Már hét embert állítottak elő a csütörtöki Újpest FC–Steaua Bucuresti labdarúgó Európa-liga selejtező mérkőzés előtt Budapesten a rendőrök, mivel a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket tartottak maguknál. A román szurkolók a meccs előtt összecsaptak a rohamrendőrökkel.



Az előállítottak persze valamennyien magyar szurkolók voltak, az oláhoknak szabad tombolni. A Steaua Bucuresti szurkolói buszokkal, személyautókkal igyekeznek az esti találkozóra, útjukon nagyszámú magyar rendőr kísérte őket. Ennek ellenére ismételten egy transzparenssel borzolták a kedélyeket a románok, melyen az állt: „Erdély á milyénk” – jelenttette a HírTV helyszíni tudósítója. A rendezők már a stadionon kívül felléptek a román drukkerrel szemben, dulakodás alakult ki, ezért kénytelenek voltak a szólni a rohamrendőröknek. Végül a románok bejutottak a stadionba, ahol már összeütköztek a rohamrendőrökkel, végül a kutyás alakulatokkal sikerült visszaszorítani őket.
A román szervek, akik kísérték az ultrákat elmondták, hogy szúró és vágófegyvereket próbálnak meg majd becsempészni, ezért beléptetéskor a még a cipőiket is levetették a Bucuresti-szurkolókkal - számolt be a részletekről a Hír Televízió tudósítója. A meccs 19:45-kor kezdődött a Szusza Ferenc Stadionban.





(HírTV - MTI nyomán, képek: FN)
Korábban írtuk: Öt magyart állítottak elő a meccs előtt
Öt szurkolót állítottak elő a rendőrök a csütörtök esti Újpest - Steaua Bucuresti meccs előtt néhány órával Újpestről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rövid közleménye szerint mindannyian a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt tartottak maguknál. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy mind az öten magyarok.
A magyar és a román csapat mérkőzése este lesz az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, a Megyeri úton. A rendőrség nagy erőkkel készül a meccsre, múlt héten ugyanis kiabálás és dobálózás kísérte a mérkőzést. Akkor a román csapat szurkolói kifeszítettek egy transzparenst, amelyen durva sértést tartalmazó felirat volt olvasható. Most úgy tudni, hogy 800 román drukker érkezik Budapestre, a meccsre. A buszokkal érkezők dél előtt nem sokkal lépték át a határt Nagylaknál - hét busszal jöttek és állítólag az egyiknek az utasait még Aradon könnygázzal kellett megfékezni.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság már korábban leszögezte, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy se a mérkőzés előtt, se a stadionban, se pedig a meccset követően ne legyen szurkolói rendbontás. Mind a román, mind pedig a magyar drukkerekre egyforma szabályok vonatkoznak, amint valaki szabálysértésre vagy bűncselekményre készül, "nagyon határozottan" fellépnek majd velük szemben - közölték.
A rendőrség egyébként a stadionon kívül és belül is jelen lesz.
(MTI)