Lapunk hasábjain már többször foglalkoztunk Finnország vezető nemzeti radikális pártjának, a jelenlegi (január végi) közvélemény-kutatások szerint 16,6%-on álló (és egyre csak emelkedő) Perussuomalaisetnek a fő ideológusának és „megmondóemberének”, a doktorátussal rendelkező egyetemi oktató nyelvtudósnak (vö. „iskolázatlan mucsai paraszt”), a Jussi Halla-ahonak a kijelentéseivel (lásd pl. EZT).

Idézgessünk most egy kicsit a róla írt WikiQuote oldalon találhatóakból! (Az oldal finn nyelvű; angol nyelvű Google „fordítás” ITT.)

A hollókosztról: „A holokauszt felemlegetése természetesen jobb és egyszerűbb, mint bármi más. Könnyű a németeket hibáztatni, mivel mindenki így csinálja. Az örmények nem érdekelnek senkit, mivel nem az örmények kezében van Hollywood, ill. az USA médiája.” ("Holokaustin takautuva vastustaminen on tietysti kivempaa ja helpompaa kuin mihinkään käynnissä olevaan puuttuminen. Saksalaisia on kiva syytellä, koska cosi fan tutti. Armenialaiset eivät kiinnosta ketään, koska armenialaiset eivät omista Hollywoodia ja Yhdysvaltain mediaa.")
A szomáliaiakról (Finnország jelenleg – számaránya miatt – legeslegproblémásabb, kifejezetten bűnöző, mozlimnigger kisebbségéről): „A szomáliaiak örökölték a finnek tudatában azt a helyet, amit az elmúlt évszázadok során a romák töltöttek be. Nehezebb pofátlanabb, hálátlanabb, követelőzőbb, agresszívabb és mindennemű önkritikától mentesebb kisebbséget találni, mint a szomáliai. Mindegyik másikból, még a legnehezebben kezelhetőkből is, kiemelkednek olyan emberek, akik arra biztatják a sajátjaikat, hogy fejezzék be az állandó rasszistázást és nézzenek a tükörbe. De nem a szomáliaiak közül.” ("Somalit ovat perineet suomalaisessa tajunnassa sen position, joka vuosisatojen ajan kuului romaneille. On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit. Kaikista muista, haasteellisistakin, ryhmistä nousee niitä, jotka kehottavat omiaan lopettamaan rasismiruikutuksen ja katsomaan peiliin. Vaan ei somaleista."”)

A cigányokról (plusz háttérinfó ITT): „Mit kellene tenni, hogy a romák szegénység-örvényének vége szakadjon? A roma kultúra erőszakkal történő megváltoztatása, ahogy azt mindenki tudja, lehetetlen. Hogyan akadályozzuk meg azt, hogy a romák összejárjanak, ha ez a kultúrájukból adódik? Hogyan kényszerítsük a roma gyerekeket arra, hogy esténként menjenek aludni, amikor ez nem a kultúrájuk része? Az újratermelődő szegénység totálisan a romák hibás beállítottságából adódik, amit szerintem csak igen szigorú (főleg gazdasági jellegű) szankciókkal, a roma felnőttek kényszerű iskolapadba ültetésével vagy a roma gyerekek [szülőktől történő] elvételével, [cigánycsaládból történő] kiszakításával lehetne megváltoztatni. A játék elveszett, ha a roma gyerekek, amikor iskolaköteles korba érnek, azt látják, hogy a rokonságukban egyetlen egy olyan ember nincs, akik bármilyen vizsgát letett vagy akár egy napot dolgozott volna, és ha a szüleinek volt arra ideje, hogy beléjük cementezzék a teljesen alkalmazkodásképtelen és a társadalom többi részével összeférhetetlen szokás- és ruházkodás-kultúrát.” ("Mitä pitäisi tehdä, jotta romanien köyhyyskierre katkeaisi? Romanikulttuuriin kajoamisen kaikki tietävät mahdottomaksi. Millä romaneja estetään sukuloimasta, jos se kuuluu heidän kulttuuriinsa? Millä romanilapset pakotetaan iltaisin nukkumaan, ellei se kuulu heidän kulttuuriinsa? Köyhyyskierre on tosiasiallisesti asennevammakierre, joka voitaisiin nähdäkseni katkaista vain ankarilla (lähinnä taloudellisilla) sanktioilla, romanivanhempien uudelleenkoulutuksella tai romanilasten sijoittamisella sijaisperheisiin. Peli on menetetty, jos romanilapset eivät kouluikään tullessaan ole nähneet omassa kokemuspiirissään yhtäkään tutkinnon suorittanutta tai päivääkään työtä tehnyttä ihmistä, ja jos heihin on ehditty sementoida joustamaton ja muun yhteiskunnan kanssa yhteensovittamaton tapa- ja pukeutumiskulttuuri.")

Ez csak egy kis ízelítő volt a munkásságából - a niggerekkel és mozlimokkal kapcsolatos írásaiból még számtalan egyéb, hasonló hangvételű idézet is található ugyanezen az oldalon. Ahogy Jussi Halla-aho esetében mindig, nagyon ajánljuk minden egyéb írásának, cikkének elolvasását, szereplés-videójának megtekintését.

Ezt mondja a világ legeslegműveltebb, legiskolázottabb, legélhetőbb országával rendelkező, vitán felül nagyszerű népe radikális jobboldalának első számú ideológusa. De, persze, csakis a Jobbik a hibás, a „náci”, mert ugyanazt merészelni mondani, mint a most áprilisi választásokon a kormányra kerülésre igen esélyes (ott a pár kicsi mellett négy nagy párt van, mind 15 és 20% közötti részesedéssel, azaz ezek alapítanak koalíciót, most még ismeretlen és megjósolhatatlan felállásban) finn radikálisok. A finnek pl. ugyanazt mondják a cigókról, mint Vona (gyerekek kiszakítása a visszahúzó családból stb.), sőt, bizonyos tekintetben még túl is mennek rajta (lásd a fenti utalást arra, hogy az átlagcigányok 99,99%-a mind iskola- és munkakerülő). Mégis, csak Vona egész Európa mumusa, és nem a finnek. Vagy bármelyik másik nép, amely sok esetben fegyverrel (de minimum elkülönítéssel vagy kiebrudalással) is fellép ez ellen a gyilkos söpredék (az orkok) ellen.
Kuruc.info
Frissítés (febr.9. 2:11): itt van még egy jó kis idézet a nürnbergi perről:

"Mindenképpen kijelenthető, hogy a nürnbergi per tragikomédia volt. Előre eldöntötték, hogy milyen kérdéseket tegyenek fel, és a kiosztott büntetések pedig egészen abszurd alapokon nyugodtak. Például Albert Speer (építész) azért kapott hosszú börtönbüntetést, mert tudott a zsidók legyilkolásáról, de nem igyekezett azt meggátolni. Mintha egy diktatúrában élő személynek kutya kötelessége lenne az, hogy - a saját életének feláldozásával is - a diktatúrát megdöntse." ("On ihan perusteltua pitää Nürnbergin oikeudenkäyntiä farssina. Kyllähän syyllisyyskysymykset oli päätetty jo etukäteen, ja tuomioita lätkittiin absurdein perustein. Esim. Albert Speer (arkkitehti) sai pitkän vankeustuomion siksi, että tiesi juutalaisten joukkomurhasta mutta ei pyrkinyt estämään sitä. Aivan kuin diktatuurissa elävällä yksittäisellä ihmisellä olisi velvollisuus ryhtyä oman henkensä kaupalla kaatamaan sitä diktatuuria.")
Ezen írása miatt pár gyagya „antifa” az ITTENI fórumban nekiment Halla-Aho-nak, de jól kiosztották a finn hazafiak. Ez utóbbiaktól egy jellemző idézet (forrás): „Halla-Ahonak igaza van, a zsidókat bele kell nyomni a Földközi-tengerbe” (Halla-Aho oikeassa, juutalaiset työnnettävä Välimereen). Egy komolyabb hozzászólás INNEN: „Tényleg, ki a franc az, aki a háborús bűnösség-pereket pártatlannak gondolja. Még az a Rudolf Hess is életfogytot kapott, aki 1940-ben lelécelt Angliába. Ja persze, Hitler és a rászízmus. Akkor, bizony, az ítéletek korrektek voltak [szarkazmus]...” (Kuka helvetti oikeasti pitää sotasyyllisyysoikeudenkäyntejä puolueettomina... Rudolf Hess:kin sai elinkautisen vankeusrangaistuksen, vaikka loikkasi Britanniaan jo 1940. Ai niin, Hitler ja rassismi. Sittenhän tuomiot oli oikein...) Ahogy látható, a finnek is ezerrel „tagaggyákamindentragédialegszörnyűbbikétaHolocaustot” meg kétségbe vonják az „antifa” népek, ill. úgy általában eszmék korrektségét... Az ITTENI hozzászólásukban meg egyenesen azzal fenyegetőznek, hogy kiirtanak minden cigányt.