A Vereckei-hágó átlövése után a Niagara mint a természet egyik csodájának átlövése következett. Ott lobogott a magyar zászló megállíthatatlanul - írja beszámolójában Mónus József, a "Farkas". Alább a folytatás.
Zoom
Zoom
Nagyon boldog voltam, hogy a lövés után itt is felemelhettem a magyar zászlót, tisztelegve a magam módján nemzeti múltunk előtt, történelmet írva ezzel is a hazaszeretet, a büszkeség és a hit reményében.
Zoom
Zoom
Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen módon, ha mással nem, akár egy jókívánsággal, de segítette ennek megvalósítását. Együtt tettük, veletek, büszke magyarként.
Zoom
A lövés alatt megjelenő szivárvány kirakta a magyar zászló színeit is, mintegy utat mutatva nyílvesszőmnek is. Lehet, hogy elsőként tapasztalhattam meg a nyílvesszőre ható fizikai jelenséget - soha életemben hasonlót nem láttam eddig.
Zoom
Zoom
Villáminterjú a hazatérő Farkassal
Most ért haza Kanadából és az Egyesült Államokból. Hogy érzi magát?
Nagyon boldog vagyok és nagyon fáradt. A Niagara-átlövés előtt hónapokig készültem a Farkas-csapattal a Magyar Íjász Szövetség által rendezett pénzdíjas távlövő versenyre. A kiírás szerint Eger város lövőjének, Prokaj Kiarának 397 méteres és Hajdúnánás lövőjének, Mónus Lászlónak 455 méteres, 35 fontos World Archery-világrekordját 500-500 ezer forintos díj reményében túllőhette bárki. Illetve szintén félmillió forint volt felajánlva a legmesszebb lövő kihívónak, aki engem max. 72 fontos, bármilyen stílusú íjával túllő.
Nagy volt a tolongás ezekért a csinos kis összegekért?
Nem állt ki sem Kiara, sem Laci ellen senki Magyarországon... Viszont az extrém kategóriában a fiam túllőtt engem! 793 métert lőtt, ezzel megnyerte a versenyt, komoly izomsérülése ellenére.
Minek tudható be az ellenfelek ilyen látványos hiánya?
Összességében a két gyerek 35 fontban lőtt világrekord-eredménye szinte utolérhetetlen. Azt is megkockáztatom, hogy legalább 30 évig nem lesz ember, aki túl tudja őket lőni ebben a stílusban, mert íjat és nyílvesszőt, valamint a lövőjével való harmóniát nehéz lesz újból világelső szinten megteremteni. Mi sem fogjuk soha használni ezt a stílust, mert szeretném, ha e lövés és felszerelés titkát senki nem tudná lemásolni. Nem akarom, hogy a mi lemondásokkal, szenvedésünkkel elért eredményünket felhasználhassa bárki a világon a magyar zászló ellen!
Zoom
Prokaj Kiara és Mónus László
Persze a világrekordlista ettől függetlenül nyitott, odaállhat ellene bárki.
Hogyan tovább?
Isztambul, Hódítók Kupája, 2018. május 28. Erre készülök most.
Újra kell kezdenem mindent, mert a tavalyi győztes íjamat, a kilőtt nyílvesszőimet és a három húzóujjamat - teljesen új szabályt alkotva - kizárták a török verseny rendezői.
Hogyan reagál erre?
Úgy, hogy kezdődik minden elölről!
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: