Grúzia azt várja Barack Obama amerikai elnöktől, hogy figyelmeztesse Oroszországot: súlyos politikai árat kell fizetnie minden a volt Szovjetunió országaival szembeni "rossz lépéséért" - jelentette ki szerdán a grúz nemzetbiztonsági tanácsadó.

A Washingtonban tartózkodó Eka Tkeselasvili a francia hirügynökségnek adott interjúban úgy vélekedett, hogy az új amerikai elnöknek Moszkva értésére kell adnia: az Egyesült Államok elfogadhatatlannak tartja Oroszország további, határain kivüli, a közeli országokban inditott kalandorakcióit. Mintha nem ők támadták volna meg Dél-Oszétiát.
"Oroszországnak meg kell értenie, hogy súlyos politikai árat fizetne, ha bármi negativ dolog történne Grúziában" - követelőzött a nemzetbiztonsági tanácsadó.
Tkeselasvili nyilatkozata két nappal azelőtt hangzott el, hogy Genfben találkozik Hillary Clinton amerikai külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. Az új amerikai kormány célja új lendületet adni a Moszkvával fenntartott kapcsolatoknak, amelyek hűvössé váltak a Bush-adminisztráció idején.
(MTI nyomán)