Kezdjük a napot két külföldi cigányhírrel: Cseh- és Finnországgal.

Finnország Kankaanpää településén egy bárban egy cigányok közötti vérbosszú-leszámolás (a cigó vérbosszú intézményével kapcsolatos háttéranyag ITT) során egy cigány meghalt (érte nem kár, sőt). A kivégzés során azonban az amatőrök legnagyobb finn bokszolója, Matti Koota, aki szintén a helyszínen tartózkodott és teljesen kívülálló volt, a lábába kapott egy golyót.

Emiatt a sportoló a Bakuban (Azerbajdzsán) szept. 22-én tartandó világbajnokságra sem tud kimenni, ami azért is rossz, mert ott a jövő évi olimpiára is belépőt szerezhetett volna. Matti Hietanen, a finn Bokszszövetség elnöke, azt nyilatkozta a finn MTV3 tévének, hogy nagyon bíztak  Koota olimpiai sikerében, de most már sajnos biztos, hogy a dologból nem lesz semmi.

Nos, ennyit a finnországi cigányok vezetői által olyannyira beilleszkedettnek hazudott ottani söpredékről (amely hazugságot aztán a rajvédő Zsidesz hírTV-je is kommentár nélkül átvett, lásd EZT). Bár most „csak” küzdés- és olimpia-képtelenné tették a sportolót, és nem ölték meg, szemben például a múlt nyári esettel, amikor országos címvédőt mészárolt le egy  ötszörös gyilkos cigány.

Az esetről az 1. Függelékben olvashatóak a finn eredetijű híradások. A kapcsolódó (finn nyelvű) fórumok közül ajánljuk:
- EZT. Ide egy korcs is beírt (#29), nyomva az „arányok, azok a fránya arányok”-at figyelembe nem vevő „dehát a finnek is gyilkolnak!”-dumát és mentegetve fajtatársa tettét. A cigány „vitakultúráról” meg még siralmasabb bizonyítványt állított ki a #41-ben, amikor azt az „érvet” dobta be, hogyaszongya „A fehérek meg folytathatják az anyjuk meg a gyerekeik baszását, ahogy eddig is.” („Joo ja valkolaiset saa jatkaa äitiensä ja lastensa nussimista niinku tähänki asti..”) Hát kérem: ez a cigó „vitakultúra” és „érvelés” a maga pőre valóságában.
- EZT, ahonnan – többek között – az is kiderül, hogy míg a finn börtönökben az arányszámukhoz képest „csak” ötvenszer annyi cigó férfi ül, mint fehér, ez az arány a nőknél már egyenesen százszoros. Gy.k. ahogy nálunk, a cigó szukák ott is úgy bűnöznek, ahogy a csövön kifér...
A gyilkos cigány származását a „magyaroknál” lényegesen nagyobb arányban megíró (v.ö. „Európában sehol sem publikálják a bűnözők származását” balliberális-rajvédő hazugság) finn médiumok egyértelműsítették, pl. az ITT található cikk: „Az MTV3 Hírek értesülései szerint romák közötti leszámolásról lehetett szó.” (Eredeti: „MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan kyse on saattanut olla romanien välienselvittelystä.”).
Csehország

Irány Csehország, ahol ez a gyilkos génhulladék söpredék éppen ugyanúgy gyilkolászik, mint nálunk vagy bárhol máshol. Most „csak” arról számolt be az MTI, hogy nem csupán Rumburkban verik össze, lincselik meg a fehéreket a géntemetők (kapcsolódó anyag ITT), hanem más csehországi településeken is, most pl. konkrétan Varnsdorfban. Hiába, a gének, azok a vérfertőzés, belterjesség, pedofília, a terhesség alatti mértéktelen ivás és füstölés (a kifejezetten a születendő gyereket „gyogyósítani” kívánó gyógyszerezésről, urambocsá' gumikalapácsról nem is beszélve) által elfuserált, valami hihetetlen rossz minőségű gének „eredménye” csak kijött ezeken a büdös korcsokon is... A 2. Függelékben teljességében megtalálható cikk legfontosabb része:

„A viszony a helyi lakosság és a régióba nagy számban betelepült romák közötti augusztusban mérgesedett el, hírek szerint amiatt, hogy cigány fiatalok legalább két esetben késsel, vasdoronggal, üveggel felszerelkezve nem roma fiatalokat bántalmaztak, és közülük néhányat súlyosan megsebesítettek.


A hatóságok a támadásokat "rasszista indítékúnak" minősítették, a belügyminisztérium azóta 200 rohamrendőrt vezényelt a térségbe a rend fenntartására. A rendőrség több roma támadót őrizetbe vett, és eljárást indított ellenük.”


Gy.k. megint a cigányok támadtak fehérre több alkalommal (vö. "elszigetelt, egyedi eset", „nem szabad általánosítani”), megint súlyosan  megsebesítettek jópárat, a cseh hatóságok (ahogy kell, bármit is óbégasson a Népszabadság ónodymolnárdórikája – ajánlott, kapcsolódó anyag ITT), igen helyesen, megint rasszista támadásként kezelték ezeket az ügyeket (vajon a Zsidesz sünjei mikor fogják ugyanezt tenni a hazai, szintén faji alapon [gy.k. cigány időst nem rabolnának ki/ölnének meg ezek a génhulladékok, csak nemcigányt] áldozatot választó korcsokkal?) és, ahogy kell, megerősítették a fehérek védelmét.

A képgaléria is magáért beszél (a képek eredetijei, jobb minőségben, ITT):



Munkától megfáradt, a Tízparancsolatot (ne ölj stb.) a nyakakban látható keresztek tanúsága szerint is biztosan betartó, igen szegény, nincstelen, éhező (lásd parabola-antennák és aranynyakláncok), még csak véletlenül sem kigyúrt-tetkós, arcukról határtalan értelmet sugárzó tipikus cigányok...
Végül egy kakukktojás-kép, szintén a képgalériából: Ilyen egy tipikus neonáci, hazudnánk, ha balliberálisok-rajvédők lennénk. A gyengébbek kedvéért: ezen a képen is remekül látszik, hogy, akárcsak Rumburkban, itt is kivétel nélkül az egész helyi fehér társadalomnak (itt például pár kifejezetten konszolidált, még csak véletlenül sem skin, egyetemista-kinézetű figurának) lett elege a cigányok lincseléseiből, lopásaiból, rablásaiból, élősködéséből, és nem csupán pár maroknyi „elvakult nácinak”.




1. Függelék: a finn tárgyú cikkek (eredeti ITT, ITT)
Suomen amatöörinyrkkeilyn ykkösnimi Matti Koota sai luodista jalkaansa Kankaanpään ravintola-ammuskelussa lauantai-iltana.

Ravintolassa oli ammuttu luvattomalla käsiaseella useampia laukauksia. Koota oli ravintolakahakassa sivullisena. Luoti osui häntä jalkaterään. Koota joutui saman tien jalkaleikkaukseen ja joutuu näin ollen jäämään pois Azerbaidµanin Bakussa 22. syyskuuta alkavista MM-kisoista, joissa on jaossa myös paikkoja ensi kesän olympialaisiin.

- Odotimme Matin olevan vahvasti hankkimassa olympiapaikkaa, mutta se meni nyt ohi, Suomen nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Matti Hietanen manaa epäonnista tapahtumaa MTV3:lle.
Kankaanpään ammuskelu: Laittomalla aseella useita laukauksia - teko suunniteltu
Kankaapäässä eilen tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa sai surmansa yksi henkilö. Ravintolassa oli ammuttu luvattomalla käsiaseella useampia laukauksia, joiden tarkkaa määrää ei tutkinnan tässä vaiheessa vielä tiedetä.

Poliisin mukaan ampumavälikohtaus tapahtui Ravintola Siilissä, jossa oli ampumishetkellä runsaasti asiakkaita.

Surmansa sai 48-vuotias kankaanpääläinen mies ja rikoksesta epäiltynä on pidätetty 52-vuotias jalasjärveläismies.

Poliisi sai ampujaksi epäillyn nopeasti kiinni lähistöltä silminnäkijätietojen perusteella. Käsiase oli kiinniotetun hallussa ja nyt takavarikoituna. Kiinniottotilanne sujui rauhallisesti.

Poliisi tutkii tekoa murhana, koska tapahtumaketjussa on viitteitä suunnitelmallisuudesta.

Tapahtumaan sivullinen ravintolan asiakas sai luodin jalkaansa mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Satakunnan poliisilaitos tutkii tapausta murhan lisäksi useana vaaran aiheuttamisena, törkeänä vammantuottamuksena ja ampuma-aserikoksena.

2. Függelék: a cseh tárgyú cikk:

Felkészülten várták a romák a tüntetőket

Interneten szervezték a romaellenes tüntetést Észak-Csehországban, a romák felkészülten várták őket.

Újabb romaellenes tüntetés volt szombaton Észak-Csehországban: több száz helyi lakos és jobboldali szélsőséges meg akart rohamozni egy főleg cigányok lakta városrészt, az etnikai konfliktusairól elhíresült Varnsdorf helységben pedig mintegy 150 roma gyűlt össze, hogy megvédje otthonát - jelentette a CTK cseh hírügynökség.

A két csoport közé a rendőrség kordont vont, és megakadályozandó a tüntetőket abban, hogy a romák lakta városrészbe vonuljanak, tettleg lépett fel közülük többel. A tüntetők az interneten szervezték meg a demonstrációt, és nem volt rá engedélyük.

Egy héttel korábban a közeli Rumburkban volt hasonló incidens.

A viszony a helyi lakosság és a régióba nagy számban betelepült romák közötti augusztusban mérgesedett el, hírek szerint amiatt, hogy cigány fiatalok legalább két esetben késsel, vasdoronggal, üveggel felszerelkezve nem roma fiatalokat bántalmaztak, és közülük néhányat súlyosan megsebesítettek.

A hatóságok a támadásokat "rasszista indítékúnak" minősítették, a belügyminisztérium azóta 200 rohamrendőrt vezényelt a térségbe a rend fenntartására. A rendőrség több roma támadót őrizetbe vett, és eljárást indított ellenük.

Az észak-csehországi Varnsdorf környékén már hosszabb ideje konfliktusok vannak a helyi lakosság és a betelepülő romák között. Májusban a régió 18 településének polgármestere levélben fordult Petr Necas kormányfőhöz, hogy az állami hatóságok orvosolják a helyzetet. A polgármesterek helyi polgárőrséget is létre akartak hozni, de azt a hatályos cseh törvények nem engedélyezik.