Tudjuk, véletlen egybeesés, de azért mégiscsak valami sorsszerű van abban, hogy a finn Jobbik, szavazatainak megsokszorozása miatt a választások legnagyobb nyertesének kikiáltott PerusSuomalaiset különösen bevándorlásügyben vezető ideológusa és egyik húzóembere, a most a finn Országgyűlésbe is bekerült Jussi Halla-aho, 14,884 szavazatot kapott, ahogy az pl. ITT (meg a „Jussi Halla-aho 14,884” Google-zásával ezer másik oldalon) is ellenőrizhető. (A gyengébbek kedvéért: mind a 14, mind a 88 „náci” számkombináció.)

Az a Halla-aho, akinek a sok esetben még a Jobbik retorikáját is megszégyenítően rászístáfásísztá írásaiból már számtalanszor idéztük (lásd pl. EZT), és akinek jó esélye van megkaparintania az eddig a svéd Astrid Thors által bitorolt bevándorlásügyi miniszteri tárcát, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy hárompárti, többségében EU-ellenes/szkeptikus (mind az MSZP-hez nem sokban hasonlító, lényegesen hazafiasabb szocdemek, mind a radikális nemzetiek ilyenek) kormánya lesz az északi, igen fejlett és civilizált mintaországnak.

Nos, talán mondanunk sem kell, hogy a balliberális sajtó mindenféle módon megpróbálja kikezdeni az alakuló (immár) nemzeti kormányt. Ebben különösen a svédek az éllovasok, akik olyan „mesterien” űzik az Európán kívüli muzulmán söpredék befogadását, ill. a saját radikális nemzetijeik (lásd EZT) kiszorítását, lejáratását és ellehetetlenítését, hogy abba várhatóan az egész ország bele fog rokkanni.

Halla-aho nem csupán a fentieket írta. Az ITT található, 2005-ben írt anyagában arról értekezik, amit mi is többször leszögeztünk: az emberek nem egyenlőek, ahogy a kultúrák sem. Miközben – feltételezve, hogy a génjei nem alapvetően sérültek pl. belterjesség, vérfertőzés, terhesség alatti helytelen, egészségtelen életmód [láncdohányzás, ivás stb.] miatt – jelenlegi tudásunk szerint megszületésükkör minden ember ugyanarra predesztinált és (legalábbis elvileg) ugyanolyan értékű, ugyanez már nem mondható el szocializációja után. Különösen nem felnőttkorában, mert, ugye, sokkal többet ér egy atomfizikus, egy gyakorló orvos, mérnök vagy akár egy termékeny, sokat dolgozó és adózó kőműves, mint egy – a szocializációja, neveltetése miatt – munkakerülő, analfabéta segílyes.

Halla-aho ezzel kapcsolatban egyértelműen leszögezi: minden ember annyit ér, amennyi kára a társadalomnak származna abból, ha eltűnne, ha megszűnne létezni. Se többet, se kevesebbet – szemben az egalitárius, „minden ember egyenértékű” sületlenségekkel. Mennyire igaz! És mennyire nem szabad az ilyet „européer”, „kulturált”, „értelmiségi” környezetben kimondani! Finnország, szerencsére, más – ott simán kormánypárt lehet az ilyen és hasonló eszméket valló finn Jobbik. Jyrki Katainen, a választásokon győztes jobbközép, pár igen tenyérbemászó, libsi politikusa (pl. Alexander Stubb) kivételével nemzeti Kokoomus miniszterelnök-jelöltje ugyanis már jelezte, feltétlen számít a PS-re mint kormánypártra, így már „csak” az egyeztető tárgyalások vannak hátra, amelyek során kiderül, vállalja-e a PS a programja esetleges enyhítését, meghúzását. Remélhetőleg a legkardinálisabb kérdésekben (pl. bevándorlás, rendfenntartás) a PS-nek nem kell engedményeket tennie, így végre gatyába rázhatja az országot és kisöpörheti a mozlim söpredéket.

Most, hogy a PS igen nagy eséllyel kormánypárt lesz és Halla-aho kormánytag, egy emberként vetette rá a sajtó erre a nyilatkozatra (is). A nemzetközi is – még az osztrák lapok is sírtak a nácifasizmus finnországi igen valószínű kormányra kerülése miatt. Tessék EZT elolvasni, ha tudunk németül (ha nem, klikk: angol / magyar „fordítás”) – egy osztrák cikk, címe: „Halla-Aho: „Emberi jogok: nem mindenkinek””. (Alatta számtalan hozzászólással; vannak a mozlim bevándorlókat simán csak leállatozók is.)

Ahogy az a cikkben is olvasható, Halla-aho elzárkózott attól, hogy visszavonja az általa akkor leírtakat. Nos, ha valakiben van emberi tartás, akkor benne van. Gondoljuk el, mi történt volna „Magyar”országon hasonló esetben: ha esetleg egy fideszes orra alá dörgöltek volna valami hasonlót, akkor tízszer kirohant volna Jew York-ba meg minden afrikai és arab államba bocsánatot kérni és elhatárolódni. Halla-aho? Ugyan már – ő karakán, nem tagadta meg a saját szavait. Nem véletlen, hogy pl. EZ a nyíltan PS-ellenes (angol nyelvű) blog egyenesen Hitlerhez hasonlítja Halla-ahot („hitleres” kép a linken!).

Nem mellesleg: azoknak, akik finn nyelvtudás, és emiatt a finn belpolitika követésének képessége híján és/vagy félinformációk alapján zsidózzák, zsidóbarátozzák le a PS-eseket: ITT van egy olyan topic a náci(!) StormFront-on, amely Jussit buzgón zsidózza, de úgy, hogy már maga a kép is teljesen rossz (nem róla van), amit lehoznak. A topicba irkáló finnek is rendesen helyreteszik ezt a félinformációkon alapuló sületlenséget. Sajnos csak ennyire lehet „komolyan” venni a különböző, finnül nem tudó emberek által a finn belpolitikáról írtakat – és még szomorúbb az, hogy különösen az ügyben a sokkal jobb sorsra érdemes nemzetiszocialista honlapok terjesztenek eszeveszett baromságokat.

Végezetül hadd idézzünk a Barikádról egy igen találó, múlt hétfői cikket:

Igazi Finnek - és ma mindannyian finnek vagyunk

A finn szavazók a vasárnapi választásokon hatalmas csapást mértek az Európai Unió azon terveire, hogy megmentsék Portugáliát és a többi, nyakig eladósodott országot.
A finn szavazók a vasárnapi választásokon hatalmas csapást mértek az Európai Unió azon terveire, hogy megmentsék Portugáliát és a többi, nyakig eladósodott országot, ugyanis kihajították a hatalomból a mentőcsomagot gondolkodás nélkül minden országnak dobni hajlandó kormányt.

A győzelemben oroszlánrésze van az Igaz Finnek pártjának, amely a legközelebb áll a Jobbikhoz. Az Igaz Finnek pártja a harmadik lett. Képviselői számát hatról 39-re növelve, ami a leglátványosabb növekedés a finn pártok közül. A párt a szavazatok 19 százalékát szerezte meg. Ez azt jelenti, hogy csaknem minden ötödik finn a nacionalista (mondanunk sem kell, ez náluk pozitív jelző) pártra szavazott, amely élesen ellenzi a bevándorlást, kiemelten a cigányokét.

A győztes a középjobb Nemzeti Koalíciós Párt lett 44 parlamenti hellyel. A másodikként befutó ellenzéki szociáldemokraták 42 helyet kaptak. A szociáldemokraták szintén szkeptikusak a mentőcsomagok irányába.

A győztes most Mari Kiviniemi miniszterelnök Közép Pártja helyett fog kormányozni úgy, hogy előtte vagy az Igaz Finneket vagy a szocdemeket hívja koalíciós tárgyalásokra.

Brüsszel ma reggel borsódzó háttal ébredt, ugyanis az euróövezeti országok közül egyedül a finn parlament szavazhat a mentőcsomagok jóváhagyásáról. Ez – rettegnek az EU-ban – meg is akadályozhatja a mentést, hacsak a portugál csomagot nem fogadják el most lóhalálában.

De ugye olykor a lovakat is lelövik, ami azt jelentheti, az elfogadás akár az új finn kormány megalakulása utánra is csúszhat.

Ma reggel  mindannyian finnek vagyunk, hiszen az Európai Unió felbomlásának az első, konkrét mérföldkövéhez érkeztünk.

Azt pedig szórakozással nézzük, miként ír elsősorban a magyarországi balliberális sajtó arról, hogy egy általa az eddig égig magasztalt skandináv bezzegországban egy szélsőjobboldali párt óriási sikert ért el EU-ellenes ideológiával, és akár kormányzó erővé válik, mint történt ez Svájcban és Olaszországban. Cáfolva ezzel egyben azt a köreikben közkeletű vélekedést, hogy az általuk "szélsőjobboldalinak" nevezett erők megerősödése mögött rendre valamiféle gazdasági válsághelyzet áll. A "megmondóemberek" kereshetik az új sablonjaikat.

Ordosz műhely

Egyéb, ehhez a Halla-aho-ügyhöz kapcsolódó, finn nyelvű cikkek és fórumok: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT.