Veréssel és vuduval kényszerített prostitúcióra lányokat az a nemzetközi bűnszervezetet, amelyet a spanyol rendőrség számolt fel - jelentették be csütörtökön. Spanyolország több pontján összesen 17 gyanúsítottat tartóztattak le a rendőrök.
A hálózatot azután számolták fel, hogy a nyomozókat védett tanúként segítő prostituált bizonyítékokat adott át a hatóságoknak. "A csoport tökéletesen szervezett volt, és afrikai országokkal tartott fenn kapcsolatot, például Nigériával, Beninnel, Nigerrel, Algériával és Marokkóval - áll a rendőrség közleményében. A nőket "vudu praktikákkal" és folyamatos veréssel kényszerítették az utcai munkára, hogy vissza tudják fizetni az akár 50 ezer euróra rúgó "adósságukat".
A csoport tagjait iratok, például nigériai útlevelek hamisításával is gyanúsítják, illetve azzal, hogy hitelkártyaszámokat loptak, amelyekkel rendszerint amerikai internetes áruházakban vásároltak, majd a megszerzett termékeket nagy haszonnal eladták.
Spanyolországban az elmúlt néhány évben már több olyan bűnszervezetet is felszámoltak, amelyek vudu átkokkal félemlítették meg az afrikai lányokat, hogy prostitúcióra kényszerítsék őket.
(MTI)