan tudott ilyen szintű gyűlölet gyökeret verni a muszlim közösségekben”.
(Híradó - Fox News nyomán)
Frissítés: munkatársunk, Hidra kiegészítése:
Az iszlám témájában a Kuruc.info már sok információt megosztott a nagyközönséggel, ezért azokat nem írom le újra, viszont megadom azokat a leágazásokat, ahol a racionális ember utánaolvashat a dolgoknak, hogy a hazudozó muszlimok ne tudják vele a bolondját járatni.
A fent említett propagandanyilatkozatról van szó.
1. A nyilatkozat egyik állítása
„Mély fájdalomban vagyunk, hogy országunkban megint terrortámadások áradatát követték el olyan gyilkosok, akik arra törekszenek, hogy vallási legitimációt szerezzenek cselekedeteikhez. Annak a tisztázására törekszünk, hogy visszataszító cselekedeteiknek sem legitimációja nincs, sem szimpátiánkat nem bírják. (…) Ez azért van, mert az ilyen védhetetlen cselekedetek teljességgel szemben állnak az iszlám magasztos tanításaival”.
(We are deeply hurt that a spate of terror attacks have been committed in our country once more by murderers who seek to gain religious legitimacy for their actions. We seek to clarify that their reprehensible actions have neither legitimacy nor our sympathy. (…) This is because such indefensible actions are completely at odds with the lofty teachings of Islam.)
A cáfolat
2. A nyilatkozat másik állítása
„Cselekedeteik, valamint vallási elveink szándékos elvetése eltávolítja őket a közösségünkkel való bármilyen kötődéstől, mely közösség számára minden egyes emberi élet sérthetetlensége az alapelv. (Korán 5:32)”.
(Their acts and wilful dismissal of our religious principles alienates them from any association with our community for whom the inviolability of every human life is the founding principle (Q.5:32).)
A cáfolat
A fenti hazugságot úgy hívják, hogy kitman (hazugság részek kihagyásával), ugyanis a Korán 5:32-ben szó sincs olyasmiről, hogy az emberi élet mindenkor sérthetetlen lenne.
Kérek minden racionális olvasót, hogy ne csak maga tekintse át a cáfolatokat, hanem arra vegye rá családtagjait és ismerőseit is, mert minél több emberhez jut el az információ, annál felvértezettebb lesz, és a hazudozó muszlimok annál kevésbé tudják vele a bolondját járatni.